1803 találat a(z) adó cimkére

Ők 100 millió forintnál többel tartoznak az adóhatóságnak Cikk

A NAV közzétette azon nem magánszemélyek legfrissebb listáját, akik 100 millió forintnál nagyobb összeggel adósai az adóhatóságnak.

Ledőlt a piramis: adócsalók ellen emeltek vádat Cikk

Vagyonvédő cégek vezetői ellen emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség a napokban: a vád szerint a 13 érintett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással 240 millió forint adóhiányt okozott 2013-2014-ben – tájékoztatta az ügyészség szerdán az MTI-t.

Külföldön, külföldinek fizetett bér Kérdés

Becsapták dolgozóikat és az államot – húsz évet is kaphatnak Cikk

Félmilliárd forintnyi adót és járulékot csalt el egy nyíregyházi munkaerő-kölcsönző bűnszervezet, negyvenhárom gyanúsítottal szemben költségvetési csalás miatt javasolt vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)– közölte a hatóság Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Borravaló, szervizdíj: különbségek adózásban, papírmunkában Cikk

A borravalóval kapcsolatos adózási és adminisztrációs munkákról érdeklődött olvasónk. Kérdéseire Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.

Osztalék ingatlanforgalmazó cégnél Kérdés

Új helyeken intézheti adóügyeit Cikk

Az adóhivatal közelebb viszi a lakossághoz szolgáltatásait, a kormányablakok egy részében már adózással kapcsolatos ügyek is intézhetők, első lépésként 12 olyan településen nyílik NAV-ablak a kormányablakokban – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Üzletrész eladásából származó bevétel adózása Kérdés

Így alakul az üzemanyagok adója júliustól Cikk

Júliustól hordónként 51,257 dolláros ásványolaj átlagár alapján számítják az üzemanyagok adóját.

Osztalékkifizetés Kérdés

Az airbnb-zés adószabályaira figyelmeztet a NAV Cikk

Online foglalási rendszeren – például az Airbnb-n vagy más hasonló rendszeren – keresztül akár egy vagy több szobát, akár egy teljes ingatlant szálláshelyként bérbeadó magánszemély a szolgáltatás üzletszerűségére tekintettel az áfatörvény alapján adóalanynak minősül, adószám kiváltására köteles és az általa nyújtott kereskedelmi-szálláshely szolgáltatás tekintetében számlakibocsátási kötelezettség is terheli, hívta fel a figyelmet közleményében a NAV.

Cafeteria Kérdés

Tállai: az adótraffipax hírére javul az adózói morál Cikk

Márciustól május végéig mintegy 120 előre bejelentett helyszínen végzett ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az adótraffipax nemcsak a nyugtaadás gyakoriságát és a könyvelt bevételt, de a bejelentett alkalmazottak számát is növelte – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője az MTI-t.

300 millió forintos adó- és járulékcsalással gyanúsítanak vagyonvédelmi cégeket Cikk

Háromszázmillió forint kárt okozott az államnak a gyanú szerint egy vagyonvédelemmel foglalkozó cégláncolat, amelynek tagjai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt indult eljárás – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Amikor a kapott támogatásnak adó lesz a vége Cikk

Mikor eredményezhet a támogatás a támogatásban részesülő adózónál társaságiadó-kötelezettséget? Ismertetjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áttérési különbözet

Pölöskei Pálné

adószakértő

Városi autó – MOL Limo-bérlés

Pölöskei Pálné

adószakértő

19K102

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close