33 találat a(z) Törökország cimkére

A nemzeti devizákat alkalmaznák a kétoldalú kereskedelemben? Cikk

Moszkva minden országgal a nemzeti devizák alkalmazását részesítené előnyben a dollár helyett a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokban, de a javaslat megvalósításának a részleteit még ki kell dolgozni – közölte ma Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

Mi lesz a török lírával? Nyomoznak a közösségi médiában közölt bejegyzések miatt Cikk

Gyors és hatékony intézkedéscsomagot jelentett be Twitter üzenetekben ma reggel Berat Albayrak török pénzügyminiszter a líra árfolyamesésének megállítására. Eközben nyomozás indul Törökországban több száz internetes profil ellen, amelyek a közösségi médiában a hatóságok szerint a líra árfolyamesését kiprovokáló bejegyzéseket tettek közzé – közölte a török belügyminisztérium.

Vámemeléssel fenyegeti Trump Törökországot Cikk

Donald Trump amerikai elnök az acél- és alumíniumcikkek védővámjának jelentős megemelésével fenyegette meg Törökországot.

Autópálya épül Szarajevó és Belgrád között, Törökország pénzeli Cikk

Mintegy hárommilliárd eurót biztosít a Szarajevót és Belgrádot összekötő autópálya kiépítésére Törökország; az erre vonatkozó pályázatot a nyáron írják ki – jelentette ki Bakir Izetbegovic, a háromtagú boszniai államelnökség bosnyák tagja, miután tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Egyezmény Törökországgal: orvosi ellátás, nyugdíjszabályok Cikk

Április 1-jétől hatályba lépett a Magyarország és a Török Köztársaság között létrejött szociális biztonsági egyezmény. Cikkünkben röviden ismertetjük az egyezmény tartalmát. Külön kitérünk arra, hogy az egyezményből adódóan milyen kötelezettségnek kell eleget tenniük a magyar állampolgároknak, ha Törökországba mennek dolgozni.

Török áfa visszaigényelhető-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következő kérdésben: belföldi társaság Törökországban telepít olyan típusú látványelemeket, mint például a benzinkutak épülettől különálló pylonjai, amelyen az aktuális üzemanyag árakat tüntetik fel. Ehhez a szolgáltatáshoz helyi vállalkozót vesz igénybe. Török partner által kiállított számlák fordított adózással (igénybe vevő székhelye szerinti országot illeti az adó) kell, hogy kiállításra kerüljenek, vagy pedig egyenes adózással (Törökországot illeti az áfa)? A pylonok bármikor leszerelhetők, így kérdésünk elsősorban arra vonatkozik, hogy a török partner szolgáltatása ingatlanhoz kötődő, vagy pedig nem (főszabály szerinti)? Amennyiben egyenes áfás – török adószám hiányában – a magyar cég vissza tudja-e igényelni a török áfát? Ha igen, milyen módon és milyen nyomtatványon? A fenti szolgáltatáson túl a társaság például autószalon épületére logót és feliratot helyez el (szintén leszerelhető). A kérdésünk ugyanaz, hogy az ezzel kapcsolatos szolgáltatás ingatlanhoz kötődő-e vagy sem? Válaszát előre is köszönöm

Brexit: lőttek a jó világnak vámmegállapodások nélkül Cikk

A Brit Kiskereskedelmi Szövetség (BRC) szerint alapvető fontosságú importtermékek jelentős drágulásához vezethet, ha Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnésének napjáig nem tud kétoldalú kereskedelmi megállapodásokat kötni azzal a többtucatnyi külső partnergazdasággal, amelyekkel az Európai Unió teljes jogú tagjaként – jelenleg vámmentesen vagy nagyon alacsony vámokkal – kereskedik.

Újabb tisztogatás Törökországban Cikk

A török hatóságok újabb több mint 2700 katonát, tanárt és állami tisztviselőt bocsátottak el különböző minisztériumokból és közintézményekből terrorszervezetekhez fűződő kapcsolataik miatt a kormányzati közlönyben vasárnap megjelent törvényerejű rendelet értelmében.

Tisztelt Szakértő Hölgyek és Urak! Kérdés

2017. november 22-én beküldtem egy kérdést "Törökországból áru behozatala" címmel áfa témában. Erre a kérdésre még nem kaptam választ, pedig általában sokat kérdezek és egy-két napon belül nagyon kedvesen válaszolnak is. Most csak annyit szeretnék elmondani, hogy "SZŐKE VAGYOK ÉS LUJZIKA" ami az egyik szakértőjük szerint nem éppen hízelgő megjegyzés volt, de tény. Újra és újra elolvasom az áfatörvény ide vonatkozó részeit, de akkor sem értem, hogy a NAV anélkül, hogy bevallottam volna a Törökországból érkezett áru áfáját, már rá is terhelte a zrt. adó folyószámlájára. Nagyon szépen kérem, segítsenek, önök biztosan értik, hogy kell ezt értelmezni. Még egyszer nagyon szépen köszönöm.

Saját autót gyártanának a törökök Cikk

Autógyártó konzorciumot hozott létre Törökország a saját autógyártás megkezdése érdekében – jelentette be a török állami Anadolu hírügynökség.

Elhasalt a magyar gépjárműadó Cikk

A magyar gépjárműadó nem összeegyeztethető az Európai Unió és Törökország között létrejött társulási megállapodással, az adó ugyanis vámmal azonos hatású díjnak minősül, amelynek kivetését tiltja a megállapodás, ismertette az MTI az Európai Bíróság döntését – írja a napi.hu.

Ezek a munkáltató kötelezettségei harmadik országbeli alkalmazottnál Cikk

Milyen kötelezettségei vannak egy magyar cégnek törökországi alvállalkozó bevonásával történő munkavégzés esetén? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Szállítmányozók és rendőrök kerültek őrizetbe Törökországban Cikk

Vesztegetés és korrupció gyanújával vettek őrizetbe 102 embert ma Isztambulban – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Felfüggeszthetik Törökország uniós csatlakozási tárgyalásait Cikk

Törökország uniós csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztésére szólított fel csütörtöki állásfoglalásában az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amennyiben Ankara változatlan formában végrehajtja a széles körben bírált alkotmányos reformcsomagot.

Leminősítette Törökországot a Moody's Cikk

Megvonta Törökországtól a befektetési ajánlású államadós-besorolást a Moody's Investors Service, elsősorban a török gazdaság jelentős külső finanszírozási igényével kapcsolatos növekvő kockázatokkal, valamint a növekedési kilátások és az intézményi stabilitás gyengülésével indokolva a lépést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs