264 találat a(z) Varga Mihály cimkére

Megalakult a Nemzeti Versenyképességi Tanács, Varga a reklámadóról is beszélt Cikk

A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) alakuló ülésén megjelölt hat területet a gazdasági kabinet és a kormány is megtárgyalta, és jóváhagyta, hogy ezekkel kapcsolatban törvénymódosítási javaslatokkal élhessenek, ennek az előkészítése zajlik most – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön, sajtótájékoztatón Budapesten, a tanács második ülése után.

Visszamenőleg nulla lenne a reklámadó, júniustól viszont emelnék Cikk

Az uniós szabályokkal indokolta a reklámadó módosításáról szóló előterjesztését Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tegnap benyújtott indítvány visszamenőleg nullára csökkentené, júniustól viszont emelnék az adó mértékét.

Internetáfa: nem enged a kormány az alacsonyabb adókulcsból Cikk

Magyarország ragaszkodik az internetáfa csökkentéséhez, mivel minden fontos állami és más, kereskedelmi célú szolgáltatás az interneten keresztül érhető el, valamint hozzájárul a gazdaság dinamizálásához is – szögezte le Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után Brüsszelben, a közmédia újságírói előtt.

Milliárdokkal büntetne és jutalmazna a kormány Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016-os döntése alapján összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 35 hazai nagyvállalat, ennek eredményeként több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 1147 új munkahely jön létre Magyarországon – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kiugróan több adót és járulékot fizettünk tavaly Cikk

A kormány adócsökkentési politikájának és eredményes költségvetési gazdálkodásának köszönhetően az államháztartás egészének hiánya 2016-ban ismét igen alacsonyan alakult és ezzel összefüggésben a GDP-arányos államadósság is érdemben csökkent – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az adatokat ismertető sajtótájékoztatón. A tárcavezető a főbb számokról szólva elmondta: tavaly az államháztartás központi alrendszerének előzetes halmozott pénzforgalmi hiánya 848,3 milliárd forint volt, ami 389 milliárd forinttal alacsonyabb a 2015. évinél.

Varga: tovább csökkenhet az államadósság Cikk

Idén és jövőre is tovább csökkenhet a GDP-arányos államadósság – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójával, Barcza Györggyel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Jöhet az szja-csökkentés? Cikk

Ha a növekedés meglódul, el lehet gondolkodni az egy számjegyű szja bevezetésén is - közölte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a közmunkaprogram átalakítását ígérte, és azt szeretné elérni, hogy a jövőben már a vállalkozók adóbevallását is az adóhivatal készítse el – olvasható a vg.hu tárcavezetővel készített interjújában.

Adócsökkentés 2017: megszavazta az Országgyűlés az őszi csomagot Cikk

Elfogadta az Országgyűlés a bérmegállapodást megalapozó, a versenyképesség növelését célzó adócsökkentési csomagot, amely alapján egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke, és csökken a munkáltatók közterhe is.

Itt a legeslegújabb adómódosítás! Cikk

A személyi jövedelemadóról és a társasági adóról szóló törvényt is módosítaná a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által ma beterjesztett a közteherviselést és az állami szervek feladatellátását érintő egyes törvények módosításáról szóló T/13268. számú törvényjavaslat.

Kevesebbet kell majd foglalkozni az adózással Cikk

A vállalkozások adózással töltött idejének jelentős csökkentését célozza az a Nemzeti Adóstratégia, amelyen jelenleg dolgozik a gazdasági a tárca – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma a Deloitte Növekedési Konferenciáján tartott beszédében.

Mi lesz a nyugdíjakkal? Szerdán kiderül Cikk

Minden körülmények között garantálja a kormány a nyugdíjak értékállóságát – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek.

Az adócsalókat nem állítja meg az országhatár, be kell záni a kiskaput! Cikk

A magyar kormány nemcsak a költségvetési bevételeket biztosító szervezetként, hanem a gazdaságpolitika támogatójaként is számít az adóhatóságra, ezért számos új elvárást is megfogalmazott a Nemzeti Vám- és Adóhivatallal szemben – hangsúlyozta Varga Mihály egy nemzetközi konferencián.

Megállapodás a jövő évi bérekről – elmentek a falig Cikk

Megállapodott a kormány a szociális partnerekkel, a minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő jövőre, a munkáltatói járulékok 5 százalékponttal csökkennek – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését követően.

Új munkaszüneti nap, itt a törvénymódosítás Cikk

Az Országgyűlés elé terjesztették a kormánypártok vezető politikusai a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánító törvényjavaslatot.

Tényleg nagyot mondott Varga a béremelésekről Cikk

A minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nőhet jövőre, ugyanakkor a munkáltatók járulékterhe 4 százalékkal csökkenne 2017-ben és 2018-ban is. Ekkor a minimálbér további 8, a garantált bérminimum 12 százalékkal emelkedhet – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülését követően.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi dolgozó bér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyenlőtlen beosztás, szabadságszámítás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Nyugdíjjárulék II.

Széles Imre

tb-szakértő

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X