187 találat a(z) adócsomag cimkére

Családi kedvezmény: óriási baki a 2012-es adócsomagban? Cikk

A kormány beterjesztette a 2012-es adóváltozásokat. A törvényjavaslatból egyértelműen kiderül, hogy 2012-ben kétkulcsos adótábla lesz és a családi kedvezménynél Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője szerint, hatalmas szakmai bakit vétett a jogalkotó.

Nem lesz egykulcsos adó, jön a 1,5 milliós illeték - megvan a 2012-es adócsomag Cikk

Az szja nem lesz egykulcsos, a kávé megússza a chipsadót, a gyümölcsös sör nem. Jön a kötelező biztosítást drágító baleseti adó. Emelkedik több illeték, a válóperé 30 000 forintra, míg egy bírósági peres eljárásé akár másfél millió forint is lehet. A dízel adókedvezménye a tervezettnél kevésbé nő, írja az Index.

NGM: nem lesz chipsadó a kávén Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) benyújtja az adótörvény-javaslatokat az Országgyűlésnek pénteken, és ezzel véget vet az eddigi találgatásoknak - közölte a szaktárca pénteken kora délután az MTI-vel.

Még egy hetet csúszik az adócsomag Cikk

A jövő évi adócsomagot ezen a héten már nem nyújtják be a parlamentnek, értesült az Adózóna. A kormány a jövő héten tárgyalja, és ha a döntés megszületik, 14-én várható a törvénymódosítások benyújtása.

Adócsomag 2012: csökkenhet a családi kedvezmény is Cikk

A 2012-es adócsomag kapcsán a fő irányt kijelölte a politika. Eszerint meg kell szüntetni az adójóváírást, ki kell vezetni a szuperbruttót, befejezni az egykulcsos adóra való átállást és kompenzálni az alacsonyabb keresetűek jövedelmét a magasabb keresetűek adójából. és persze senki nem járhat rosszul. Csakhogy a kormány nem számolt a családi kedvezménnyel, pedig a változások jócskán érintik. Ez mennyiben írja felül a terveket?

Megszűnhet a közlekedési költségtérítés Cikk

A szombaton benyújtott adócsomag-tervezet jelentős mértékben megváltoztathatja a kkv-k által alkalmazott béren kívüli juttatások körét. Bár a melegétkezési utalványok, a nyugdíj-előtakarékosság és az üdülési csekk továbbra is a támogatott kategóriába tartozik majd, a kkv-k által második leggyakrabban juttatott ilyen jellegű támogatás, a közlekedési költség hozzájárulás a tervezet szerint nem lesz támogatott. Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag ugyanolyan adó- és járulékvonzata lesz, mint a bérköltségnek.

Alaposan ráfizetnek a dolgozók az új adócsomagra Cikk

Elmaradt a várva várt új adórendszer részleteinek bejelentése, Orbán Viktor pedig nemcsak a Tesco-adót jelentette be, hanem 400 milliárdos sarccal illetné a munkavállalókat - írja szerdai elemzésében a Hírszerző.

Kiszivárogtatott adótervek: végül mennyi az annyi? Cikk

Sorra szivárognak ki a 2011-re tervezett adóváltozások részletei. A látszólag kedvező hírek mögött viszont nem látni a számokat. Összeszámoltuk a tervezett és a már megszavazott változások becsült költségvetési kihatását.

Marad a szuperbruttó: számszaki hiba az új adócsomagban Cikk

A kormány tervezett adócsomagjának részletei kerültek ma a hírekbe. Van, aki azonban másként látja a számokat, mint ahogy azzal a tervekben kalkuláltak.

Magasabb minimálbér és adókedvezmény egy gyerekeseknek is - jön az új adócsomag Cikk

A személyijövedelemadó-rendszer szabályait három évre már most törvénybe iktatják, és jelentős könnyítést kapnak a gyermeket nevelők – tudta meg az index.hu internetes hírportál. Értesüléseik szerint a kormány már döntött erről, miközben az utolsó simításokat végzi az adócsomagon.

Szigorítások az áfatörvényben és az Art.-ban Cikk

Adókönnyítéseket, apróbb szigorításokat, a hazai szabályok uniós irányelvekkel való összefésülését és néhány korábbi változtatás kiigazítását is javasolja két új adócsomagjában a kormány.

Adócsomag 2010: 70 milliárdos sarc a cégekre Cikk

Bár a vagyonadó mindössze 25 milliárd forint extra adóbevételt jelentene, jogszerűségét máris többen megkérdőjelezték. Senki nem beszél viszont arról a 70 milliárdról, amelyet a vállalkozók zsebéből húztak ki, hogy a pénz az államkasszát gyarapítsa. László Csabával, a KPMG adópartnerével a 70 milliárdos trükkről és a 2010-es adócsomag várható hatásairól beszélgettünk.

Kevesebbet a munkára, többet a fogyasztásra: áll az alku? Cikk

Több adónövelő tétel előzetes feláldozásával elkerülte a kudarcot a Bajnai-kormány a 2010-es adócsomag módosító javaslatainak hétfői parlamenti voksolásakor – a képviselők néhány kivétellel átengedték az új szabályokat.

Áfaemelés és számlabefogadás július 1-jétől: rések az átmeneti szabályokon? Cikk

Az általános forgalmi adó július 1-jei hatállyal újra változik, a változások azonban korántsem véglegesek. Várhatóan újabb módosításait, kiegészítéseit fogja elfogadni az országgyűlés a soron következő adócsomagban, azonos vagy visszamenőleges hatállyal. Ilyen a szálláshelyekre vonatkozó áfakulcs csökkentése és a lakásvásárlásokra vonatkozó átmeneti szabály, amelyeket a pénzügyi kormányzat részéről már bejelentették, de jelenleg egyik sem kihirdetett jogszabály, csak ígéret.

Adótörvények a parlamentben: szja, különadó, cafeteria Cikk

A kormány az adórendszer olyan átalakítását tartja helyesnek, ami a foglalkoztatást támogatja, a munkát, a többletteljesítményt ösztönzi - mondta Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár expozéjában, kedden a parlamentben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Továbbszámlázott bérleti díj

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kilépés az áfakörből

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X