287 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

„Nem csak rezsit, adót is kell fizetni, de fontos, hogy legyen miből” Cikk

Egyet lehet érteni az agresszív adótervezés elleni szigorú fellépéssel, ugyanakkor a bonyolult, nehezen érthető és állandóan változó jogszabályi környezet sok jogkövető vállalkozás számára is nehézséget okoz. Pedig ha a kiszámíthatatlan, értelmezési nehézségeket okozó elemeket, a vizsgálatok szubjektivitását sikerülne csökkenteni, hazánk vonzó alternatíva lenne a valós gazdasági tevékenységet végző nemzetközi vállalkozások számára – hangsúlyozta Siklós Márta, a LeitnerLeitner tanácsadó cég igazgatója azon a sajtóbeszélgetésen, amelyen a gyorsan változó gazdasági környezetről, s ehhez kapcsolódóan az adóbírságok kockázatáról, az adózói magatartás motivációiról és a kívánatos irányokról is szó esett.

Pizzát rendelt a NAV, de nem kapott nyugtát Cikk

Nem adott nyugtát a vám- és pénzügyőrség hivatali épületébe kiszállított pizzáról egy zalaegerszegi futár a pénzügyőröknek, akik éppen a házhoz szállítást végző vendéglátóegységeket ellenőrizték.

Mazars: a NAV a kapcsolt vállalkozások kölcsönszerződéseit vizsgálja Cikk

Kiemelten vizsgálja a kapcsolt vállalkozások finanszírozási megállapodásait az idei transzferár-ellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hívja fel a figyelmet a Mazars. A vezető nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint azok a - különösen külföldi kapcsolt vállalkozással rendelkező - cégek számíthatnak szigorú ellenőrzésre, amelyek gazdálkodásával kapcsolatban felmerül, hogy kölcsönszerződésnek álcázva juttatnak ki adózás előtti jövedelmet Magyarországról.

A kapcsolódó vizsgálat kétarcúsága Szakértői Kommentár

A kapcsolódó vizsgálat jogszabályba foglalása egy eszköz az adóhatóság kezében ahhoz, hogy a tényállás tisztázási kötelezettségének oly módon tegyen eleget, hogy az általa esetlegesen vitathatónak minősíthető gazdasági események minden szereplőjét megfelelően ellenőrizhesse.

Tűzijátékot rendelt, majd ellenőrzött a NAV Cikk

Valentin-napi tűzijátékot rendeltek a dél-alföldi adórevizorok, nyugtát azonban nem kaptak a szolgáltatásról, és a pirotechnikusnak adószáma sem volt – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális adófőigazgatóságának sajtóreferense pénteken.

Fricska a jogbiztonságnak: hatályon kívül helyeztek egy paragrafust Cikk

Anélkül, hogy nagy port kavart volna, hatályon kívül helyezték az Adózás rendjéről szóló törvény 130. paragrafusát. Ez a gyakorlatban akár egy, a jogbiztonságnak adott méretes pofont is jelenthet. Lássuk, miért.

Ebtenyésztőt ellenőrzött a NAV: 26 millió forint eltitkolt bevétel Cikk

Egy fővárosi ebtenyésztőnél végzett adóellenőrzés viszont során derült ki: az igazolhatóan több mint 200 fajtatiszta kiskutyát értékesítő nő engedélyek nélkül folytatta tevékenységét, jövedelmét pedig eltitkolta a hatóság elől.

Zumbaórán jártak az adóellenőrök Cikk

Zumbaoktatót ellenőriztek a dél-alföldi adórevizorok, a tréner azonban nem adott bizonylatot az óradíjról – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális adóigazgatóságának vezető sajtóreferense.

Adóellenőrzés - észrevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő!Adóellenőrzés kapcsán készült jegyzőkönyvben az adózó azt nyilatkozta, hogy észrevételt nem tesz, később 15 napon belül van-e még erre lehetősége.Válaszát előre is köszönöm:KA

Így néz ki a tárgyalás felfüggesztése egy adóperben Szakértői Kommentár

Egy 15 éve működő, elektronikával foglalkozó társaság átfogó ellenőrzését rendelte el az adóhatóság. Az adóhatóság az átfogó ellenőrzés során két társaság befogadott számláin kívül a cégnél mindent rendben talált. Ezzel azonban nem ért véget a történet.

Mazaars: szigorodó adóellenőrzésre számíthatnak a Magyarországon dolgozó kiküldöttek Cikk

Az eddigi adóhatósági gyakorlattól eltérő, szigorú ellenőrzésekre számíthatnak azon külföldi cégek hazai leányvállalatai, amelyek anyavállalataik dolgozóit foglalkoztatják - hívja fel a figyelmet szerdai közleményében a Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat.

A NAV 55 milliós mulasztási bírságot szabott ki a Dél-Alföldön Cikk

A nyári ellenőrzés-sorozatban a Dél-Alföldön 55 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki az adóhatóság emberei és hét esetben bezáratták az ellenőrzött üzletet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken.

Brit milliomosokat vizsgál az adóhivatal Cikk

Adóhivatali vizsgálatra számíthatnak Nagy-Britanniában mindazok, akiknek ingatlan- és egyéb vagyona meghaladja az egymillió fontot (355 millió forint).

Áfa-ügyek: az EB-döntések tanulságai Cikk

Két meghatározó magyar ügyben is döntött az Európai Bíróság. A LeitnerLeitner szakértői a történeteket és a döntéseket értelmezik.

Adóellenőrzés: főleg a nyugtaadással voltak gondok Csongrádban Cikk

Elsősorban a nyugtaadással és a foglalkoztatási szabályok megsértésével kapcsolatos problémákat tártak föl a nyári ellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai Csongrád megyében – tájékoztatott a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiküldetés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close