190 találat a(z) adócsomag cimkére

Adótörvény 2009: mire kell majd odafigyelni? Cikk

A Pénzügyminisztérium által benyújtott 2009-es adótörvény-változásokról szóló jogszabálytervezet módosításainak egyik fő célja a feketegazdaság visszaszorítása, és ezáltal a központi költségvetés bevételeinek növelése. A javaslat értelmében ezzel párhuzamosan jelentősen módosul a társasági adóra, a személyi jövedelemadóra és a járulékokra vonatkozó szabályozás, illetve az uniós kötelezettségnek megfelelően a szénre is kiterjesztik az energiaadót - tájékoztat a Deloitte.

Amikor 1 óra 540 millióba kerül Cikk

Aki készített vagy ellenőrzött társaságiadó-bevallást, az tudja, hogy az értékcsökkenés az egyik legegyszerűbb adóalap-módosító tétel a kitöltéskor. Számviteli értékcsökkenéssel növeljük az adóalapot, megnézzük a fejlesztési tartalék terhére beszerzett eszközök kezelését, könyvelési programból lekérjük az adótörvény szerinti értékcsökkenés összegét, megnézzük, hogy az analitikák egyeznek-e a főkönyvben szereplő számokkal… Beer Gábor, a KPMG igazgatójának kommentárját olvashatják az adótörvény egyik tervezett módosításáról.

Veres összefoglalta ki jár jól és miért Cikk

A kormány adómódosításai alapján átlagosan mintegy 2 százalékponttal csökken az adóék, a bérköltség adó- és járulékterhe, ami valamennyi kereseti sávban mérsékli a munkáltatók bérköltségét - mondta Veres János a Parlamentben.

Adó és költségvetés: a szocialista platformok bíznak a folytatásban Cikk

A szocialista párt különféle platformjai bíznak abban, hogy lesz elfogadott költségvetés, és hogy a kormány kitölti mandátumát - írja a Népszabadság hétfői számában.

Adójavaslatok sora: bírság, áfa, illeték Cikk

A 2009-re tervezett adócsomag javaslatait veszi sorra a KPMG: adóbírság, mulasztási bírság, adószám felfüggesztése, áfa, illeték és jövedéki adó.

Adócsomag 2009: társasági adó, szja, cégautóadó, tb Cikk

A 2009. évre tervezett, a Kormány által a Parlamentnek benyújtott adótörvény változások néhány fontosabb pontjára hívja fel a figyelmet a KPMG adóhírlevele. A tervezetben az anyagi jogszabályok módosítási javaslatai mellett több adóadminisztrációs egyszerűsítést, valamint a feketegazdaság visszaszorítását szolgáló javaslat is megtalálható.

Gyurcsány: az adócsökkentést nem a nyugdíjasoknak kell megfizetni Cikk

Úgy helyes, ha az adócsökkentés fedezetét nem azok fizetik meg és teremtik elő, akik a legnehezebb szociális helyzetben vannak, és akik mögött már ott van egy életnyi munka és áldozatvállalás - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelében.

Adótörvények: a bizottság rábólintott, a Fidesz adóemelést vár Cikk

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén általános vitára alkalmasnak találta a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről, illetve az egyes adó- és járuléktörvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Horn: meg kellene adóztatni a családi pótlékot Cikk

A Szabad Demokraták Szövetsége a szociális kiadások újragondolását javasolja - jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. A jóléti rendszerekben nagyon komoly tartalék van - fogalmazott a liberális politikus.

Mennyibe kerülhet az új cégautóadó, kiknek jár kedvezmény? Cikk

Az új cégautóadót a gépjárműadóról szóló törvényben találjuk, mint egységes vagyonadót, melyet mindenkinek fizetnie kell, aki valamilyen autó után költséget számol el akár cégként, akár magánszemélyként. Mit érdemes tudni az adócsomag egyik legnagyobb visszhangot kiváltó tervezett változtatásáról? Tények, számok.

Mik az adócsomag legproblémásabb pontjai? Cikk

Ígéretes, de nem elég – így lehetne összefoglalni a PricewaterhouseCoopers (PwC) szakértőinek véleményét a tervezett adócsomagról, amelyet a kormány a parlament elé terjesztett. Idén még kiszámíthatatlanabb az adótervezet, valószínűleg rengeteg módosításra vár még – mondta Erdős Gabriella, a PwC adópartnere, aki azt is hiányolta, hogy a kormány nem bocsátotta társadalmi vitára a tervezett változtatásokat.

2009: 11 százalék, cégautó, munkáltatói járulék Cikk

A jövő évi, az Országgyűléshez pénteken benyújtandó adóváltoztatások tervezete nyomán összességében 205 milliárd forinttal csökken az adóterhelés, ennek harmada a lakosságnál, kétharmada a vállalkozásoknál jelentkezik - közölte Veres János pénzügyminiszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón.

MSZP, Fidesz, SZDSZ, KDNP, MDF: ki mit gondol az adócsökkentésről? Cikk

Csak fokozatos adóteher-csökkentésre lát lehetőséget a következő időszakban Veres János pénzügyminiszter, aki szerint olyan mértékű változtatás hajtható csak végre, amely nem veszélyezteti a konvergenciaprogramban 2009-re kitűzött, 3,2 százalékos GDP arányos államháztartás hiány elérését.

Gyurcsány: megjósolhatatlan, milyen gyors lesz a fehéredés Cikk

A kormány által tervezett adócsökkentés első évére, 2009-re van csak meg a fedezet - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában. A kormányfő szerint az adócsökkentés forrását 2010-től a szürke-feketegazdaság kifehérítésével kell előteremteni, mert a szociális rendszerből a pénzt nem lehet előteremteni.

Adócsomag 2009: aránytalan jogkör az APEH-nak és problémás cégautó-adó Cikk

A Pénzügyminisztérium a honlapján nyilvánosságra hozta az adó- és járulék törvényeket érintő módosító javaslatát. A kormány pedig szerdai ülésén megtárgyalta és elfogadta az adótörvények 2009-re vonatkozó módosításait. A pénzügyminiszter pénteken nyújtja be az Országgyűlésnek a módosító csomagot, de mandátumot kapott arra, hogy az addig az Országos Érdekegyeztető Tanácson, valamint a Gazdasági Együttműködési Fórumon felmerült javaslatokról tárgyaljon. A csomag elsődleges célja – úgy tűnik – az egyszerűsítés, mert a tervezet a vállalkozások összterhének csökkentésére nem elegendőek – mondja Erdős Gabriella a PricewaterhouseCoopres adópartnere az Adózónának. A szakértő szerint a javasolt tervezet változtatásai kapcsán még nem fognak Magyarországra „özönleni” a beruházok, ugyanakkor jó iránynak tartja, hogy adóalap-csökkentő tételek nagy részét megszüntetnék.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close