269 találat a(z) Varga Mihály cimkére

NGM a tranzakciós adóról: az egyszeri befizetés a korábban átvállalt adósság kezelési díját váltja ki Cikk

A Varga Mihály által javasolt, az államkincstáron kívül minden pénzforgalmi szolgáltatóra vonatkozó, egyszeri befizetési kötelezettség válthatja ki az állam által korábban átvállalt önkormányzati hitelek után tervezett 7 százalékos kezelési díjat, miután erről a nemzetgazdasági tárcának nem sikerült egyezségre jutnia a bankszövetséggel - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-nek.

Varga: marad az adószerkezet az elkövetkező másfél évben Cikk

A kormány megteremtette a gazdasági növekedés alapját, de Európa fellendülése nélkül nem várható, hogy Magyarországon gyorsabb ütemű növekedés legyen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán.

Varga az adórendszerről: nagyobb átalakítás már nem lesz Cikk

A gazdasági minisztérium több intézkedés, így a kisvállalati adónemek, a munkahelyvédelmi akcióterv és a közbeszerzési törvény finomhangolásán dolgozik, de az adórendszerben nagyobb átalakításra már nem kell számítani - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 52. küldöttgyűlésén, kedden a fővárosban.

Varga-bejelentés: zárolás után a tranzakciós illeték és a bankadó jöhet Cikk

A költségvetési zárolás mellett, ha szükséges, felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását a kormány - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

Varga-csomag: bejelentés a tranzakciós adóról Cikk

Varga Mihály ma jelenti be, milyen új lépések szükségesek ahhoz, hogy Magyarország kikerüljön az uniós túlzottdeficit-eljárás alól. A nemzetgazdasági miniszter szerint emelkedhet a tranzakciós adó, a készpénzfelvétel terhe például megduplázódhat.

Varga a pénztárgépekről: a kompenzáció összegéről még vita van Cikk

Az adórendszer finomhangolása következik, az adóhatóság igyekszik ügyfélbarát lenni, s Varga Mihály sem töltötte még ki az adóbevallását - többek között ez derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a nemzetgazdasági miniszter és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, Vida Ildikó tartott munkamegbeszélésüket követően.

Varga: a magyar kormány nem akarja megadóztatni a bankbetéteket Cikk

"Nem tartjuk helyesnek, hogy a lakosságnak kelljen fizetnie a bankok hibás döntéseiből fakadó károkat" – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter egy interjúban.

Adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkár: Orbán Gábort jelöli Varga Cikk

Orbán Gábort jelöli Varga Mihály az adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkári posztra - tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

Varga: a kormány nem akar változtatni az egykulcsos adón Cikk

A kormány nem akar vagyonadót bevezetni, nem kíván változtatni az egykulcsos adón, viszont esetleg tudna engedni a jegybankot terhelő tranzakciós illetékből, ha ettől függne a nemzetközi szervezetekkel folyó tárgyalások sikeres kimenetele, de ehhez meg kell várni az Európai Bizottság álláspontját - mondta Varga Mihály, az IMF-EU tárgyalásokat vezető miniszter pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Varga: az ingatlanadó és a vagyonadó marad Cikk

Az ingatlanadó vagy a vagyonadó kérdése szóba kerülhet az IMF-fel folytatandó tárgyalásokon, de ebben a magyar kormány nem enged - mondta Varga Mihály, a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a tv2 Mokka című műsorában.

Varga az IMF tárgyalásokról: az egykulcsos adóban nincs nagy mozgástér Cikk

Varga Mihály szerint a kormány megállapodást akar az IMF-fel és az EU-val, erre törekszik már november óta. Az egykulcsos adó azonban az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint olyan sarokpontja a gazdaságpolitikának, amelyben csak nagyon nehezen tudna engedni a magyar kormány.

Varga a tranzakciós adóról: Magyarországon belül kell tartani a pénzmozgást Cikk

A belső pénzmozgással működő cégcsoportoknál fennáll a veszélye annak, hogyha túlságosan nagynak érzik a tranzakciós illeték terhét, akkor külföldre helyezik ki pénzforgalmukat - mondta a Magyar Hírlap szerint Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter az Echo Tv Heti mérleg című műsorában.

Vámosi és Vadász: tisztítaná az adórendszert az eva és az ekho megszüntetése Cikk

Adószakértők szerint az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) és az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszüntetése kedvezőtlen lenne ugyan a kedvezményezetteknek, de egyszerűsítené és átláthatóvá tenné az adórendszert.

Varga: az egykulcsosból maradó pénzből nem lesz áfa Cikk

Varga Mihály szerint az idei év legfontosabb feladata, hogy befedjék azt a 80-100 milliárd forint körüli államháztartási hiányt, amely akkor keletkezik, ha a tervezetthez képest valóban alacsonyabb, az első becslések szerint 2 százalék vagy az alatti lesz az ez évi gazdasági növekedés. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Hír TV Kontraszt című műsorában vasárnap azt mondta, 8-10 tétel kellhet ahhoz, hogy a költségvetési hiány így is 3 százalék alatt maradjon. A kormányátalakítást firtató kérdésre közölte: csak kisebb változások elképzelhetők.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérmunka áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély általi adományozás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Feliratozott papírtáska, toll,

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X