1851 találat a(z) adó cimkére

Szellemi szabadfoglalkozás Kérdés

Tisztelt Cím! Logopédus nem rendszeresen gyermekfejlesztést végezne. Lehet, hogy lenne hónap, amikor nem lenne árbevétel, éves szinten cc. 50-100 ezer forint bevételről lenne szó. Költség nem lenne sok, 1-2 szakkönyv, esetleg tanfolyam. Ha mint szellemi szabadfoglalkozású végezné, milyen adókötelezettsége lenne? Válaszát köszönve Andrea

Letölthető Válaszadó adózási szaklapok 2018 Cikk

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Bt. megszüntetése végelszámolással Kérdés

Szeretném segítségüket kérni abban, hogy milyen módon, adó- és esetleg illetékteher mellett szüntethető meg az a bt., amely a 2006. évben jóváhagyott osztalékot nem tudta kifizetni és jelenleg is tagi kölcsönnel rendelkezik?

Több adót fizettünk tavaly – Tállai a NAV-ot dicséri Cikk

Tavaly majdnem 5 százalékkal – 609 milliárd forinttal – több adóbevétel érkezett az adóhivatalhoz mint 2016-ban – tájékoztatta s Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t. A növekedés mértéke jelentős, még a bruttó hazai termék (GDP) várható növekedési ütemét is meghaladja, és mindezt úgy, hogy 2017-ben összességében 860 milliárd forinttal csökkent a lakosság, a családok és a vállalkozások adóterhe – tette hozzá Tállai András.

Emiatt fehéredhet idén az albérletpiac Cikk

Az ingatlan.com szakértője szerint az idén bevezetett intézkedésekkel tovább fehéredhet az albérleti piac, és nőhetnek az adóbevételek.

Adók, járulékok befizetése Esemény

2018. január 12.

Adószankciókkal fenyegetik az internetes óriásokat Nagy-Britanniában Cikk

A brit belügyminisztérium biztonsági kérdésekért felelős államtitkára szerint adószankciókra számíthatnak azok az internetes óriáscégek, amelyek nem hajlandók együttműködni a brit kormánnyal az online felületeken megjelenő terrorista tartalmak terjedésének megakadályozásában.

Kérje vissza túlfizetett adóját, nehogy elévüljön! Cikk

Érdemes ellenőrizniük az adózóknak adószámlájukat, mert nemcsak az adótartozás, hanem a túlfizetés is elévül – figyelmeztet az adóügyekért felelős államtitkár.

Melyek napjaink legproblémásabb adózási kérdései? Szavazzon! Cikk

Gyakran igazi kihívás a szakma számára megtalálni a helyes megoldást egy-egy adózási kérdésre. Kérdőívet készítettünk, hogy megtudjuk, Önök szerint melyek a legtöbb problémát felvető adózási kérdések pillanatnyilag. A kitöltőknek a HVG Pszichológia egyik számát küldjük ajándékba.

Nyereményadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. fürdőbelépőt ajánlott fel a tv-ben nyereményként utalvány formájában, amit náluk lehet felhasználni. Ezt a tv-ben sms beküldésével nyerhették meg a helyesen válaszolók. Kérdésem, hogy kell-e a kft.-nek adóznia, és ha igen, milyen formában? Köszönöm gyors válaszukat.

Csökken az adóteher, több lehet a béren kívüli juttatás Cikk

A béren kívüli juttatások adótartalmának csökkenése miatt akár havi 5000 forinttal is több maradhat a munkavállalóknál jövőre – mondta Fata László cafetéria-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Kérdéses, mikor vezetik be az áramadót Cikk

Továbbra is heves szakmai viták zajlanak a kormányzati berkekben, de még a nemzetgazdasági tárcán belül is az elektromos autók töltésére használt áram extra adóztatásáról. Így már szinte bizonyos, hogy a korábbi tervekkel ellentétben idén nem születik meg a törvény az új áramadó bevezetéséről – értesült a Magyar Nemzet iparági forrásokból.

Kata választása 12 milliót meghaladó nettó árbevétel esetén Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, jól gondolom-e, hogy az is választhatja a kata adózást, akinek több a bevétele mint 12 millió? Ha jól értelmezem a törvényt, csak annyi a hátránya, hogy 12 millió nettó árbevétel fölötti összegre + 40 százalék adót kell fizetnie. Sem a belépésnek, sem a bent maradásnak nincs árbevételi korlátja? Üdvözlettel: B. Erzsébet

Civil szervezet járulék- és adókötelezettsége vendéglátás után Kérdés

Nem közhasznú nyugdíjas klub célszerinti tevékenységi körébe tartozik a hagyományőrzés. Ennek kapcsán nótadélutánt szervez, ahol belépőt szed. Az előadáson meghívott művészek lépnek fel, akiket a klub kávéval, üdítővel vendégel meg. Kérdésünk, hogy ez a vendéglátás adó- és járulékköteles-e?

Németországi és ausztriai munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretnék önöktől állásfoglalást kérni. Egy magyarországi kft. főtevékenysége „Egyéb épületgépészeti szerelés”. Egyéb tevékenységek között szerepel a munkaerő-kölcsönzés. Ausztriába és Németországba szeretne munkavállalókat kölcsönözni, üzemben történő betonelemek gyártásához. A kölcsönzés időtartama várhatóan 5-6 hónap lesz. Ausztriában fiókteleppel rendelkezik, Németországban csak az szja befizetéséhez szükséges adószámmal bír. Mind a két esetben rendelkeznek A1-es nyomtatvánnyal. Hol lesz az adó- és járulékfizetési kötelezettség az Ausztriába illetve és Németországba kölcsönzött munkavállalók esetében? Tisztelettel Koller Gábor

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close