264 találat a(z) Varga Mihály cimkére

Szép summát kapnának a kormánytisztviselők és a pénzügyőrök Cikk

Közszolgálati pótlékot kapnának a kormánytisztviselők és a pénzügyőrök Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete szerint.

Varga Mihály a minimálbér-emelésről Cikk

A kormány célja, hogy a minimálbér-emelés mértéke a szociális partnerekkel való megállapodás eredményeként szülessen meg – hangsúlyozta Varga Mihály a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) testületi ülésén.

Varga Mihály az adómódosításokról: sokkal kevesebbet kell fizetni jövőre Cikk

Lényegesen kevesebb adót kell fizetni jövőre, mint 2016-ban – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés megszavazta a 2017. évi költségvetéshez kapcsolódó adótörvény-módosításokat. A miniszter figyelmeztette a munkáltatókat: ne trükközzenek a béren kívüli juttatás egy részének – kedvezményes adózás mellett – készpénzben engedélyezett kifizetése nyomán azzal, hogy az így juttatott összeget beépítik a fizetésekbe.

Cafeteria: készpénznek vehetjük Cikk

Csütörtökön kerül az Országgyűlés elé a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos előterjesztés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek azt mondta: a magánszektorban évi 450 ezer, a közszférában 200 ezer forint lenne a kedvezményes közteherrel adható cafeteria felső határa – írja a hvg.hu.

A kormány kért valamit Varga Mihálytól, a cafetéria a tét Cikk

A kormány arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, vizsgálja meg a következő napokban, hogyan lehetséges készpénzesíteni a cafeteriát – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Cafeteria: a készpénzesítés hátrányaira figyelmeztetett a SZEF Cikk

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy a kormány őrizze meg a cafeteria szolgáltatás lényegét, és a SZÉP-kártyát bővítse további funkciókkal.

Napirenden a vasárnapi pótlék, a készpénzes cafeteria és a minimálbér Cikk

A 2017-es költségvetés, a jövő évi adótörvény-módosítások, a vasárnapi bérpótlék és a cafeteria is téma volt kedden a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF), amelyet a mostani találkozót megelőzően 2012 decemberében tartottak meg utoljára.

OECD-jelentés Magyarországról: Varga elégedett Cikk

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ma nyilvánosságra hozott országtanulmánya pozitívan értékeli hazánk makrogazdasági helyzetét – hangsúlyozta Varga Mihály a jelentést bemutató sajtótájékoztatón. A dokumentum elismerően ír gazdaságpolitikánk eredményeiről: a gazdasági növekedésről, az adósságcsökkentésről, a munkahelyteremtésről és az ország külső sérülékenységének csökkentése érdekében megtett intézkedésekről – fogalmazott tárcavezető. A 2016. évi országjelentés fő gondolatait és ajánlásait Angel Gurría, az OECD főtitkára ismertette. A párizsi székhelyű nemzetközi szervezet vezetője hazánk OECD csatlakozásának 20. évfordulójára érkezett a magyar fővárosba.

Varga: új szerepben a kincstár Cikk

Az a cél, hogy a Magyar Államkincstár képes legyen a teljes magyar önkormányzati rendszer számára a számlavezetést biztosítani – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az alapításának húszéves évfordulóját ünneplő intézmény szakmai konferenciáján.

Adócsökkentésekről is beszélt Varga Mihály Cikk

A jövő évi költségvetés biztosítja, hogy minden magyar ember léphessen egyet előre – mondta a nemzetgazdasági miniszter kedden, mielőtt az Országgyűlés alelnökének átnyújtotta a törvény tervezetét, olvasható a kormány honlapján.

Varga Mihály az egyszámjegyű szja-ról Cikk

Akár 2018-ban jöhet az egyszámjegyű személyi jövedelemadó, de akkor minden felszabaduló forrást erre kell fordítani a büdzsében – mondta a Világgazdaságnak Varga Mihály.

Rászállnak az adóelkerülő digitális vállalkozásokra Cikk

Magyarország elkötelezett az adócsalás elleni küzdelemben, az adóügyi információcsere kiterjesztésében, amely hatékony módszere lehet az offshore-ügyek felgöngyölítésének – jelentette ki Varga Mihály az európai unió pénzügyminisztereinek amszterdami tanácskozását követően.

Az adókulcs mértéke csak egy elem Cikk

Ha egyszámjegyűvé válna az szja kulcs, azzal Európában Magyarországon lenne a legalacsonyabb a személyijövedelemadó-elvonás, ez mindenképpen kedvező változás lenne – véli Dr. Réczei Géza, a Winkler, Barna és Társai Ügyvédi iroda adószakértő ügyvédje.

Varga: 25 százalék alá mehet az áfa – sokat gondolnak az euróra Cikk

A nemzetgazdasági miniszter szerint magas a 27 százalékos áfa, csökkentésére azonban nincs szabad forrás a jövő évi költségvetésben, a kormány hosszú távú szándéka az áfa felső kulcsának 25 százalékra vagy az alá csökkentése.

Nyugdíjemelés: tiltakoznak az alacsony mérték miatt Cikk

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége tiltakozik a jövőre tervezett nyugdíjemelés mértéke, módja és indoklása ellen – közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szochokedvezmény közfoglalkoztatási jogviszonyban

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Bizalmi vagyonkezelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X