11 találat a(z) adó-visszaigénylés cimkére

Ausztria forrásadó Kérdés

Rosszul is járhat a cég, ha később adja be az adóbevallást Cikk

Adminisztrációs könnyítést jelentenek az adóbevallások, beszámolók későbbi benyújtását lehetővé tevő rendelkezések, de akár még rosszabbul is járhatnak azok, akik élnek a felkínált lehetőséggel és a meghosszabbított határidőig adják le bevallásaikat – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Nincs készleten a postákon, kérni kell a külföldi utas adó-visszaigénylő lapja nyomtatványt Cikk

A Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint nincs állandó postahelyi készlet a NAV által rendszeresített, „A külföldi utas adó-visszaigénylő lapja” nyomtatványból, a nagyobb postahivatalokban is csak pár darab áll rendelkezésre – hívja fel a figyelmet honlapján az adóhatóság.

Autóbérléskor fizetendő adók Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy bérelt autó után milyen adófizetési kötelezettségek és milyen visszaigénylési lehetőségek vannak, továbbá, hogy ez módosul-e 2019-ben? Köszönettel várom a válaszát.

Adózó technikai megszűnt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mit jelent az, hogy az adózó technikai megszűnt? Az időpont után kell-e bevallást benyújtani, a folyószámláján lévő adótöbblet visszaigényelhető-e? Ha esetleg önrevízióval adóhiányt állapít meg a társaság, meg kell-e fizetni az adót? Technikai megszűnt társaságnak ki a képviselője? A társaság folyószámláján lévő pénz felett ki rendelkezik? A NAV a társaság technikai megszűnése okán a társaság bankszámláját zárolhatja-e? Tisztelettel: Lázár Albert

Adótöbbletből átvezetés – NAV-elutasítás II. Kérdés

Tisztelt dr. Verbai Tamás! Előző válaszában kiemelte: az Art. 151. § (2) bekezdése szerint az állami adó- és vámhatóság az általa felülvizsgált, az adózót megillető költségvetési támogatást (adó-visszaigénylést, adó-visszatérítést) az általa nyilvántartott adótartozás, adók módjára behajtandó köztartozás, illetőleg önkormányzati adóhatóság megkeresésében közölt – önkormányzati adóhatóságot megillető – tartozás összegéig visszatarthatja, és ezzel ennek erejéig a tartozás megfizetettnek minősül. Ez azt is jelenti, hogy a visszatartott adó-visszaigénylés fedezetéig az adótartozások megfizetettnek tekinthetők, vagyis nem vonhatók végrehajtás alá? Másik kiemelt jelentősége is van számunkra ennek a kérdésnek, mert a december 20-ai társaságiadó-előleg és -feltöltés megfizetését is érinti. Jogosan utasította vissza a NAV a sportcélú tao-rendelkezésünket, miszerint december 20-án nem volt megfizetve az adó, valamint megbüntethet-e 20%-os mulasztási bírsággal, miközben a visszatartott adó-visszaigénylésünk fedezte ezt a tartozást?

Változó szabályok a gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésére Cikk

Április 1-jén módosulnak a kereskedelmi gázolaj után érvényesíthető jövedéki adó-visszaigénylés szabályai a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény, illetve a jövedéki törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 45/2016. NGM-rendelet hatálybalépésével – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Végelszámolással kapcsolatos kérdésünk van, melynek szíves megválaszolását kérjük. Kft. egyszerűsített végelszámolással szeretne megszűnni. A végelszámolás időszakában veszteség keletkezett, valamint a NAV folyószámlán túlfizetés. A tag részére a veszteség és a kintlévőség miatt a bevallott, leadózott osztalékot csak részben lehetett kifizetni. Az a kérdésünk, hogyan kell lerendezni a NAV-val a folyószámla-túlfizetést és a tag felé a tartozást? Lekönyvelhetjük-e rendkívüli bevételként a tag által elengedett összeget, és rendkívüli költségnek, hogy lemondunk a NAV tartozásról? Ebben az esetben minden sorunk 0 lenne a mérlegben, és az eredmény is 0 lenne a 1671-es bevallásban. A megszűnés után a tag igényt tarthatna-e az adótúlfizetésre? Egyszemélyes kft.-ről van szó. Szíves segítségüket előre is nagyon köszönjük. Molnárné

Osztalékelőleg 2. Kérdés

Tisztelt Surányiné! Osztalékelőleg címmel feltett kérdésemre adott válaszát nagyon köszönöm. Egy kis kiegészítést szeretnék kérni. A NAV telefonos tájékoztatása szerint az osztalékelőleg után befizetett adót majd a 1653-as bevallásban lehet visszakérni. Valóban nincs lehetőség korábban visszautaltatni? Köszönettel: Vágner Emília

Mezőgazdasági visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy mezőgazdasággal foglalkozó társaság benyújtotta "mezőgazdasági visszaigénylését" 2014. évre a számlákkal együtt. A gépek tankolása egy üzemanyagkútról történik időszakos elszámolással, tehát a számlák teljesítési ideje megegyezik a fizetési határidővel, a számlakiállítás ideje előbbi időpont. Most a bt. kapott a NAV-tól egy levelet, melyben közölték, hogy "a számla kelte nem lehet korábbi, mint a teljesítés időpontja. A teljesítés időpontja alatt a felhasználás időpontját kell érteni nem pedig a pénzügyi teljesítés idejét. A hiba javítása után a bevallását ismételten ÚJKÉNT benyújthatja". Ön szerint mi a teendőnk?

Jogosulatlan visszaigénylés: mit mond az adóhivatal, mit a Kúria? Cikk

Százmillió forintnál több adót igényelt vissza egy meghiúsult üzlet miatt az adózó. A hatóság azonban a „jogosulatlan visszaigénylés” miatt bírságot szabott ki. Az adózó a Kúriáig vitte az ügyet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close