12 találat a(z) adó-visszaigénylés cimkére

Szakmunkástanuló utáni kedvezmény könyvelése Kérdés

Ausztria forrásadó Kérdés

Rosszul is járhat a cég, ha később adja be az adóbevallást Cikk

Adminisztrációs könnyítést jelentenek az adóbevallások, beszámolók későbbi benyújtását lehetővé tevő rendelkezések, de akár még rosszabbul is járhatnak azok, akik élnek a felkínált lehetőséggel és a meghosszabbított határidőig adják le bevallásaikat – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Nincs készleten a postákon, kérni kell a külföldi utas adó-visszaigénylő lapja nyomtatványt Cikk

A Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint nincs állandó postahelyi készlet a NAV által rendszeresített, „A külföldi utas adó-visszaigénylő lapja” nyomtatványból, a nagyobb postahivatalokban is csak pár darab áll rendelkezésre – hívja fel a figyelmet honlapján az adóhatóság.

Autóbérléskor fizetendő adók Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy bérelt autó után milyen adófizetési kötelezettségek és milyen visszaigénylési lehetőségek vannak, továbbá, hogy ez módosul-e 2019-ben? Köszönettel várom a válaszát.

Adózó technikai megszűnt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mit jelent az, hogy az adózó technikai megszűnt? Az időpont után kell-e bevallást benyújtani, a folyószámláján lévő adótöbblet visszaigényelhető-e? Ha esetleg önrevízióval adóhiányt állapít meg a társaság, meg kell-e fizetni az adót? Technikai megszűnt társaságnak ki a képviselője? A társaság folyószámláján lévő pénz felett ki rendelkezik? A NAV a társaság technikai megszűnése okán a társaság bankszámláját zárolhatja-e? Tisztelettel: Lázár Albert

Adótöbbletből átvezetés – NAV-elutasítás II. Kérdés

Tisztelt dr. Verbai Tamás! Előző válaszában kiemelte: az Art. 151. § (2) bekezdése szerint az állami adó- és vámhatóság az általa felülvizsgált, az adózót megillető költségvetési támogatást (adó-visszaigénylést, adó-visszatérítést) az általa nyilvántartott adótartozás, adók módjára behajtandó köztartozás, illetőleg önkormányzati adóhatóság megkeresésében közölt – önkormányzati adóhatóságot megillető – tartozás összegéig visszatarthatja, és ezzel ennek erejéig a tartozás megfizetettnek minősül. Ez azt is jelenti, hogy a visszatartott adó-visszaigénylés fedezetéig az adótartozások megfizetettnek tekinthetők, vagyis nem vonhatók végrehajtás alá? Másik kiemelt jelentősége is van számunkra ennek a kérdésnek, mert a december 20-ai társaságiadó-előleg és -feltöltés megfizetését is érinti. Jogosan utasította vissza a NAV a sportcélú tao-rendelkezésünket, miszerint december 20-án nem volt megfizetve az adó, valamint megbüntethet-e 20%-os mulasztási bírsággal, miközben a visszatartott adó-visszaigénylésünk fedezte ezt a tartozást?

Változó szabályok a gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésére Cikk

Április 1-jén módosulnak a kereskedelmi gázolaj után érvényesíthető jövedéki adó-visszaigénylés szabályai a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény, illetve a jövedéki törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 45/2016. NGM-rendelet hatálybalépésével – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Végelszámolással kapcsolatos kérdésünk van, melynek szíves megválaszolását kérjük. Kft. egyszerűsített végelszámolással szeretne megszűnni. A végelszámolás időszakában veszteség keletkezett, valamint a NAV folyószámlán túlfizetés. A tag részére a veszteség és a kintlévőség miatt a bevallott, leadózott osztalékot csak részben lehetett kifizetni. Az a kérdésünk, hogyan kell lerendezni a NAV-val a folyószámla-túlfizetést és a tag felé a tartozást? Lekönyvelhetjük-e rendkívüli bevételként a tag által elengedett összeget, és rendkívüli költségnek, hogy lemondunk a NAV tartozásról? Ebben az esetben minden sorunk 0 lenne a mérlegben, és az eredmény is 0 lenne a 1671-es bevallásban. A megszűnés után a tag igényt tarthatna-e az adótúlfizetésre? Egyszemélyes kft.-ről van szó. Szíves segítségüket előre is nagyon köszönjük. Molnárné

Osztalékelőleg 2. Kérdés

Tisztelt Surányiné! Osztalékelőleg címmel feltett kérdésemre adott válaszát nagyon köszönöm. Egy kis kiegészítést szeretnék kérni. A NAV telefonos tájékoztatása szerint az osztalékelőleg után befizetett adót majd a 1653-as bevallásban lehet visszakérni. Valóban nincs lehetőség korábban visszautaltatni? Köszönettel: Vágner Emília

Mezőgazdasági visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy mezőgazdasággal foglalkozó társaság benyújtotta "mezőgazdasági visszaigénylését" 2014. évre a számlákkal együtt. A gépek tankolása egy üzemanyagkútról történik időszakos elszámolással, tehát a számlák teljesítési ideje megegyezik a fizetési határidővel, a számlakiállítás ideje előbbi időpont. Most a bt. kapott a NAV-tól egy levelet, melyben közölték, hogy "a számla kelte nem lehet korábbi, mint a teljesítés időpontja. A teljesítés időpontja alatt a felhasználás időpontját kell érteni nem pedig a pénzügyi teljesítés idejét. A hiba javítása után a bevallását ismételten ÚJKÉNT benyújthatja". Ön szerint mi a teendőnk?

Jogosulatlan visszaigénylés: mit mond az adóhivatal, mit a Kúria? Cikk

Százmillió forintnál több adót igényelt vissza egy meghiúsult üzlet miatt az adózó. A hatóság azonban a „jogosulatlan visszaigénylés” miatt bírságot szabott ki. Az adózó a Kúriáig vitte az ügyet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close