287 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Léket kapott a NAV vagyonosodási módszertana Cikk

Az adóhatóság a vagyonosodási vizsgálatoknál idősoros pénzforgalmi mérleg felállításakor csak a készpénzes bevételeket és kiadásokat állítja be a mérlegbe. Kiadásként kezeli a bankszámlára befizetéseket és bevételként a bankszámláról készpénzfelvételeket. A módszer alkalmazásához nélkülözhetetlen a magánszemély bankszámla forgalmának lekérése, illetve a bevallásban szereplő bevételek megbontása készpénzes és nem készpénzes bevételekre. De mi van akkor, ha az adóhatóság jogszerűen nem kérheti le a bankszámla kivonatokat, illetve nem bonthatja meg a bevallást készpénzes és nem készpénzes bevételekre?

Sétahajókat ellenőrzött a NAV Cikk

Főként a nyugtaadást mulasztották el a balatoni sétahajó-vállalkozások a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseikor - tájékoztatta a hivatal Somogy megyei adóigazgatóságának sajtóreferense.

A gyümölcsárusokat ellenőrzött a NAV Cikk

A nyári hónapokban a dél-alföldi régióban csaknem száz elárusítóhelyen ellenőrizték a gyümölcsárusítás szabályszerűségét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai; az esetek csaknem felében találtak szabálytalanságot - tájékoztatta a hivatal regionális sajtóreferense.

Adóellenőrzés és észrevétel: problémák a gyakorlatban Cikk

1992 óta, mikor az első adóigazgatási eljárási törvény megjelent, nem rendezte a jogalkotás az észrevétel és annak benyújtási határidejére vonatkozóan a gyakorlatban felmerült problémákat.

Nem adott nyugtát a jósnő a NAV-ellenőrnek Cikk

Többszázezer forint bírságra számíthat az a Heves megyei jósnő, aki nem adott nyugtát az általa végzett szolgáltatás ellenértékéről az adóellenőröknek - tudatta a NAV Észak-magyarországi regionális adó-főigazgatóságának médiareferense.

NAV-ellenőrzés: a wellness szolgáltatók 40 százaléka nem adott számlák Cikk

Az adóhivatal által ellenőrzött gyógyászati és wellness-szolgáltatók 40 százaléka nem adott számlát Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében, többen az alkalmazottakat sem jelentették be - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága.

Adóellenőrzés: 214 milliót talált egy széfben a NAV Cikk

Csaknem 140 millió forintnak megfelelő készpénzt foglalt le a NAV Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatósága a napokban egy tatabányai nyugdíjas széfjéből; azért figyeltek fel rá, mert az ellenőrzött időszakban 214 millió forintot költött el az életvitelszerű kiadásokon felül - közölte a szervezet igazgatási főreferense csütörtökön.

Balatoni szállásokat ellenőriz a NAV Cikk

Sok szabálytalansággal, mulasztással találkoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az önkormányzatok adóellenőrei a Balaton parti szállásadók körében végrehajtott közös ellenőrzéseik során. Az eddigi ellenőrzések kétharmada tárt fel valamilyen szabálytalanságot, illetve hiányosságot - közölte a NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága.

Nyugtaadás: segítséget kér és bejelentéseket vár a NAV Cikk

Annak érdekében, hogy valamennyi vállalkozás eleget tegyen adófizetési kötelezettségének, a NAV fokozott ellenőrzési tevékenységet folytat, amely során a számla- és nyugtaadási kötelezettséget is ellenőrzi (kimondottan igaz ez a nyárra). Ez azért is fontos, mert a számla- és nyugtaadás elmulasztásával a vállalkozás eltitkolja bevételét és így adót sem fizet utána - írja sajtóközleményében a NAV.

Gyümölcs- és zöldségárusokra koncentrál az adóhatóság Észak-Magyarországon Cikk

Zöldség- és gyümölcsárusokra - főként azokra, akik portékájukat az utak mentén kínálják - fókuszál az adóhatóság Észak-Magyarországon az elkövetkező időszakban - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

A Hajógyári-szigeten razziázott a NAV Cikk

Közel150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kilenc hétig razziáznak az adóellenőrök Borsodban Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei júliustól kilenc héten keresztül fokozottan ellenőrzik az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken üzemelő kereskedelmi és vendéglátó egységeket, a jelentősebb rendezvényeket, fesztiválokat, vásárokat, valamint a szezonális jellegű elárusítóhelyeket - tájékoztatta a megyei adóigazgatóság pénteken az MTI-t.

Elindult a NAV nyári ellenőrzéssorozata Cikk

Országos nyári ellenőrzéssorozatot indított hétfőn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az adóellenőrök és a pénzügyőrök üdülőhelyeken, strandokon, fesztiválokon és szabadtéri rendezvényeken tartanak vizsgálatokat - közölte a hivatal.

Kiderült, milyen akadályokat jelentenek a gyakorlatban az Art. változásai Cikk

2012. január 1-jétől az ellenőrzés megkezdésére vonatkozó szabályok megváltoztak, így a korábbi szabályokkal ellentétben már nem értesítéssel kezdődik meg a vizsgálat. Mik a buktatók?

Másfél milliárdos adócsalással gyanúsítja tatabányai őrző-védő cégek vezetőit a NAV Cikk

Több mint másfél milliárd forintos adócsalással gyanúsítja egy több céget működtető tatabányai őrző-védő társaság vezetőit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV); a társaság vezetésének eddig szabadlábon lévő tagjait a közelmúltban őrizetbe vették - közölte a szervezet regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense kedden.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiküldetés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close