31 találat a(z) Szijjártó Péter cimkére

Szijjártó vagyonnyilatkozati eljárásáról döntött a mentelmi bizottság Cikk

Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter dunakeszi ingatlanvásárlása ügyében - közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szerdán az MTI kérdésére.

Korrupció, beutazási tilalom: már kormánytagokat említ az amerikai nagykövetség Cikk

Egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, hogy magyar kormányzati tisztségviselők azok, akik nem léphetnek be az Egyesült Államokba, amiért az amerikai hatóságok szerint korrupcióban érintettek. Az M1 Híradójának adott interjúban André Goodfriend viszont már kormánytagokat említett.

Tovább pörög Szijjártó és Kósa vagyonügye: javaslat az ellenőrzésre Cikk

Többek közt az országgyűlési képviselők, a jegybankelnök, a legfőbb ügyész és az alkotmánybírák vagyongyarapodásának vizsgálatára nyújtott be törvényjavaslatot pénteken Schiffer András LMP-s képviselő.

Vizsgálnák a politikusok vagyongyarapodását Cikk

Az Együtt-PM törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a hatóságoknak kötelező jelleggel vagyongyarapodási vizsgálatot kelljen lefolytatni bármely kormánytag vagy országgyűlési képviselő ellen, amennyiben azt a parlamenti képviselők egyötöde indítványozza.

Módosul a magyar-bosnyák kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény Cikk

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán fogadta Ermina Salkicevic-Dizdarevic bosnyák külkereskedelmi és külgazdasági miniszter-helyettest, és áttekintették a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat - tájékoztatta Fülöp Judit, az államtitkár sajtófőnöke az MTI-t szerdán.

Szijjártó: nem várható új szektorális adó Cikk

Nem várhatók új szektorális adók Magyarországon - jelentette ki Szijjártó Péter egy osztrák gazdasági napnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.

Szijjártó: alacsony mértékű teher lesz a tranzakciós illeték Cikk

Szijjártó Péter szerint nem csak Magyarországon, hanem egész Európában nagyon komoly vita zajlik a tranzakciós adó bevezetéséről, különböző elképzelések futnak, de alacsony mértékű illetékről van szó, az "ebből fakadó bevétel pedig egy egyszerű számtani művelet eredménye".

Off-shore-ügy: Szijjártó Simor papírjait keresi Cikk

Nem érkeztek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökétől a parlament költségvetési bizottságához dokumentumok arról, hogy valóban eladta off-shore cégét, és valóban hazahozta vagyonát - mondta Szijjártó Péter, a költségvetési bizottság fideszes alelnöke. Az MNB szerint azonban Simor András a korábban tulajdonában álló cég értékesítésének dokumentumait elnöki titkárságán október 19-től hozzáférhetővé tette, ezenkívül a dokumentumokat még a múlt héten megküldte Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

Szijjártó: a kormány a munkaadókat és a munkavállalókat is képviseli Cikk

Örülnie kellene, hogy van egy olyan Munka törvénykönyve-tervezet, amelyről bárki elmondhatja a véleményét - fogalmazott Szijjártó Péter.

Szijjártó: az már eldőlt, hogy a védett kor intézménye megmarad Cikk

A miniszterelnök szóvivője a Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta: a nyilvánosságra hozott dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez továbbra is várják az észrevételeket, javaslatokat, véleményeket.

Szijjártó: több európai állam is "Magyarország útját járja" az adópolitikájában Cikk

A miniszterelnök szóvivője szerint az elmúlt időszak kormányzati döntései forradalmi módon újították meg a magyar adórendszert. Szijjártó Péter kiemelte: több európai állam is "Magyarország útját járja" az adópolitikájában. Szólt arról is, hogy az államadósság-növekedés ügyében szerinte megkerülhetetlen volt miniszterelnökök, pénzügyminiszterek felelőssége.

Szijjártó: "senki semmilyen nyugdíjat nem akar csökkenteni" Cikk

Komoly törvénykezési munkára lehet számítani a második félévben - hangsúlyozta a miniszterelnök szóvivője az MTV Este című másorában hétfőn. A politikus azt mondta, a nyugdíjakat nem akarják csökkenteni.

Szijjártó a bohócforradalomról: "végtelenül szomorú és helytelen" Cikk

A miniszterelnök szóvivője szerint "végtelenül szomorú és helytelen", hogy szakszervezeti vezetők a hivatásos állomány rájuk bízott képviselete helyett "bohóctréfát" űznek ebből a megbízatásukból.

Orbán nem akar rendbontó rendvédelmiseket Cikk

Orbán Viktor kormányfő elvárja, hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára - közölte a miniszterelnök szóvivője kedden újságírók előtt. A nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos parlamenti döntések ősszel, hatálybalépésük pedig január 1-jével várható.

"Nem lehet megadóztatni a magyar nyugdíjat" Cikk

Azok az 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók, akik nem térnek vissza dolgozni, nem nyugdíjat, hanem valamilyen más, az adózás hatálya alá eső, nem a nyugdíjkasszából finanszírozott juttatást kapnak majd - ismertette a vonatkozó terveket Szijjártó Péter, hangsúlyozva: Magyarországon nem lehet megadóztatni a nyugdíjakat, és nem is fogják. A miniszterelnök szóvivője szólt arról is, hogy a közeljövőben Orbán-Balsai-találkozó lesz a miniszterelnöki megbízottnak a 2006-os eseményeket vizsgáló jelentéséről.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gépjárműadó a számlatükörben

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Tárgyi eszköz

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nemleges nyilatkozatú őstermelő szochója

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close