112 találat a(z) Orbán Viktor cimkére

Az alacsony adózás híve Orbán, de harmonizálni nem akar Cikk

Magyarország mindig az alacsony adózás híve lesz, és nem akarja, hogy az adórendszereket európai szinten harmonizálják - jelentette ki Orbán Viktor azon a sajtótájékoztatón Dublinban, amelyet Enda Kenny ír kormányfővel folytatott szerdai tárgyalása után tartott.

"Nagyon nehéz két év vár Magyarországra" Cikk

Az Orbán-kormány egy esztendeje a túlzott remények és a keserű kiábrándulások, kijózanodások éve lett - mondta Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón kedden Pápán.

Nyugdíjpénzek és Mol-részvények: mi az összefüggés? Cikk

Csak a Mol elnök vezérigazgatójáról tudjuk pontosan, hogy mit nyert azzal, hogy a nyugdíjra félretett pénzünkből jó sok részvényt vettünk, piaci áron - írja a napix blog szerzője.

Orbán levelet írt: először konzultáció, aztán tárgyalás Cikk

A szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket; a konzultáció után a kormány kész a tárgyalásra - közölte Orbán Viktor abban a válaszlevélben, amelyet csütörtökön írt azoknak az érdekképviseletnek, amelyek megkeresték őt a kabinettel való egyeztetés és kormányzati tárgyaló kinevezése érdekében.

"Tévesen értékelték az Alkotmánybíróság május 6-i határozatát" Cikk

Visszaélés esetén akár öt évre visszamenőleg is kivethető a 98 százalékos különadó - mondta az Alkotmánybíróság (Ab) sajtófőnöke kedden.

Orbán Viktor a különadóról Cikk

A miniszterelnök szerint a magyar nép igazságérzetével ellenkezik, hogy csak a 2010 után kapott végkielégítéseket lehet 98 százalékos különadóval sújtani.

Amikor még Orbán is elutasította az egykulcsos adót Cikk

A választások előtt Matolcsy Györggyel vitatkozva még Orbán Viktor is elutasította az egykulcsos adó bevezetését - írja Csillag István és Mihályi Péter az Élet és Irodalom legfrissebb számában megjelent írásukban.

Orbán az adórendszerről: júniustól senki sem járhat rosszul Cikk

A miniszterelnök a Tények műsorának beszélt több aktuális témáról, köztük az adórendszerről.

A magán pálinkafőzők nem fizetnek jövedéki adót a többletpárlat után Cikk

A magánpárlat főzés múlt évi adómentessé tétele óta alig pár százezer forinttal nőtt az e címen befolyt bevétel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

Orbán: "adóversenyben vagyunk érdekeltek" Cikk

Az euróövezeti versenyképességi paktum intézkedéseinek iránya egybeesik azzal az iránnyal, amelyet a magyar kormány követ a gazdaságpolitikában; adókérdésekben azonban különbség van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott Herman Van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével.

Orbán levélben fordul a nyugdíjasokhoz Cikk

Levélben tájékoztatja Orbán Viktor a nyugdíjasokat arról, hogy a kormány biztonságba helyezte a nyugdíjakat, valamint arról, hogy a kisfogyasztású háztartások számára nem emelkedik a gáz ára.

Orbán: új közteherviselési modellt kell kialakítani hosszabb távon Cikk

A közteherviselés új modelljét kell létrehozni hosszabb távon, a válságadók kifutása után egy tartós, kiszámítható közteherviselésben való részvételben kell megállapodni a kereskedőkkel, valamint a távközlési- és energiavállalatokkal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Parlamentben azon a sajtótájékoztatón, amelyen aláírták a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) a szakképzési feladatokról szóló megállapodást.

Válságadó: tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a Vodafone Cikk

A Vodafone Magyarország tárgyalásokat kezdeményez a kormányzattal az extra adó miatt - a cég szerint - veszélybe került további fejlesztésekről - közölte a társaság.

Miért aggódnak a magánnyugdíj-pénztárak? Cikk

A miniszterelnök szerdai bejelentése, miszerint ez év novemberétől 2011 december végéig felfüggesztik a magánnyugdíj-pénztárakba történő járulékok átutalását, hosszútávon ellehetetleníti a magánnyugdíj-pénztári rendszert - jelentette ki Juhász Istvánné a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára csütörtökön a kétnapos Nyugdíj-, Egészségügy-, és Pénztárkonferencia megnyitóján Siófokon.

Csányi: az OTP elbírja a bankadót, nem hárít az ügyfelekre Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök a bankadó erre az évre tervezett részével kapcsolatban semmilyen változtatási lehetőséget nem lát, szerinte ez kiderül a benyújtott törvényjavaslatból is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásétterem

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ingatlan tulajdonjogának átadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Gyedhez 365 nap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close