4 találat a(z) adóelőleg-levonás cimkére

Bérbevett ingatlan szja-levonás Kérdés

Kedves Szakértő! Kérdésem, ha bérbe veszünk magánszemélytől egy üzlethelyiséget, lehetséges-e hogy a bérbeadótól nem vonunk szja-t, mint kifizető, amennyiben lenyilatkozza, hogy az szja-t ő rendezi a NAV felé?

Nem tag magánszemélynek fizetett kamat elszámolása Kérdés

A kérdésem az lenne, hogy a cég (kifizető) által a magánszemélytől kapott kölcsön után fizetett kamat után keletkezik-e forrásadó- vagy adóelőleg-levonási kötelezettsége a cégnek, illetve az ilyen jövedelmet terheli-e, és mekkora mértékű ehofizetési kötelezettség? Mennyiben változik a helyzet, ha a magánszemély külföldi, például német állampolgár és devizakülföldi?

Műtárgy-kereskedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! A megfelelő adózási előírások és számviteli szabályok betartása érdekében kérném segítségüket az alábbi tevékenységgel kapcsolatosan: Két belföldi magányszemély kft.-t alapít, melynek tevékenysége csomagküldő kereskedelem. E tevékenység keretében belföldi magánszemélyektől vásárol fel műtárgyakat (például egyedi, értékes herendi porcelánokat stb.), amelyeket aztán az ebay aukciós portálon értékesít. A vevők külföldi magánszemélyek, Paypal útján fizetnek a termékért, amelyet a társaság a Magyar Posta útján juttat el a vevő részére. A társaság az áfakörbe az általános szabályok alapján jelentkezett be, a termékek értékesítésére a különbözet szerinti adózást választotta. Kérdéseim az alábbiak az ügyletek elszámolásával, adózásával kapcsolatosan: 1. A társaság vételi jegyeken vásárolja fel a továbbértékesítésre szánt termékeket. A felvásárlás során van-e a cégnek adóelőleg-levonási, adólevonási kötelezettsége attól a magánszemélytől, akitől az adott terméket megvásárolta? Vagy megfelelő nyilatkozatokkal kiegészítve a vételijegy-bizonylatot, ilyen kötelezettség nem áll fenn? Esetleg megfelelő bizonylat önmagában a vételi jegy, adólevonási kötelezettség az ilyen típusú felvásárlások esetén nincs? 2. Az értékesítésekről a vevő felé számla készül, amely tartalmazza a termék ellenértékét, valamint a szállítás költségeit is. A számlán külön fel kell tüntetni az ellenértéket és a szállítás költségét is? Vagy magába foglalhatja a termék ellenértéke a szállítás díját is?

Kifizető-bérbevevő – adóelőleg-levonás és bevallás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérdésem a következő: Mit tehet a kifizetővé vált vállalkozás, ha a bérbeadó nem adja meg az adatait ahhoz, hogy a bérleti díj utáni adóelőleget bevallja, és megfizesse a vállalkozás? Ha ezt megteheti a bérbeadó is, akkor kell-e valamilyen adatszolgáltatást tenni ez ügyben a bérbevevőnek a NAV felé? Ha igen, melyik nyomtatványon?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close