269 találat a(z) Varga Mihály cimkére

Fordított adóval az áfacsalás ellen, legalább 500 milliárd hiányzik Cikk

A nemzetközi áfacsalás elleni küzdelem egyik leghatékonyabb eszközének Magyarország is a fordított adózás bevezetését tartja – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a cseh pénzügyi tárca által szervezett szakmai konferencián. Andrej Babiš cseh pénzügyminiszterrel közös álláspontot képviselve Varga Mihály a közös európai uniós stratégia mielőbbi kidolgozását sürgette.

Varga: jövőre csökken a bankadó Cikk

A kormány a szerdai ülésén meghozta a szükséges döntést, és módosítani fogja a bankadó korábban elfogadott szabályát az Európai Bizottság kifogásainak megfelelően. Ez a módosítás megteremti az alapját, hogy 2016-ben már csökkenjen a bankadó mértéke − mondta Varga Mihály a FIVOSZ Fiatal Vállalkozók Hetének záró gálaestjén pénteken, Budapesten.

Ezen az adón kényszerből változtatnának Vargáék Cikk

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint valószínűleg hozzá kell nyúlni a bankadóval kapcsolatos szabályozáshoz, mert az EBRD-vel kötött februári megállapodáshoz kapcsolódóan a bankadóhoz kötődő szabályozás két elemét is kifogásolta az Európai Bizottság (EB).

Áfacsökkentés, online kasszák: ezt tervezi a kormány Cikk

Mérlegelheti a kormány, hogy csökkentse a lakásépítések 27 százalékos áfáját, amely újabb lökést adhat a beruházásoknak – idézi a Magyar Idők szerdai számában megjelent, Varga Mihállyal készült interjút a napi.hu.

Tállainak négy széke lesz Cikk

Varga Mihály részletekben közöl információkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átalakításáról, ezúttal az is kiderült, hogy Tállai András nemcsak miniszterhelyettes, az NGM parlamenti államtitkára és az adóügyért felelős államtitkár lesz, hanem egy személyben az adóhivatal elnöke is, írja a napi.hu.

Új államtitkárok az NGM-ben Cikk

Új államtitkárok kinevezését javasolja a tárcához Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

NAV: megszólalt az átalakításról a miniszter Cikk

Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról "folyik gondolkodás" a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjét firtató kérdésre szombaton sajtótájékoztatón.

Mi lesz a devizaalapú autóhitelekkel? Cikk

Várhatóan az augusztus végi kormányülésen tárgyalja majd a gépjármű-devizahitelekkel kapcsolatos kérdéseket, köztük a forintosítást - válaszolta kérdésre a nemzetgazdasági miniszter hétfőn, az új fővárosi központi kórházról szóló aláírásgyűjtési ív aláírását követően.

Veszélyben a nyugdíjak Cikk

Ha sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az origo.hu-nak adott interjújában.

Varga a letiltott különadókról Cikk

A magyar álláspont szerint nem ütközik uniós szabályba az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, illetve a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás – reagált Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön arra, hogy az Európai Bizottság az ügyben vizsgálatot indított, és annak lezárásáig megtiltotta a progresszív kulcsok alkalmazását.

Miniszteri össztűz a NAV-vezetőkre – távozik az államtitkár is? Cikk

Személyi változást eredményezhet, hogy a változó gazdasági környezetben változnia kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gyakorlatának, működési technikájának – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Változások lesznek a Nemzetgazdasági Minisztériumban is. A hírek szerint távozik posztjáról Orbán Gábor, adó- és pénzügyekért felelős államtitkár.

Gazdagodás vagy szegényedés? Vélemények az elfogadott adócsomagról Cikk

Az Országgyűlés kedden elfogadta a jövő évi adótörvényeket. A változtatásokat a szaktárca vezetője és ellenzéki pártok egyaránt értékelték.

Ennyit kaszáltak havonta az Orbán-kormány tagjai Cikk

Vallottak a kormány tagjai a személyijövedelemadó-bevallásukról. Orbán Viktor és Lázár János meglehetősen szerény összegekről adott számot, Varga Mihály pedig már-már éhkoppon él. Ehhez képest Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára zsákolta a milliókat tavaly, és egy külügyes államtitkár is nagyon jó évet zárt – írja a hvg.hu.

Adókedvezménnyel jutalmaznák a hitelezést Cikk

A kormány tervei szerint a bankok az általuk fizetett bankadó 30 százalékáig adókedvezményben részesülhetnek, ha 2009-től, a válság kitörésétől növelték hitelnyújtásukat – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Ki, mennyit nyer az adócsökkentésből? Cikk

Az adócsökkentés költségvetésének nevezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján a jövő évi büdzséről szóló törvényjavaslatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reprezentáció vagy támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Evából másik adózásba

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolás befejezése

Pölöskei Pálné

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X