506 találat a(z) adóbevallás cimkére

Végelszámolás beltag halála esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy házaspárnak volt egy bt.-je, ahol a férj volt a beltag, a feleség a kültag 50-50 százalékos arányban. Elváltak 2015. évben, de a bt. megmaradt (már régóta nem működött) azzal, hogy minél hamarabb végelszámolják. Csakhogy a beltag válás után semmilyen papírt nem volt hajlandó aláírni, még a kötelező módosításokat sem. A nullás bevallások folyamatosan le lettek adva. A beltag meghalt. Kérdéseim: – Kinek kell a végelszámolást elindítania? – Az iratanyag nagy része a beltagnál volt a pénztárral együtt. Ilyenkor mi a teendő, mert a hagyatéki leltár nincs még meg? – Ha egy NAV-ellenőrzés során hiányosságot állapítanak meg, ezt kinek kell fizetnie? – Gondolom, a bevallásokat addig kell leadni, míg a végelszámolás el nem kezdődik. Válaszát előre is köszönve, tisztelettel.

Bevallás környezetterhelési díjelőlegről Esemény

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Magánszemély ingatlan bérbeadása Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Az lenne a kérdésem, hogy negyedévet követő hó 12-éig kell bevallani az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelmet, de melyik nyomtatványon? Előtte nyilatkoznom kell egy másik nyomtatványon, hogy milyen költségelszámolási módot választok? A cikk sokat segített köszönöm, csak a gyakorlati megvalósítása okoz némi gondot. Válaszát előre is köszönöm! Takács Henrietta

Jön az újabb adócsomag, sokaknak nem kell adóbevallást benyújtani Cikk

Jövőre több mint 1,5 millió, 2017-től pedig mintegy 3,8 millió magánszemély adózónak nem kell az adóbevallást benyújtania, helyettük a dokumentumot az adóhatóság készíti majd el – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Adóbevallási rendszert fejleszt ki az Uber, közösen az észt adóhivatallal Cikk

Precedens értékű megállapodás született az észt adó- és vámhivatal, illetve az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás között; az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében – közölte az utazásmegosztó cég csütörtökön az MTI-vel.

Követelés 2006. évi németországi adóbevallással kapcsolatban Kérdés

Jogosan követel-e tőlem a régi munkáltatóm egy ügyvédi irodán keresztül egy 2006-ra vonatkozó németországi adóbevallás során, szerintük általam jogtalanul érvényesített családi adókedvezményt? Jelzem az adóbevallást az általuk kiadott iratok alapján nyújtottam be. A német adóhatóság akkor le is zárta az adóbevallásom, rendben, törvényesen.

Nyugdíj utáni nyesz-számla Kérdés

"Nők 40" nyugdíjas, de mellette alkalmazott a megengedett értékhatárig. Nyesz-számla nincs megszüntetve. A munkaviszonyból származó jövedelem bevallásakor lehet-e érvényesíteni a tárgyévben nyesz-számlára befizetett összeg 20 százalékát?

Adók bevallása Esemény

Bevallás baleseti adóról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Áttérés kata alól személyi jövedelemadó hatálya alá Kérdés

Tisztelt Szakértők! Katás egyéni vállalkozó szeretne átlépni a személyi jövedelemadó hatálya alá. A bejelentést követő hónap első napjával tudja ezt megtenni, ha jól tudom (a 15T101E nyomtatványon). Abban szeretném az Önök segítségét kérni, hogy ebben az esetben milyen számviteli (például zárás, vagyonleltár stb), adózási és bevallási teendők merülnek fel? Kell-e egyéb bevallást benyújtani az adóhatóság részére? Ha igen, akkor ennek milyen határideje van? Válaszukat ellőre is köszönöm! Szilágyi Ferenc

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Gyed számításának alapja

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ingatlanértékesítés – teljesítési időpont

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close