163 találat a(z) Szlovákia cimkére

Adóparadicsomokba tartanak a szlovák cégek Cikk

Közel egyötödével nőtt az adóparadicsomokba költöző szlovák cégek száma tavaly.

Szlovákiában megszerzett jövedelem adózása Kérdés

1. Kérdés:Magyar állampolgár Szlovákiában munkát vállal, de 183 napnál többet nem tölt el kint. Szlovákiában a bér után adózik. Mivel Magyarországon is van jövedelme, ezért azután itthon is kell adóznia. A szlovákiai jövedelem után Magyarországon adózni fog, vagy csak az szja-bevallásban feltünteti valahol ezt a nettó bért? 2. Kérdés: Magyar illetőségű magánszemély Szlovák cége nyereségéből származó bevételt hazahozná Magyarországra. Elvileg ott nem kell külön adózni, hogy a tag kivegye, mindössze a nyereség után adóznak a cégek 23%-ot. Magyarországon adózni kell utána és ha igen mennyit? Az szja-bevallásában ezt fel kell tüntetni?

Áfalottóval növelnék az áfabevételt Szlovákiában Cikk

"Áfalottó" bevezetését tervezi még az idén a szlovák pénzügyi tárca, amely így szeretné növelni az államkassza áfabevételeit - közölte a pozsonyi Pravda pénteken.

Megszűnik az egykulcsos jövedelemadó Szlovákiában Cikk

Szlovákiában megszűnik az egykulcsos jövedelemadó januártól, a változtatást bevezető törvénymódosítást többnapos parázs vitát követően, kedden késő délután véglegesítette a pozsonyi törvényhozás.

Adóoptimalizálás miatt csökkenhetnek az adóbevételek Szlovákiában Cikk

A vállalatok adóoptimalizálása miatt a jövő évben is alacsonyabbak lehetnek a vártnál az állam adóbevételei Szlovákiában - közölte Peter Mihók, a Szlovák Kereskedelmi és Ipari Kamara (SOPK) elnöke a szervezet évértékelő sajtótájékoztatóján hétfőn Pozsonyban.

Szállítmányozás és áfafizetés Kérdés

Magyországi adóalanynak, mint megrendelőnek, szlovák cég végez Magyarországon szállítmányozást. Hogyan számlázhat a szlovák cég, milyen áfa kapcsolódik a szolgáltatáshoz, a termék nem hagyja el az országot?

Szűkül a készpénzfizetés lehetősége Szlovákiában a jövő évtől Cikk

A korlátozást tartalmazó jogszabály a tervek szerint 2013 január elsejétől lép hatályba. A módosítás annak az adóelkerülések elleni akciótervnek a része, amelyet még májusban hagyott jóvá Robert Fico kabinetje a 2012 és 2016 közötti időszakra.

A szlovák pénzügyi tárca felső határt szabna a készpénzfizetéseknek Cikk

A szlovák pénzügyminisztérium 5 ezer euróban szabná meg a készpénzfizetések felső határát az adócsalások csökkentése és az adózás kikerülését célzó, úgynevezett "kreatív számvitel" ellensúlyozása érdekében - derül ki a minisztérium tárcaközi egyeztetésbe utalt törvénymódosító javaslatából.

Megspórolható-e az áfafizetés szlovák szolgáltatóval? Cikk

Cikkünkből kiderül, hogy az áfa-mentesként meghirdetett szolgáltatások - például egy társasház felújítása - tényleges adókövetkezményei sokszor köszönő viszonyban sincsenek azzal, amit a szolgáltató állít.

Csökken Szlovákiában a magánnyugdíjpénztárakba kerülő járulékok aránya Cikk

Csökken a szlovákiai nyugdíjbiztosítási rendszer második pillérét képező magánnyugdíjpénztárakba kerülő járulékok aránya és önkéntessé válik az abba való belépés - közölte a Munka-, szociális és családügyi tárca kedden Pozsonyban.

A legtöbb autót érintheti a regisztrációs adó Szlovákiában Cikk

Az elektromos és hibrid meghajtású autók kivételével minden személygépkocsira vonatkozhat az új regisztrációs adó, amelynek bevezetését a jövő évtől tervezi a szlovák kormány - adta hírül saját információkra hivatkozva a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap csütörtökön.

Kevesebb beruházás lehet Szlovákiában az adóemelés miatt Cikk

A szlovák kormány által jelzett, a jövő évtől esedékes adóemelések a szlovák vállalatok beruházásait negyedével, alkalmazottaik számát pedig 5 százalékkal csökkenthetik - közölte Szlovákia Vállalkozói Szövetsége (PAS) csütörtökön a tagjai körében végzett felmérésére hivatkozva.

Rendkívüli bankadót vezet be a szlovák kormány Cikk

Közel 50 millió euró többletbevételre számít a szlovák kormány abból a banki különadóból, amelynek bevezetését hétfőn - a Szlovákiában működő bankok képviselőivel való találkozóját követően - erősítette meg Robert Fico szlovák kormányfő.

Szlovákiában megemelik a társasági nyereségadót Cikk

A jövő évtől 23 százalékos társasági nyereségadót kell fizetniük a Szlovákiában működő cégeknek - jelentette be Robert Fico szlovák kormányfő csütörtökön az úgynevezett Fejlesztési és szolidaritási tanács ülését követően Pozsonyban.

Többletadóval sújtaná a drágább lakásokat a szlovák kormány Cikk

Többletadóval sújtaná a szlovák kormány a 100 ezer eurónál magasabb piaci értékkel rendelkező lakás célú ingatlanokat - adta hírül saját információkra hivatkozva a pozsonyi Pravda, hétfőn.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Oktatás elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kivaelőleg, veszteségelhatárolás

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs