24 találat a(z) Nemzetgazdasági Minisztérium cimkére

Július elsejétől indul az otthonfelújítási program: hosszabb futamidő, kisebb törlesztőrészlet, a hőszivattyús fűtési rendszer is támogatható Cikk

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás – közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Az önkéntes kamatplafon június 30-ig történő fenntartását kéri a nemzetgazdasági miniszter Cikk

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden fogadta a Magyar Bankszövetség elnökét, Jelasity Radovánt. A tárcavezető a bankszövetség vezetőjével áttekintette a makrogazdasági folyamatokat, valamint a vállalati és háztartási hitelezés egyes folyamatait – tájékoztatott szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Cikk

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Könnyítések várhatók a cégalapításban Cikk

Könnyebbé válhat a cégalapítás, csökken a cégbejegyzési eljárások adminisztrációs terhe – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Itt nézheti meg a csökkentett kiszerelésű élelmiszereket Cikk

Az élelmiszer-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről szóló 1/2024. kormányrendeletet a Magyar Közlöny 2024. évi 2. számában hirdették ki január 9-én.

Elindult az építési termékek új környezeti információs rendszere Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer – jelentette be szerdai közleményében a minisztérium.

Vizsgálja a minisztérium a létszámleépítést a salgótarjáni akkumulátorgyárnál Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium kivizsgálja a Bumchun Precision Hungary Kft. esetében kialakult helyzetet.

Szerdától lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást segítő programra Cikk

Szerdától lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást elősegítő programra, ennek keretében bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, amelyek biztosítani szeretnék a munkatapasztalatok átadását a nyugdíj előtt álló dolgozók és a pályakezdő fiatalok között – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1-en szerdán.

Fehérítik az ital- és ételautomaták piacát, ötezret leszereltek Cikk

Az ital- és ételautomaták piacát is megtisztítaná a kormány az illegális szereplőktől, ennek technikai részletszabályairól rendelet jelent meg a Magyar Közlöny pénteki számában.

Négylépcsős béremelési ígéret költségvetési többletből Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) még tartanak a tárgyalások az egészségügyben dolgozók többlépcsős béremelésről, de az emberi erőforrások minisztere azt szeretné, ha már 2016-ban elkezdődne a folyamat. Balog Zoltán az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta, a költségvetésben most van egy olyan többlet, amelyet béremelésre szeretnének fordítani.

Varga: 550 milliárd forinttal többet adóztunk tavaly Cikk

Tavaly az adó- és adójellegű bevételek az összes főbb adónemnél jelentősen, összesen mintegy 550 milliárd forinttal meghaladták a tervezetteket – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatóból.

Ha nem akar bíróságra kerülni, ezekre a jogsértésekre figyeljen Cikk

A NAV-val vagy a munkaügyi felügyelettel találhatja szemben magát, ha a munkáltató nem kellő gondossággal jár el, de az is előfordulhat, hogy a munkaügyi bíróságon köt ki. Épp ezért összefoglaltuk a munkaügyi felügyelet figyelmét leginkább érdeklő hat leggyakoribb jogsértést.

A legfertőzöttebb a személy- és vagyonvédelmi szektor – munkaügyi jogsértések Cikk

A munkaügyi jogsértések aránya a foglalkoztatóknál és a munkavállalóknál is mérséklődött tavaly, még mindig jelentős azonban a feketefoglalkoztatás, és ebből a szempontból a személy- és vagyonvédelmi szektor továbbra is a „legfertőzöttebb” ágazatok között van – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében.

Az adót kamatmentes kölcsönbe adja az állam Cikk

Már több mint 70 cég élt a növekedési adóhitel lehetőségével. Két év alatt 8 részletben fizetik meg a vállalkozások az egy összegben esedékes társasági adót. Gyakorlatilag az állam kamatmentes kölcsönbe adja az adót – hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye.

Nyugi, 65 felett továbbra is ingyen Cikk

A kormány, ahogyan eddig, úgy a jövőben is biztosítja nem csak a 65 éven felüliek, hanem a kedvezményes utazásra jogosultak teljes körének ingyenes utazását a tömegközlekedésben – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kimerített táppénz utáni lehetőségek

Széles Imre

tb-szakértő

Levelező hallgató gyakornoki jogviszony

Széles Imre

tb-szakértő

Nyugdíj várható összege

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink