488 találat a(z) adóbevallás cimkére

Egyesület bevallási kötelezettségei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyesület alapszabálya 2014. július 28-án kelt. A fővárosi törvényszék végzése 2014. október 17-ei. Adószámot.2014. 12. 29-én kapott. Mikor, és milyen bevallásokat kell beadni az egyesületnek? Az egyesületben a képviseleti jog gyakorlásával megbízott személynek nincs biztosítási jogviszonya. Kötelező-e neki az egyesületben járulékot fizetni? Előre is köszönöm.

Ingatlan-bérbeadás utáni adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi, adózással kapcsolatos kérdésre kérem szíves válaszukat. Magyarországon magántulajdonban lévő ingatlan (lakás) kiadása esetén, milyen adójellegű fizetési kötelezettség keletkezik, amennyiben a tulajdonos külföldön él és dolgozik, a külföldi tb-t fizeti, hazai, magyarországi más jellegű bevétele, mint a lakásbérletből befolyó havi 95 000 forint, nincs. A negyedévenkénti adót a lakásbérbeadás után rendszeresen befizeti. Ezek után az adóbevalláskor mi a teendő? Tisztelettel: Dr. Rékai Miklós [email protected]

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Adók, járulákok bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Jelentős változások jönnek 2015-ben az adózás rendjében Cikk

Több ponton is módosítaná a kormány az adózás rendjéről szóló törvényt az új adócsomagban. Egyebek mellett változik a tételes adóbevallási kötelezettség esetében az egyedi számlákat érintő értékhatár 2 millió forintos szabálya, a munkáltatói adó-megállapítási szabályok határideje, az automata berendezéseket üzemeltetők bejelentési kötelezettsége, az elévülésre vonatkozó szabály és a kapcsolt vállalkozások fogalma is.

Bevallás baleseti adóról Esemény

2014. november 17.

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

2014. november 12.

Reklámadó-mizéria: még mindig vitatott, ki számít megrendelőnek Cikk

Továbbra is egymásnak ellentmondó állásfoglalások jelennek meg a reklámadó fizetésére kötelezettek körével kapcsolatban. Az egyik kérdés, hogy ki köteles adót fizetni a Magyarországon nem letelepedett, reklám közzétételére alkalmas internetes felületeken megjelenő reklámok után, s vitatott továbbá az ügynökségeken keresztül megrendelt reklámokhoz kapcsolódó adófizetés kötelezettjének személye is. Ügyelni kell arra, hogy a kapcsolt vállalkozásokként bejelentettek köre nem feltétlenül azonos a reklámadó szempontjából kapcsoltnak minősülő körrel, s a korábban hibás 1494-es bejelentési nyomtatvány új verzióját használják az érintett adózók.

Reklámadó: újabb határidő a vállalkozások nyakán Cikk

Míg augusztus 20-áig a reklámok közzétevőinek kellett nyilatkozniuk reklámadó-kötelezettségükről, szeptember 20-án azon vállalkozásoknak kell bevallást beadniuk, amelyek augusztus 15. és 31. között reklámközzétételről szóló számlát fogadtak be.

Milyen bevallásokat kell beküldenie a NAV-hoz kezdő egyéni vállalkozónak? Kérdés

T.Szakértő! Kell-e T101E, illetve T1041-es bevallást beküldenie a NAV-nak a kezdő, főállású katás egyéni vállalkozónak az okmányirodai regisztrációt követően? (Nincs alkalmazottja.) Válaszát előre is köszönöm.

Az adóbevallás miatt lebukott patikus esete a kasszával és a rovanccsal Cikk

Tapasztalt könyvelők a megmondhatói, hányféle következménye lehet egy adóbevallásnak – mondjuk adóhiány miatti bírság –, de arra biztosan nem gondolnánk, hogy egy adóbevallás tolvajt is tud fogni. Pedig Mohácson így történt...

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A reklámadó-törvény azt írja, hogy amennyiben a reklám közzétevőjétől nincs nyilatkozatom, akkor a reklám megrendelője havonta, a reklám közzétételéről szóló számla, számviteli bizonylat kézhezvételét követő hónap 20. napjáig köteles az általa megrendelt reklám-közzétételi adót összesítve bevallani és megfizetni. Sajnos itt nem látok arra utalást, hogy az augusztus 15-e előtti és utáni teljesítésekre ez hogyan vonatkozna. A Google-tól havi forgalom esetén egy dabab számlát kapok, amit hó végén 30-ával, vagy 31-ével tudok lekérni, és kinyomtatni. A részletezőben meg tudom mondani, hogy melyik teljesítés volt augusztus 15-e után. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a teljes havi Google-számla 2,5 millió forint feletti része adózik 20 százalékkal, vagy csak az augusztus 15-e utáni teljesítésnél kell figyelembe venni a 2,5 millió forintot? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tevékenységi kör bővítése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Áfa – önellenőrzés

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi utas áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close