1832 találat a(z) adó cimkére

Végkielégítés adóalap sora Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a végkielégítést, az adó adatlap melyik sorában kell szerepeltetni, ha az munkaviszony megszüntetésére tekintettel fizeti meg a munkáltató? Köszönettel

Turizmusfejlesztési hozzájárulás: az adók és az árképzés Cikk

A turizmusfejlesztési hozzájárulás körül kialakult adójogi mizéria lehetséges okainak kutatása azt mutatta, nem zárható ki, hogy a bizonytalanság az adókötelezettség és az érintett termékek árazása kérdéseinek összemosódása nyomán jelent meg: mennyivel indokolt módosítani a termékek árát a turizmusfejlesztési hozzájárulás miatt?

Adók és járulékok befizetése Esemény

Bevallás adóról, járulékokról és egyéb adatokról Esemény

Adó- és adminisztrációs előnyök miatt van egyre több egyéni vállalkozó Cikk

Tavaly majdnem 70 ezer egyéni vállalkozás indult Magyarországon, ami messze meghaladja a korábbi évek értékeit, számuk 450 ezerre nőtt, ami közelíti a cégekét – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel.

Szabadalom – magánszemély vs. cég Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személyesen közreműködő tagja kifejlesztett egy új terméket, melynek költségeit a cégben számolták el. A költségek év végén befejezetlenként kerültek kimutatásra. Aktiválásra még nem került sehogy sem. Elkészült egy prototípus, mellyel kapcsolatosan a magánszemély tag szeretné elindítani a szabadalmaztatást. Ennek költségeit a cégből szeretné finanszírozni, de magánszemélyként ő szeretne a szabadalom tulajdonosa lenni. Kérdéseink: 1.) Van-e erre lehetőség? 2.) Mi történik ebben az esetben a már elszámolt költségekkel (amelyek befejezetlenként vannak kimutatva)? 3.) Kell-e aktiválni tárgyi eszközként a prototípust? Ha igen, akkor az eddig elszámolt költségek értékén, ami így nem K+F lesz, hanem eszköz? 4.) Hogy fog adózni a feleknél, ha a szabadalommal kapcsolatosan a magánszemély felhasználási jogot értékesít a cégnek annak érdekében, hogy a cég gyárthassa és értékesíthesse a terméket? Várom segítő válaszukat minden érintett terület és adózási kötelezettség tekintetében!

Ingatlant értékesít? Velünk kiszámolhatja fizetendő adóját! Cikk

Az ingatlan értékesítéséből származó jövedelmet úgy kell meghatározni, hogy bevételből le kell vonni azokat a kiadásokat, amelyek az eladott ingatlannal összefüggésben az eladónál igazoltan felmerültek. Az Adózóna kalkulátorával kiszámolhatja e jövedelme utáni adóját.

Cégeladás haszonnal, hol adózik? Kérdés

Magyar állampolgárként az Egyesült Királyságban élek, dolgozom, adózok és részesülök tb-ellátásban. Magyarországi kft.-ben tulajdonrészem van, melyet haszonnal tudnék most értékesíteni. Keletkezik-e a jövedelem (haszon) után adófizetési kötelezettség Magyarországon? Válaszukat előre is köszönöm.

Nem jövedelempótló kártérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaügyi bíróságon történt megegyezést követően nem jövedelempótló kártérítés címen kell fizetünk egy dolgozónknak a munkaviszony megszűnésekor egy meghatározott összeget. Kérdésem, hogy ezt miként kell könyvelni, valamint milyen adókat és járulékokat kell utána fizetni munkaadói és munkavállalói oldalról? Válaszát előre is köszönöm.

Céges ingatlan elajándékozásának adóvonzata Kérdés

Tisztelt adószakért! Egy betéti társaság a tulajdonában lévő "lakóház" megnevezésű ingatlanját elajándékozná a bt. két tulajdonosának, akik közül az egyik (a beltag) személyesen közreműködő társas vállalkozó jogviszonnyal rendelkezik, a másik (a kültag) pedig munkaviszonyban áll a bt.-vel. Az ingatlan beszerzése anno ugyanezen két magánszemélytől történt áfamentesen. 1. Megteheti-e ezt a betéti társaság mindenféle következmény nélkül? 2. Az illetéken kívül milyen adó-, esetleg járulékfizetési kötelezettsége keletkezik a magánszemélyeknek, milyen alap után? 3. A betéti társaságnál a térítés nélküli átadás milyen adófizetéssel jár? Válaszukat előre is köszönöm!

Az Apple így reagált az amerikai kormány adószabályaira Cikk

Az Apple számos nagyszabású tervet jelentett be, köztük azt, hogy hazautalja külföldön tartott nyereségének jelentős részét, kihasználva azt a lehetőséget, hogy az amerikai kormány kedvezményes adózással serkenti erre a cégeket.

Szellemi szabadfoglalkozás Kérdés

Tisztelt Cím! Logopédus nem rendszeresen gyermekfejlesztést végezne. Lehet, hogy lenne hónap, amikor nem lenne árbevétel, éves szinten cc. 50-100 ezer forint bevételről lenne szó. Költség nem lenne sok, 1-2 szakkönyv, esetleg tanfolyam. Ha mint szellemi szabadfoglalkozású végezné, milyen adókötelezettsége lenne? Válaszát köszönve Andrea

Letölthető Válaszadó adózási szaklapok 2018 Cikk

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Bt. megszüntetése végelszámolással Kérdés

Szeretném segítségüket kérni abban, hogy milyen módon, adó- és esetleg illetékteher mellett szüntethető meg az a bt., amely a 2006. évben jóváhagyott osztalékot nem tudta kifizetni és jelenleg is tagi kölcsönnel rendelkezik?

Több adót fizettünk tavaly – Tállai a NAV-ot dicséri Cikk

Tavaly majdnem 5 százalékkal – 609 milliárd forinttal – több adóbevétel érkezett az adóhivatalhoz mint 2016-ban – tájékoztatta s Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t. A növekedés mértéke jelentős, még a bruttó hazai termék (GDP) várható növekedési ütemét is meghaladja, és mindezt úgy, hogy 2017-ben összességében 860 milliárd forinttal csökkent a lakosság, a családok és a vállalkozások adóterhe – tette hozzá Tállai András.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close