112 találat a(z) Orbán Viktor cimkére

Feljelentés készül az uniós források magyarországi elosztása miatt Cikk

Az Európai Unió csalás elleni hivatalához (OLAF) fordult Ujhelyi István, aki szerint Orbán Viktor az uniós források felfüggesztésével zsarolja a választókat - írja a bruxinfo.hu.

Orbán Viktor az adóztatásról Cikk

Az elvi kérdéseknek meg kell előzniük a személyi döntéseket - hangoztatta Orbán Viktor az MTI kérdésére szerdán kora este Brüsszelben, amikor megérkezett az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozójára.

Így lehet 10 százaléknál kevesebb az szja: ezt tervezi Orbán Viktor Cikk

A miniszterelnök szeretné, ha a mostani kormányzati ciklusban tíz százalék alá csökkenthetnék a személyi jövedelemadót (szja) – közölte a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A reklámadóról szólva leszögezte: a reklámszakma sem maradhat ki a méltányos közteherviselésből.

Őket javasolja államtitkárnak Orbán Cikk

Negyvenegy államtitkár kinevezését javasolta Orbán Viktor miniszterelnök Áder János államfőnek - derül ki abból a dokumentumból, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-hez kedden.

Ki, miért felelős az új Orbán-kormányban? Cikk

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a pénteken megalakult harmadik Orbán-kormány minisztereinek feladat- és hatáskörét szabályozza.

Orbán a Várba költözik, több minisztérium vidéken lesz Cikk

A budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, péntek délután tartott üléséről az MTI érdeklődésére adott tájékoztatásában.

Ők az Orbán-kormány miniszterjelöltjei Cikk

Megnevezte miniszterjelöltjeit Orbán Viktor: a kormányfő Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszternek, emberi erőforrások miniszterének, Fazekas Sándort földművelésügyi miniszternek, Hende Csabát honvédelmi miniszternek, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszternek, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihályt nemzetgazdasági miniszternek, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszternek, Lázár Jánost pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszternek javasolja kinevezni.

Országgyűlés: ezekről hallgatnak ma Cikk

Az Országgyűlés mai ülésén Áder János köztársasági elnök javaslatára ismét kormányfővé választhatja Orbán Viktort, az áprilisi országgyűlési választáson kétharmados parlamenti többséget szerző Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét.

A tehetőseknek kedvezne az adókulcs csökkentése Cikk

A kormányfő és a nemzetgazdasági miniszter is felmelegítette az egy számjegyű, illetve 10 százalékos személyi jövedelemadót. Orbán leginkább "nullaszázalékos" szja-t szeretne, ám az adóparadicsomokat idéző kulcs komoly forrásoktól fosztaná meg a költségvetést. A fogyasztási típusú adók felé terelés magasan tartja az áfakulcsokat – a költségvetésbe elő kell teremteni a bevételeket –, ami viszont az áfacsalásoknak ágyaz meg. Ha azonban beindul a gazdasági növekedés, lehet tér az szja csökkentésére, ám még ebbe is beleszólhat sok tényező.

Az NGM-ben már készülnek az adóváltozásokról szóló alőterjesztések Cikk

A nemzetgazdasági tárcánál már készülnek az adóváltozásokat megalapozó előterjesztések.

Orbán emelné a tranzakciós adót és bevezetné a reklámadót Cikk

Magyarországon folytatódik a rezsicsökkentés mind a háztartások, mind a vállalkozások számára, a magyar kormánynak pedig nincs vitája Angela Merkel német kancellárral – mondta Orbán Viktor az EU-csúcsot követő sajtótájékoztatón. Azt is mondta: "a matematika szabályai szerint" Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárásból. A miniszterelnök hazatérve már kézhez kaphatja az adóemelésekre vonatkozó törvényt is, amely a tranzakciós adót, a bankadót, az energiaadót és egy új reklámadó bevezetését jelentené.

Orbán: a nyugdíjak megőrzik reálértéküket Cikk

A nyugdíjak a következő évben is megőrzik vásárlóértéküket - jelentette ki a miniszterelnök kedden az Idősügyi Tanács ülésén, a Parlamentben, ahol arról is beszélt, hogy a jövőben is lesznek olyan munkavállalók, akik a nyugdíjkorhatár elérése után maradhatnak a közszférában, az utánpótlásgondokkal küzdő ágazatokban. Orbán Viktor az elmúlt két és fél év átszervezései után jövőre növekvő gazdasági teljesítményre számít.

Bírák nyugdíjazása: Orbán szerint a "döglött kutyát fejbe vágták" Cikk

A miniszterelnök szerint az Európai Unió bírósága a magyar bírák nyugdíjazásáról szóló ítéletével egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik, azt ugyanis a magyar Alkotmánybíróság (Ab) már korábban megsemmisítette. Orbán Viktor ezt egy más témában tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón mondta újságírói kérdésre válaszolva.

Orbán: nem állunk messze egy jó megállapodástól Cikk

A miniszterelnök szerint a 400 milliárd forintos egyenlegjavító program intézkedéseinek a felére sem lenne szükség, ha az Európai Unió nem kényszerítené rá ezekre Magyarországot. Orbán Viktor ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ahol szólt arról is, hogy nem állunk messze egy jó megállapodástól a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), továbbá jelezte, hogy az alsóközéposztályt érintő akcióterveket hirdet a kabinet jövőre.

Orbán: "nyugdíjcsökkentést nem fogadunk el, bércsökkentés ki van zárva" Cikk

A kormány Nemzetközi Valutaalapnak és Európai Bizottságnak múlt héten küldött válaszlevele alapján meg lehet állapodni a nemzetközi szervezetekkel - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. Orbán Viktor arra is kitért, alkotmánymódosítás kell ahhoz, hogy Magyarország a jövőben az euróövezet tagja legyen, az eurózóna ugyanis sokat változott a 2004-es EU-csatlakozásunk óta.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alapítványi juttatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Személyi jövedelemadó

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Munkavégzés saját kft.-ben.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close