251 találat a(z) Németország cimkére

Németország egyszeri adóval legalizálná az eltitkolt vagyonokat Cikk

Német bejelentés szerint megszületett Németország és Svájc megállapodása az adóelkerülés kölcsönös visszaszorításáról: a szerdán Bernben aláírt egyezmény 2013-tól lép életbe, így nem vonatkozik majd azokra, akik vagyonukat még 2013 előtt "kimenekítik" Svájcból.

Rekordszintű adóbevételt várnak Németországban Cikk

A német gazdaság folytatódó élénkülésének egyik hatásaként a vártnál is nagyobb lehet az idei adóbevétel, elképzelhető, hogy rekordszintű lesz - közölte Christian Breuer, a müncheni egyetem gazdaságkutató intézetének adóügyi szakértője.

A söralátét atyja kíméletlenül irtaná az adótörvényeket Cikk

Új adópolitikai elképzeléssel állt elő Németországban a söralátét méretű adóbevallás ötletének atyja, Paul Kirchhof heidelbergi jogászprofesszor, aki szerint a jelenleg több mint 30 ezer paragrafusból álló német adójogot 146 paragrafusra kell szűkíteni, és be kell vezetni az egykulcsos jövedelemadót.

Perelnek a németországi atomadó és erőműbezárások miatt Cikk

Az E.On németországi energiaipari vállalat bírósági eljárást kezdeményez a német állam ellen az atomipari energiahordozókra kivetett adó és az atomenergia gyorsabb kivezetésével okozott "több milliárd eurós kár" miatt.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

A nyugdíjkorhatár emelését javasolják Merkelnek Cikk

A nyugdíjkorhatár 69 évre történő felemelését javasolta Németországban az a gazdasági szakértőkből álló tanács, amelyet Angela Merkel kancellár bízott meg a kérdés tanulmányozásával.

Magyarok Németországban: 24 kombináció vár a munkavállalókra Cikk

Május elsején teljesen több régi EU-tagország teljesen megnyitotta munkaerőpiacát a magyar munkavállalók előtt. A legnagyobb piacon, Németországban munkát vállalóknak 24 kombinációból álló szja-rendszerrel kell megbarátkozniuk, a tartományi specialitásokról nem is beszélve.

Berlin szigorítja az adócsalók büntetését Cikk

A szövetségi kormány szerdai döntése nyomán a jövő évtől kezdve keményebb büntetési tételek várnak Németországban az adócsalókra és a pénzmosókra.

Tovább gyűrűzik a német adócsalási botrány Cikk

Az év elején kirobbant adócsalási botrány újabb hullámaként az illetékes német hatóságok nagyszabású razziákba kezdtek a Credit Suisse svájci bank németországi fiókjainál.

"Mielőtt új adókról beszélünk, először be kellene tömni a meglévő lyukakat" Cikk

Az adó- és járulékfizetési fegyelem javítását javasolta az osztrák pénzügyminiszter hétfőn, hogy többletbevételhez juttassa az államkasszát, és mérsékelje az államadósságot.

Adócsalók: szigorúbb büntetést szeretnének Németországban Cikk

A legutóbbi adócsalási botrány után az adócsalók szigorúbb megbüntetését tervezi a német kormány.

Merkel adót csökkent Németországban Cikk

Csatát nyert Angela Merkel kancellár, a német parlament ugyanis pénteken jóváhagyta az új kormány első adócsökkentési programját. Ennek keretében a családok, a vállalatok és a szállodák jövőre 8,5 milliárd euró adócsökkentésben, illetve támogatásban részesülnek.

Meredeken csökkennek az adóbevételek Németországban Cikk

A válság enyhülésének dacára meredeken csökkennek az adóbevételek Németországban; társasági adóból például alig heted annyi folyt be az idei harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban - írta keddi számában a Handelsblatt.

Merkel elutasította az adócsökkentést Cikk

Elutasította az adócsökkentést szerdai parlamenti beszédében a német kancellár.

A német politikusok nem kampányolnak majd az adócsökkentéssel Cikk

A nagykoalíciós kormány pártjai, a konzervatív Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) teljes mértékben egyetértenek ebben, és teljes az egyetértés a konzervatív Angela Merkel kancellár és a szociáldemokrata pénzügyminiszter, Peer Steinbrück között is. Egyedül a kisebbik uniós párt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szorgalmaz már régóta - elsősorban a helyi érdekek által vezérelve - adócsökkentéseket, követelései azonban mindeddig meghiúsultak elsősorban a CDU és a kancellár elutasításán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető elnök

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Üzletág-értékesítés szabályai az áfában

Szipszer Tamás

adószakértő

Családi adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X