488 találat a(z) adóbevallás cimkére

Baleseti adó bevallása Esemény

Kiskorú a családi gazdálkozásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó eredményes pályázata alapján 2010. évben fiatal gazda jövedelempótló támogatásban részesült. Az elnyert támogatás 90 százalékát folyósították 2010-ben, a fennmaradó 10 százalékot pedig 2014. évben. 2014. január elsejét megelőzően az addig folyósított támogatás több mint felét még nem használta fel. A fennmaradó rész felhasználására 2014. évben került sor. Az egyéni vállalkozó 2014. évben családi gazdálkodóként regisztráltatta magát, egy kiskorú (10 éves) gyermek taggal. A kérdéseim: 1. A kiskorú gyermek tesz-e adóbevallást (1453-12)? Meg kell-e osztani az egyéni vállalkozó családi gazdálkodó és a kiskorú tag között a családi gazdálkodásból származó jövedelmet? Jogosult-e kistermelői költségátalány igénybevételére a kiskorú tag, ha a megosztás alapján rá eső bevétel a 8 millió forintot nem éri el? 2. Az idei évben, illetve a korábbi évben folyósított fiatal gazda jövedelempótló támogatás felhasználása során az egyéni vállalkozás vagy a családi gazdaság bevételei között kell szerepeltetni a felhasznált összeget? Ha a családi gazdaság bevételei között, akkor fel kell osztani a kiskorú tag és az egyéni vállalkozó családi gazda között e bevételt? Előre is köszönöm válaszát. Szabó Kinga

Alapítvány adóbevallásai Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Kérdésem az lenne, hogy egy több éve létező alapítványnak, mely tevékenységet soha nem folytatott, milyen mérlegeket, illetve adóbevallásokat kell leadnia? Az alapítvány most kapott adószámot. Válaszát előre is köszönöm. Üdv

Társasházak bevallása, melyik nyomtatványon? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni, magánszemélyekből álló, adószámmal rendelkező társasházak leadandó adóbevallásával kapcsolatban. Az adószám kiváltására sok évvel ezelőtt csupán hitelfelvétel miatt került sor, amely azóta rendeződött. Azon társasháznak, amelyek 2014-ben nem volt adóköteles jövedelme, nem áfaalany, nincs alkalmazott, nincs kifizetett megbízási díj, milyen nyomtatványszámú adóbevallásokat kell leadni nullás adattartalommal? Konkrétan: le kell-e adni a 41-es, 01-es, 08-as bevallásokat nullás adattartalommal? Szíves segítségét előzetesen is megköszönöm Tisztelettel.

Családi adókedvezmény elszámolása az adóbevallásban. Kérdés

Kedves Szakértő! A következő esetben kérném a segítségét. Adóbevallást kell készítenem egy házaspárnak, két közös gyerek van. A családi pótlékot az anya kapja. 2014. évre úgy nyilatkozott a munkáltatójának, hogy ő kívánja igénybe venni a családi kedvezményt. 2014. évre a feleség jövedelemigazolása: munkaviszonyból származó jövedelem 982.245 Ft volt. Szja-levonás nem volt, de a családi járulékkedvezménnyel kapcsolatos tájékoztatás alapján az év közben érvényesített családi járulékkedvezmény összege: 81.458,-Ft. A férjnek 2014. évben 1.744.549 Ft jövedelme volt. Mindketten önállóan adják majd be az adóbevallást. Azt szeretném kérdezni, hogy utólag, mivel a férj jövedelme előző évekhez képest jelentősen megnőtt és így kettőjük jövedelméből a két gyerek után járó családi adókedvezményt igénybe lehetne venni az szja-ból, és nem lenne szükség járulékkedvezményre, meg lehet-e osztani úgy a kedvezményt, hogy a feleség a maximumot, azaz 982.245x16%=157.159 Ft adókedvezményt vehet igénybe, és a maradékot a férj az adóbevallásában érvényesítheti-e? A feleségnél a munkáltatónál elszámolt járulékkedvezményt ebben az esetben kötelező-e érvényesíteni, vagy önellenőrzést kell készíteni, és az összeget visszafizetve a férj igényelheti-e, mivel a rendelet értelmében először a szja-ból kell igénybe venni a kedvezményt, és ha van még lehetőség, akkor lehet csak a járulékokból igénybe venni. Miután ez már kész tény, ilyenkor mi a teendő? Hogy kell megosztani a kedvezményt?

Bevallás környezetterhelési díjelőlegről Esemény

Bevallás Esemény

Adók bevalása Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Külföldön szerzett jövedelem adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kínában munkaviszonyban megszerzett jövedelmet Magyarországon be kell-e vallani, illetve van-e adófizetési kötelezettség? A Kínában érvényes szabályok szerint az ottani jövedelemadót megfizeti a magánszemély, aki egész évben ott tartózkodik. Kell-e onnan valamilyen igazolást hoznia az ott megfizetett adókról? Köszönettel.

Katás bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha nyugdíjas katás egyéni vállalkozónak csak az e tevékenységéből származó jövedelme van és a nyugdíj, kell-e bevallást készítenie február 25-éig? Köszönettel.

Adószámos magánszemély adóbevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Eseti megbízás alapján grafikai tevékenységet végző magánszemély számlaképesség kapcsán adószámot igényelt. Milyen adóbevallási határidő vonatkozik rá? Az egyes megbízásokhoz kapcsolódó biztosítási kötelezettség elbírálása hogyan történhet? – ha csak számla kiállítása történt a szolgáltatásról, – ha a számla mellett megbízási szerződést is kötöttek, melyben szerepel a munka elvégzésének kezdő és záró dátuma – ez esetben is a tényleges munkavégzés eltérhet ettől az időtartamtól. Köszönettel.

Itt a lista az egyesületek adóbevallásairól Cikk

Mikor, és milyen bevallásokat kell benyújtania egy újonnan alakult, illetve egy végelszámolás alá kerülő egyesületnek? – kérdezte két olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles adószakértő és okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Így segít az internet az adóbevallásban Cikk

Idén is elérhető a szolgáltatás az adóhatóság honlapján, amely lehetővé teszi a 2014. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz szükséges Java- és ÁNYK programok, az elektronikus űrlapok, továbbá a bevallások aktív súgójának egyidejű letöltését és telepítését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás számvitele

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kötelezettség és nyilvántartásban szereplő követelés összevezetése 3.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close