187 találat a(z) adócsomag cimkére

Családi kedvezmény: óriási baki a 2012-es adócsomagban? Cikk

A kormány beterjesztette a 2012-es adóváltozásokat. A törvényjavaslatból egyértelműen kiderül, hogy 2012-ben kétkulcsos adótábla lesz és a családi kedvezménynél Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője szerint, hatalmas szakmai bakit vétett a jogalkotó.

Nem lesz egykulcsos adó, jön a 1,5 milliós illeték - megvan a 2012-es adócsomag Cikk

Az szja nem lesz egykulcsos, a kávé megússza a chipsadót, a gyümölcsös sör nem. Jön a kötelező biztosítást drágító baleseti adó. Emelkedik több illeték, a válóperé 30 000 forintra, míg egy bírósági peres eljárásé akár másfél millió forint is lehet. A dízel adókedvezménye a tervezettnél kevésbé nő, írja az Index.

NGM: nem lesz chipsadó a kávén Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) benyújtja az adótörvény-javaslatokat az Országgyűlésnek pénteken, és ezzel véget vet az eddigi találgatásoknak - közölte a szaktárca pénteken kora délután az MTI-vel.

Még egy hetet csúszik az adócsomag Cikk

A jövő évi adócsomagot ezen a héten már nem nyújtják be a parlamentnek, értesült az Adózóna. A kormány a jövő héten tárgyalja, és ha a döntés megszületik, 14-én várható a törvénymódosítások benyújtása.

Adócsomag 2012: csökkenhet a családi kedvezmény is Cikk

A 2012-es adócsomag kapcsán a fő irányt kijelölte a politika. Eszerint meg kell szüntetni az adójóváírást, ki kell vezetni a szuperbruttót, befejezni az egykulcsos adóra való átállást és kompenzálni az alacsonyabb keresetűek jövedelmét a magasabb keresetűek adójából. és persze senki nem járhat rosszul. Csakhogy a kormány nem számolt a családi kedvezménnyel, pedig a változások jócskán érintik. Ez mennyiben írja felül a terveket?

Megszűnhet a közlekedési költségtérítés Cikk

A szombaton benyújtott adócsomag-tervezet jelentős mértékben megváltoztathatja a kkv-k által alkalmazott béren kívüli juttatások körét. Bár a melegétkezési utalványok, a nyugdíj-előtakarékosság és az üdülési csekk továbbra is a támogatott kategóriába tartozik majd, a kkv-k által második leggyakrabban juttatott ilyen jellegű támogatás, a közlekedési költség hozzájárulás a tervezet szerint nem lesz támogatott. Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag ugyanolyan adó- és járulékvonzata lesz, mint a bérköltségnek.

Alaposan ráfizetnek a dolgozók az új adócsomagra Cikk

Elmaradt a várva várt új adórendszer részleteinek bejelentése, Orbán Viktor pedig nemcsak a Tesco-adót jelentette be, hanem 400 milliárdos sarccal illetné a munkavállalókat - írja szerdai elemzésében a Hírszerző.

Kiszivárogtatott adótervek: végül mennyi az annyi? Cikk

Sorra szivárognak ki a 2011-re tervezett adóváltozások részletei. A látszólag kedvező hírek mögött viszont nem látni a számokat. Összeszámoltuk a tervezett és a már megszavazott változások becsült költségvetési kihatását.

Marad a szuperbruttó: számszaki hiba az új adócsomagban Cikk

A kormány tervezett adócsomagjának részletei kerültek ma a hírekbe. Van, aki azonban másként látja a számokat, mint ahogy azzal a tervekben kalkuláltak.

Magasabb minimálbér és adókedvezmény egy gyerekeseknek is - jön az új adócsomag Cikk

A személyijövedelemadó-rendszer szabályait három évre már most törvénybe iktatják, és jelentős könnyítést kapnak a gyermeket nevelők – tudta meg az index.hu internetes hírportál. Értesüléseik szerint a kormány már döntött erről, miközben az utolsó simításokat végzi az adócsomagon.

Szigorítások az áfatörvényben és az Art.-ban Cikk

Adókönnyítéseket, apróbb szigorításokat, a hazai szabályok uniós irányelvekkel való összefésülését és néhány korábbi változtatás kiigazítását is javasolja két új adócsomagjában a kormány.

Adócsomag 2010: 70 milliárdos sarc a cégekre Cikk

Bár a vagyonadó mindössze 25 milliárd forint extra adóbevételt jelentene, jogszerűségét máris többen megkérdőjelezték. Senki nem beszél viszont arról a 70 milliárdról, amelyet a vállalkozók zsebéből húztak ki, hogy a pénz az államkasszát gyarapítsa. László Csabával, a KPMG adópartnerével a 70 milliárdos trükkről és a 2010-es adócsomag várható hatásairól beszélgettünk.

Kevesebbet a munkára, többet a fogyasztásra: áll az alku? Cikk

Több adónövelő tétel előzetes feláldozásával elkerülte a kudarcot a Bajnai-kormány a 2010-es adócsomag módosító javaslatainak hétfői parlamenti voksolásakor – a képviselők néhány kivétellel átengedték az új szabályokat.

Áfaemelés és számlabefogadás július 1-jétől: rések az átmeneti szabályokon? Cikk

Az általános forgalmi adó július 1-jei hatállyal újra változik, a változások azonban korántsem véglegesek. Várhatóan újabb módosításait, kiegészítéseit fogja elfogadni az országgyűlés a soron következő adócsomagban, azonos vagy visszamenőleges hatállyal. Ilyen a szálláshelyekre vonatkozó áfakulcs csökkentése és a lakásvásárlásokra vonatkozó átmeneti szabály, amelyeket a pénzügyi kormányzat részéről már bejelentették, de jelenleg egyik sem kihirdetett jogszabály, csak ígéret.

Adótörvények a parlamentben: szja, különadó, cafeteria Cikk

A kormány az adórendszer olyan átalakítását tartja helyesnek, ami a foglalkoztatást támogatja, a munkát, a többletteljesítményt ösztönzi - mondta Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár expozéjában, kedden a parlamentben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Fogyatékos csecsemô utáni támogatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Őstermelő saját gazdaságában előállított hús-, húskészítmény értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Különbözeti áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X