243 találat a(z) Németország cimkére

Tovább gyűrűzik a német adócsalási botrány Cikk

Az év elején kirobbant adócsalási botrány újabb hullámaként az illetékes német hatóságok nagyszabású razziákba kezdtek a Credit Suisse svájci bank németországi fiókjainál.

"Mielőtt új adókról beszélünk, először be kellene tömni a meglévő lyukakat" Cikk

Az adó- és járulékfizetési fegyelem javítását javasolta az osztrák pénzügyminiszter hétfőn, hogy többletbevételhez juttassa az államkasszát, és mérsékelje az államadósságot.

Adócsalók: szigorúbb büntetést szeretnének Németországban Cikk

A legutóbbi adócsalási botrány után az adócsalók szigorúbb megbüntetését tervezi a német kormány.

Merkel adót csökkent Németországban Cikk

Csatát nyert Angela Merkel kancellár, a német parlament ugyanis pénteken jóváhagyta az új kormány első adócsökkentési programját. Ennek keretében a családok, a vállalatok és a szállodák jövőre 8,5 milliárd euró adócsökkentésben, illetve támogatásban részesülnek.

Meredeken csökkennek az adóbevételek Németországban Cikk

A válság enyhülésének dacára meredeken csökkennek az adóbevételek Németországban; társasági adóból például alig heted annyi folyt be az idei harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban - írta keddi számában a Handelsblatt.

Merkel elutasította az adócsökkentést Cikk

Elutasította az adócsökkentést szerdai parlamenti beszédében a német kancellár.

A német politikusok nem kampányolnak majd az adócsökkentéssel Cikk

A nagykoalíciós kormány pártjai, a konzervatív Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) teljes mértékben egyetértenek ebben, és teljes az egyetértés a konzervatív Angela Merkel kancellár és a szociáldemokrata pénzügyminiszter, Peer Steinbrück között is. Egyedül a kisebbik uniós párt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szorgalmaz már régóta - elsősorban a helyi érdekek által vezérelve - adócsökkentéseket, követelései azonban mindeddig meghiúsultak elsősorban a CDU és a kancellár elutasításán.

Németország: szennyező autó, magasabb adó Cikk

Németországban koalíciós megállapodás született arról csütörtökön, hogy 2010-től a forgalomba kerülő új autók adóját a jármű által kibocsátott szén-dioxid mennyisége szerint állapítják meg. Jelenleg a hengerűrtartalom szerint rakódik a fiskális teher a németországi kocsikra.

Adócsökkentés Németországban? Cikk

Liberális gazdaságpolitikai arculatának erősítése jegyében nagyszabású adócsökkentést javasolt müncheni kongresszusán a német Szabad Demokrata Párt.

Cseheket is érint a német adócsalási botrány Cikk

A kelet-közép-európai térségből elsőként Csehország neve bukkant fel a német adócsalási botrányban érintett országok listáján.

Adócsalási botrány Németországban Cikk

Az utóbbi évtizedek legnagyobb adócsalási ügyében Németországban több száz jól szituált, főként vezető beosztású ember ellen nyomoznak, akik az adóhivatal elől Liechtensteinbe menekítették pénzüket.

Diplomáciai viszály Németország és Liechtenstein között Cikk

Sajátos diplomáciai viszállyá nőtte ki magát Németország és Liechtenstein között a németországi adócsalási botrány.

Deutsche Bank elnöke szerint az adócsalás tabu Cikk

Az adócsalás tabu, adót mindenkinek fizetnie kell – jelentette ki a németországi adócsalási botrány kapcsán a Deutsche Bank elnöke.

"Kulcsfontosságú személyiségeket" érintő adócsalási ügyekben vizsgálódnak Németországban Cikk

A német nyomozóhatóságok "nagyon sok" olyan adócsalás ügyében vizsgálódnak, amely az ország "kulcsfontosságú személyiségeit" érinti - közölte pénteken a berlini pénzügyminisztérium.

Adócsalással gyanúsítják a német posta elnökét Cikk

Megerősítette a német posta (Deutsche Post) elnöke ellen felmerült adócsalási vádat a bochumi ügyészség. Az ügyészségen délután hallgatták ki, majd óvadék ellenében szabadon bocsátották Klaus Zumwinkelt, aki a 19 éve áll a német posta élén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nonprofit Kft.- reprezentáció

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Eredményességi jutalom

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X