280 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Sokat kockáztatnak a vállalkozások: már ezt is nézi a NAV a neten Cikk

Idén már a nyilvános online adatokat is felhasználja a kockázati kérdőívet (KOCKERD) kitöltő vállalkozások ellenőrzéséhez és a vizsgálati célpontok kiválasztásakor az adóhatóság – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A kérdőív kitöltésére felkértek körének szélesítése, valamint a nyomtatványok információtartalmának helyszíni ellenőrzése is várható. Kiemelt figyelemre számíthatnak azon cégek, melyek székhelye és/vagy illetékessége gyakorta változik, illetve a cím nem létező, esetleg székhelyszolgáltatóhoz kapcsolódik.

Egyenes vagy fordított áfa? Kérdés

Megjelent a februári Válaszadó Cikk

Néhány hete már élesben vizsgáznak az új és módosított adószabályok, s mint általában minden év elején, ezúttal is kiderült, hogy a gyakorlatban nem mindig működik minden olyan simán, mint ahogy azt a hivatali íróasztalok mellett, illetve a parlamenti üléstermekben elképzelték.

Ugrásra kész a NAV: július 1-jétől új korszak indul az adóellenőrzésekben Cikk

Számos jogkövetkezmény fűződik az ellenőrzés megkezdésének időpontjához. Például ezen időponttól folytathat le joghatályosan a revízió ellenőrzési cselekményeket, illetve adónem-ellenőrzések esetén a vizsgálat megindulásával áll be az önellenőrzési, bevallás-benyújtási tilalom. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy az adózók pontosan tudják, mikor indult el az őket érintő vizsgálat.

Sosem gondolná, mennyire vicces az adóellenőr élete Cikk

Három – az adóztatás területén megtörtént – megmosolyogtató rövid történetet mutatunk be, amelyek azt szemléltetik, hogy olykor az adóellenőrök munkája is egészen szórakoztató. A vicces szösszenetekkel egyben megköszönjük az elmúlt évi megtisztelő bizalmukat, amelyre az idén is számítunk.

Adótrükkökkel tetten ért kapcsolt vállalkozások Cikk

A NAV rendszeresen ellenőrzi a kapcsolt vállalkozások közötti transzferárak alkalmazását, és a trükközések miatt az idei év első három negyedében már csaknem 35 milliárd forintos adókülönbözetet állapított meg emiatt - válaszolta Orbán Gábor, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára egy képviselői kérdésre.

Határozati javaslat a NAV ellenőrzésére Cikk

А közelmúltban а sajtóban NAV botrányként napvilágot látott események felvetik а NAV működése ellenőrzésének szükségességét, ami а közvéleményben egyértelmű igényként jelent meg – indokolja Ivády Gábor és Szily Katalin független képviselő, miért kéri az Országgyűléstől a NAV tevékenységének ellenőrzését .

Támadva védekezik a NAV Cikk

A feketegazdaság elleni harc komoly háború, melyhez nem összeesküvés-elméleteket gyártó gerillaharcosokra van szükség, hanem jól felkészült hadseregre elkötelezett katonákkal - olvasható a NAV válasza honlapján a volt alkalmazottja, Horváth András által megfogalmazott vádakra.

Ide is lecsapott a NAV, jaj a feketézőknek! Cikk

Lakást béreltek és házhoz hívták a szolgáltatókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai a fővárosban, hogy kiderítsék, kapnak-e számlát a kifizetett munkadíjról. A tapasztalat: a szerelőktől kezdve a szőnyegtisztítón át az ételszállítókig szinte valamennyi szolgáltató zsebre dolgozott.

Ha az adóellenőr már tudja, mit tett tavaly nyáron Cikk

Adatgyűjtéses revízió vagy adóellenőrzés? Bármelyik jelszóval jelentkezik is be az internetes portálokon értékesítőhöz a revizor, jó, ha az ellenőrzés alá vont adózó felkészül rá: az adóhivatal már sok információt összegyűjtött róla.

Internetes értékesítők: kihez jön a revizor? Cikk

Rendszeres adóhatósági ellenőrzésre számíthatnak az internetes aukciós portálokon értékesítők. Kik azok, akik leginkább a revizorok látókörébe kerülnek?

Sokszor téved a NAV! Itt a bizonyíték Cikk

A hazai adóvizsgálatok több mint felénél elérhető, hogy a NAV tervezett megállapítása ne kerüljön be az ellenőrzést lezáró határozatba, első vagy másodfokon pedig az esetek közel 90 százalékában törölhető, illetve mérsékelhető a megállapítás, illetve a kiszabott adóbírság – derül ki a MAZARS legfrissebb jelentéséből. A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat 2012-2013. közötti adóvizsgálatait feldolgozó belső kutatás rámutat: a NAV megállapításai gyakran nem megalapozottak.

Mi legyen az üzletben? Kérdés

Így megy a felülellenőrzés Cikk

Van-e lehetőség felülellenőrzésre olyankor, ha az adózó az adóhatósági vizsgálat során már tisztázta magát? Mi a gyakorlat és mit mond a jog? Milyen lehetőségei vannak az adózónak és milyen jogosítványai az adóhivatalnak?

Politikai szempontok szerint ellenőrizte az adózókat Cikk

Nyugdíjba vonult Lois Lerner, az amerikai adóhivatal (IRS) adómentességi osztályának vezetője, annak a botránynak a kirobbantója, amely során fény derült arra, hogy a hatóság célzott és fokozott ellenőrzést folytatott konzervatív csoportok ellen - írja a profitline.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózást ki választhatja?

Lepsényi Mária

adószakértő

Anonim szociális segélyezés ismét

Lepsényi Mária

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X