139 találat a(z) SZÉP-kártya cimkére

Cafeteria 2019: így használhatja ki jól a SZÉP-kártyás lehetőségeket Cikk

Egy társaság 2019-ben SZÉP-kártya formájában adna dolgozóinak cafeteriát. A nettó juttatás összege 324 ezer forint. Ezen juttatás egészét SZÉP-kártya vendéglátás zsebbe szeretné adni. Milyen adókötelezettséggel jár ez? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Cafeteria 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2019-ben SZÉP-kártya formájában adna dolgozóinak cafeteriát. A nettó juttatás összege 324 ezer forint. Ezen juttatás egészét SZÉP-kártya vendéglátás zsebbe szeretné adni. Ezt milyen adóvonzattal tehetjük meg?

SZÉP-kártya: mi marad, és mi változik? Cikk

Az már szinte biztosnak tűnik, hogy jövőre a munkáltatók béren kívüli juttatást csak Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) támogatásként adhatnak, mégpedig az időközben már hatályba lépett új kormányrendelet alapján. Összefoglaltuk a legfontosabb várható és a meglévő szabályokat.

Itt az újabb ötlet a bérbruttósításról a cafeteria megnyirbálása nyomán Cikk

Egyeztetést kezdeményezett Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a cafeteria adóztatásának tervezett változtatásairól a parlamenti pártok frakcióvezetőivel és az országgyűlési bizottságok vezetőivel, még az adótörvények elfogadása előtt – közölte a munkavállalói érdekképviselet.

Május végéig még milliárdokat kellene elkölteni a SZÉP-kártyákról Cikk

Pünkösdöt követően nagyjából még 3,1 milliárd forint május végig elköltendő összeg maradt a SZÉP-kártyákon – tájékoztatták az MTI-t a kártyakibocsátó pénzintézetek.

Május végéig kell elkölteni 3,5 milliárdnyi SZÉP-kártyás juttatást Cikk

Két héttel a lejárat előtt a tavalyi 2 milliárdnál jóval magasabb, mintegy 3,5 milliárd forintnyi összeg vár még elköltésre a munkavállalók 2016-os SZÉP-kártyás juttatásaiból. A határidőt követően a kártyakibocsátó cégek a fennmaradó összegeket a hatályos rendelkezések szerint eljárva a munkáltatóknak utalják vissza. A BDO Magyarország alábbi összefoglalója röviden eligazít arról, hogy a SZÉP-kártya birtokosai hogyan ellenőrizhetik lejáró egyenlegüket, és milyen lehetőségeik vannak arra, hogy a fennmaradó rövid időszakban hatékonyan tudják felhasználni a fennmaradó összegeket.

Még mindig milliárdok dekkolnak a SZÉP-kártyákon Cikk

A május elsejei hosszú hétvégét követően hozzávetőleg négy milliárd forint maradt a Széchenyi Pihenőkártyákra 2016-ban feltöltött, május 31-én lejáró összegekből – derül ki az MTI-nek nyilatkozó kártyakibocsátók tájékoztatásából.

Milliárdokon ülnek a SZÉP-kártyások Cikk

Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon – derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

SZÉP-kártyások, figyelem: elveszhet a támogatás!* Cikk

Május végén lejár a felhasználási határidejük a 2016-ban SZÉP-kártyára utalt összegeknek, s a plasztiklap érvényességét is érdemes ellenőrizniük a kártyatulajdonosoknak.

Gondolná, hogy ez a külföldi város volt a magyar turisták nagy kedvence az év elején? Cikk

Újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus az első negyedévben; a Szallas.hu elemzése szerint 12,5 százalékos volt a növekedés. A hosszú hétvégékkel megtűzdelt időszakban Budapest, Eger és Hajdúszoboszló fogadta a legtöbb vendéget, az átlagos költés 35 382 forint volt, s az egri vár bizonyult a legerősebb turistamágnesnek.

Havidíj terhelheti a SZÉP-kártyákon maradt összegeket Cikk

Havidíjjal terhelhetőek lesznek a felhasználási határidő után a SZÉP-kártyán maradt összegek a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet-tervezet szerint.

Főként a SZÉP-kártyásoknak köszönhetően nőtt a szálláshelyek vendégforgalma Cikk

2017. októberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,5, a belföldi vendégeké 11 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 9,5 százalékkal emelkedett, közölte a KSH.

Tanulószerződéssel foglalkoztatott részére adott kötelező juttatás Kérdés

A következő ügyben kérek állásfoglalást. Tanulószerződéses tanuló részére járó kötelező juttatások közül a napi háromszori étkezés helyett a gyakorlati képzést folytató szervezet étkezési utalványt szeretne adni vagy pedig SZÉP-kártya vendéglátás alszámlára utalt összeggel szeretné ezt a kötelezettségét teljesíteni. Milyen adóteherrel adhatja a fenti juttatásokat? Besorolható-e az így adott juttatás az szja-törvény 1. melléklet 4.37. pontjában lévő adómentes juttatások körébe? Válaszát előre is köszönöm!

Szövetkezet – közösségi alap II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előző, azonos című kérdésemre (http://adozona.hu/kerdesek/2017_10_6_Szovetkezet_kozossegi_alap_bln) adott válasszal kapcsolatban lenne kérdésem. A szövetkezet alapszabályában a közösségi alap felhasználására vonatkozóan az alábbi szerepel: "A szövetkezet az adózás utáni eredményének a közgyűlés által meghatározott részét közösségi alapba helyezi, amelyből a tagjai és azok hozzátartozói számára az alábbi támogatásokat nyújthatja: - szociális jutttatások - oktatási támogatások - kulturális támogatások - közművelődési tevékenységek támogatása - sporttevékenység támogatása A támogatási formákat valamennyi tag és hozzátartozója igénybe veheti. A támogatások igénybevételének indokoltságát az igazgató elnök bírálja el a tag által benyújtott írásbeli kérelem alapján. A támogatásokkal kapcsolatos szabályokat külön szabályzat tartalmazza, amelyet a közgyűlés fogad el." Ez alapján kérem, szíveskedjen részletezni, hogy milyen juttatások adhatók. (Például: lakáscélú támogatás, SZÉP-kártya, Erzsébet-utalvány.) Az szja-törvény 70-71. paragrafusaiban felsorolt juttatásokon kívül lehet még egyéb juttatásokat is adni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gál Veronika

Bankkártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan járok el helyesen a következő esetben: van pénztárgép, van bankkártya és van SZÉP-kártya leolvasó a cégnél. A modulok nincsenek összekapcsolva. Tehát a bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetéseket a pénztárgépbe be kell külön ütni, viszont sokszor előfordul, hogy a napi pénztárjelentésen a kártyás összeg kevesebb, mint a kártyás terminálról lehúzott napi összesítő. Köszönettel! Ildikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kapcsolt vállalkozás kft. és egyéni vállalkozás között

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close