28 találat a(z) adóbírság cimkére

Szorongatja a NAV az UBER-sofőröket, noha kedvelhetné is őket Cikk

Sokat hallhattunk mostanában a taxis-uberes vitáról, arról azonban kevesebbet, hogy a NAV operatív osztálya vizsgálat alá vonta az összes Uber-sofőrt, aminek végeredménye majdnem minden ügyben 200 ezer forintos adóbírság lett. De ez csak a kezdet volt. Tapasztalatok szerint az operatív ellenőrzések után elrendelte az adóhatóság a korábban lefülelt Uber-sofőrök bevallásainak utólagos vizsgálatát is.

Ilyen még nem volt: adózási és nyelvtani fejtörő a Kúria előtt Cikk

Az adózó nemcsak a rá kirótt áfahiány és adóbírság miatt támadta a bírósági ítéletet, hanem az egyes szám használatát is sérelmezve kért felülvizsgálati eljárást a Kúriától.

Elévült adóbírság és késedelmi pótlék Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy társaságnak elévült a mulasztási bírsága és a késedelmi pótléka, melyet az adófolyószámláról törölt is a NAV, a társasági adóban egyéb bevételként elszámolásra kerül. A korábbi években az adóalapokat megemelte a bírságok, késedelmi pótlék értékével, így jelen esetben lehet csökkenteni a korábban emelt tételekkel az adóalapot? Válaszukat előre is köszönöm! Üdv.

200 százalékos adóbírság: amikor jogos, és amikor nem Cikk

Ellenőrzései során a NAV egyre gyakrabban szabja ki az adóhiány kétszeresét adóbírságként. Mi ennek a feltétele, mit tehet az adózó, ha megalapozatlan esetben ilyen szankció fenyegeti?

Társas vállalkozó járulékfizetése betegség esetén Kérdés

2001. évben kapott szívinfarktusom óta folyamatosan keresőképtelen vagyok. 2011.12.31-éig rokkant nyugdíjasnak minősültem. 2012. január 1-jétől rokkantsági ellátásban részesülök. Rendszeres orvosi és kórházi ellátásokra van szükségem. Legutóbb súlyos szívműtétem volt. Betegségem ellenére a NAV 2012. január 01. napjától járulékfizetési kötelezettséget állapított meg részemre, és visszamenőleg követel tőlem közel 3 millió forint adóhiányt, bírságot, késedelmi pótlékot. Kérdésem, hogy igazolt betegségem ellenére jogszerű-e a NAV követelése? Öngyilkosság határán állok. Semmi megtakarításom nincs, fizetni nem tudok. Cégem végelszámolással történő megszüntetését határoztuk el kültag gyermekeimmel együtt, de az adóhatóság követelése miatt a végelszámolást befejezni nem tudom. Valóban az öngyilkosság a kivezető út?

Illegális fémtelepre csapott le a NAV Cikk

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei egy Pest megyei településen működő illegális fémtelepen tartottak ellenőrzést, ahol több mint 15 tonna színesfémet, illetve fémhulladékot foglaltak le.

Ezt alaposan elnézte a NAV? Cikk

Jogerősen hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság csütörtökön a Nemzeti Adó-és Vámhivatalt (NAV), amely a jelenleg felszámolás alatt álló Kapuvári Hús Zrt.-nél több százmillió forintos adóhiányt állapított meg – közölte a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Felújítás vagy karbantartás? Adóbírság lehet a vége, ha téved Cikk

A látszólag egyszerű kérdés megválaszolása gyakran nem is olyan könnyű. A gyakorlatban számos „határeset” merülhet fel, amelyek nem könnyítik meg a könyvelők dolgát. A cég adóalapjára is hatással bíró döntéshez egy esettanulmányon keresztül igyekszünk segítséget adni.

Ügyvédeket bírságolt a NAV Cikk

A jogban való jártasság nem mentesít a törvények, az adózási szabályok betartása alól, és nem véd meg azok megsértésének következményeitől - ez bizonyosodott be nemrégiben abban a peres eljárásban is, amelyet olyan ügyvédek indítottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) szemben, akik adóhatósági bírságot kaptak, mivel jogi tevékenységük után nem állítottak ki számlát.

Rejtett bírságaknák Cikk

Közeledik a társasági adó bevallásának, s ezzel egyidejűleg a 2012. évi kapcsolt ügyletekre vonatkozó transzferár nyilvántartások elkészítésének határideje – május 31. A transzferárakra irányuló adóhatósági ellenőrzések egyre lényegre törőbbek, alaposabbak, a kivetett bírságok az áfa-bírságok mellett az egyik legnagyobb bírságbevételt biztosítják az államnak.

Jövőre megszűnik az adószám-felfüggesztés, többszázezres bírság jár helyette Cikk

Az adózás rendjéről szóló törvény új eleme az adóregisztrációs eljárás és a fokozott adóhatósági felügyelet intézménye. Jövőre bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, s egyszerűbb lesz a túlfizetések visszaigénylése. Megszűnik az adószám-felfüggesztés, helyette bírságol az adóhatóság.

Több és "eredményorientáltabb" adóellenőrzés várható 2012-ben Cikk

Jövőre az eddiginél nagyobb számú és "eredményorientáltabb" adóellenőrzés várható a Deloitte szerint, és az adótanácsadó arra is felhívja a figyelmet, hogy 2012 januárjától a bírságok is jelentősen emelkednek.

Januártól milliós adóbírságokat is kiszabhat a revizor Cikk

Erőteljesebb adóhatósági fellépésre számíthatnak a vállalatok, valamint szigorodnak a jogkövetkezmények: emelkedik a szankciók mértéke, nő a cégtulajdonosok, ügyvezetők felelőssége, akiknél a büntetőjogi felelősségre vonás sem kizárt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs