287 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Felesleges fontoskodás: amikor a képviselőt mondva csinált ürüggyel kizárják az eljárásból Szakértői Kommentár

Milyen feltételei vannak annak, hogy az adóhatóság egy ellenőrzés alkalmával a meghatalmazást elfogadja az adótanácsadótól, könyvelőtől? Tisztázzik a tévhiteket és félreértéseket.

NAV-ellenőrzés: illegális pálinkaértékesítés Borsodban Cikk

A NAV a napokban annak megakadályozása érdekében tartott ellenőrzést, hogy borok, pálinkák illegálisan kerüljenek...

Adóellenőrzés: így tisztázza a tényeket az adóhatóság Cikk

Az adóellenőrzésről szóló sorozatunkban, most azt vizsgáljuk, hogy a milyen eljárási cselekményeket végezhet a hatóság, illetve az adózó milyen cselekményekre jogosult.

Adóellenőrzés: legyen résen, legyen aktív! Cikk

Szembesült már azzal, hogy az adóhatóság az ellenőrzés során újabb és újabb iratot kér be, újabb és újabb kapcsolódó vizsgálatot indít, vagy az ellenőrzés határidejét többször meghosszabbítja? Adózóként ilyen esetben sem kell tehetetlenül szemlélnie a történéseket.

Nem hibázhatnak a cégek Cikk

Bár a transzferárakat érintő jelentősebb jogszabály-módosítás az elmúlt egy évben nem történt, az ellenőrzési gyakorlat szigorodása számos ponton új kihívások elé állította a transzferár szabályozás alá eső kapcsolt vállalkozásokat.

Uzsorásokat ellenőriz a NAV Cikk

Banki vagy egyéb kölcsöntörlesztésekkel hátralékban lévő embereknek nyújtott uzsorakölcsön miatt indított eljárást hat budapesti, illetve Pest megyei ember ellen az adóhatóság - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn. Van olyan adós, aki 72 ezer forinttal, míg más már csaknem 9 millió forinttal tartozott.

Adóellenőrzés: a rosszul címzett borítékot bontatlanul visszaadhatja Szakértői Kommentár

Az adóellenőrzésről szóló sorozatunkban, most azt vizsgáljuk, hogy az adóhatóság a hagyományos papíralapú írásbeli közléseit milyen módon juttatja el a címzettnek. Szó lesz arról is, hogy milyen jogkövetkezményei vannak a kézbesítés sikertelenségének.

Szja, áfa, adóellenőrzés - mozgalmas hét előttünk, utánunk Cikk

Eseménydús hét volt ez az adózás szempontjából: a kormány a személyi jövedelmadót érintő terveiről beszélt, a szakértők számoltak és kételkedtek, az áfa-visszatérítésről döntött a parlament, miközben a NAV az elkövetkező hónapkra tervezett fokozott áfa-ellenőrzéseket jelentette be. Heti összefoglaló.

Székhelyszolgáltatónál van? Ellenőrzésre számíthat Cikk

Szigorú ellenőrzésre számíthatnak azok a "kétes adózói múlttal rendelkező" vállalkozások, amelyek székhelyüket az ország más területéről Budapestre, illetve Pest megyébe helyezik át, illetve azok az adózók is, akik a régió székhelyszolgáltatói által biztosított címekre vannak bejelentkezve - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Nyári ellenőrzéssorozat: 5600 vizsgálat, 27 százalék jogsértés Cikk

A hatóság országosan összesen több mint 5600 vizsgálatot végzett a nyári ellenőrzés-sorozat idején, és az esetek 27 százalékában tapasztalt jogsértést. A legtöbb visszaélés továbbra is a számla és nyugtaadással és a jövedéki termékekkel kapcsolatban merült fel, de nem javult a foglalkoztatás szabályszerűsége sem.

Kiket ellenőrizhet a NAV még az idei hajrában? Cikk

Az év utolsó negyedévében fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adóalanyok, mivel az adóhatóság az áfaellenőrzések révén a tervezetthez képest 40 milliárd forint többletbevételt kíván elérni; főként az áfalevonási jog gyakorlását, az egyenes és fordított adózás helyes alkalmazását, a láncügyleteket, illetve a közösségen belüli értékesítéseket fogják kiemelten vizsgálni a revizorok - derül ki a Deloitte hírleveléből.

Meddig tarthat egy adóellenőrzés? Szakértői Kommentár

Az adóellenőrzésről szóló cikksorozatunk most következő részében áttekintjük a határidőket, amelyeket a jogszabályok írnak elő. Mikor nem telik a határidő és mikor lehet meghosszabbítani azt?

"Szupergazdagokra" koncentrál a brit adóhatóság Cikk

Lecsap a brit kormány azokra a gazdagokra, akik különböző trükkökkel igyekeznek kibújni a rájuk érvényes legmagasabb adókulcs hatálya alól, és az ilyen esetek felderítésére több ezer új ellenőrt vesz fel az adóhivatal - közölte vasárnap a brit pénzügyminiszter-helyettes.

Adóellenőrzés: hogyan tartja a kapcsolatot az adóhatóság Cikk

Adóellenőrzésről szóló sorozatunkban most azt vizsgáljuk, hogy az adóhatóság hogyan tartja a kapcsolatot az ellenőrzés alá vonttal vagy a nevében eljáróval.

Limuzinkölcsönzéssel egybekötött lánybúcsút imitált a NAV Cikk

Limuzinkölcsönzéssel egybekötött lánybúcsút imitáltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőrei Békés megyében; a szolgáltatásról nem kaptak nyugtát, és kiderült, hogy a sofőrt is feketén alkalmazták - tájékoztatott a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close