190 találat a(z) adócsomag cimkére

GKI az adócsomagról: a kkv-k és a közepes keresetűek jobban járnak Cikk

A Pénzügyminisztérium honlapján lévő adótörvény-módosítások egyetlen csoport esetében sem növelik, illetve csökkentik különösebben a terheket, azaz csak kicsit jók, vagy kicsit rosszak az embereknek - mondta Vértes András, a GKI Zrt. elnöke.

PM-javaslat: lakossági és vállalati adóterhek Cikk

Lényegében a már korábban bejelentett adóváltozásokkal megegyező javaslatot terjeszt a Pénzügyminisztérium (PM) a kormány elé; a tervezet alapján jövőre az adóterhelés összességében 145 milliárd forinttal csökken, amely a 260 milliárd forintos adómérséklés és a 115 milliárd forintot kitevő adóátrendezések különbsége; a kabinet várhatóan jövő heti ülésén foglalkozik a javaslattal.

Veres nélkül tervezett Gyurcsány Cikk

Veres Jánost kihagyták a nemrég nyilvánosságra hozott adócsomag összeállításából - írja az Index.

Gyurcsánynak tényleg mennie kell? - videó Cikk

A hvg.hu megkérdezte a legbölcsebbet, az utca emberét, elkezdődött-e már a politikai szezon. A járókelők Gyurcsány Ferenc évadnyitó programját is véleményezték. Valóban be van csomagolva, mint egy Mikulás-csomag? Vajon miért nem tetszett mindez az SZDSZ-nek? Tekintse meg a videót!

Adócsomag 2009-re: lehetne nagyobb a mozgástér Cikk

A miniszterelnök hétfői beszédében a 2009-re várható adócsomagra vonatkozóan ismételten csak annyit említett, hogy a költségvetésnek 200 milliárd forintos mozgástere van, egyéb konkrétumokat nem mondott. Az Adózóna által megkérdezett szakértők azonban ennél nagyobb mozgásteret is elképzelhetőnek tartanának. Oszkó Péter, a Deloitte elnök-vezérigazgatója és Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője kommentálta a miniszterelnöki beszédben elhangzottakat.

Gyurcsány: újabb adóváltozások 2009-től Cikk

Még ki sem hevertük az idei adóváltozásokat, máris újabb csomagra készülhetünk. Az Index értesülése szerint hétfőn 10 pontos adócsomagot jelent be a miniszterelnök.

Mi lesz velük: különadó, hipa- és értékalapú ingatlanadó? Cikk

Néhány napja megszavazták ugyan a 2008-as adócsomagot, de továbbra sem lehet tudni, hogy meddig lesz még különadó, illetve, hogy a helyi iparűzési adó és az értékalapú ingatlanadó megfér-e majd egymás mellett - mutattak rá a szakértők, a PricewaterhouseCoopers mai napon megrendezett konferenciáján.

A kormány szerdán dönt az adócsomaghoz tartozó módosításokról Cikk

A kormány ma tárgyalja az adótörvényekhez benyújtott módosító javaslatokat. A kabinet várhatóan foglalkozik az OÉT adómentes étkezési hozzájárulás és az iskolakezdési támogatás növelnéséről szóló javaslatával.

Jutalom a kevés fizetésből élőknek és megszűnő adónemek Cikk

Elkészítette a Pénzügyminisztérium azt a törvénytervezetet, amely a 2008-ra várható adóváltozásokat tartalmazza, a csomagról jelenleg is folyik az államigazgatási egyeztetés, a kormány szeptember végén bólinthat rá – tudósít az Index. Oszkó Péter, a Deloitte elnök-vezérigazgatója kommentálja a várható változásokat az Adózónának.

PM: jövőre nem lép még hatályba a komplex adócsomag Cikk

A versenyképességi kerekasztal által megfogalmazott komplex adócsomag nem évekig, hanem jövőre nem lép még hatályba, az adóbevallásokkal kapcsolatos egyszerűsítési javaslatokat pedig még nem nyújtották be az Országgyűlésnek - közölte a tárca szóvivője, Pichler Ferenc egy kedden a Népszavában megjelent  cikkre reagálva.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close