236 találat a(z) Munka Törvénykönyve cimkére

Kismamák munkajogi védelme: merre tovább? Cikk

A kisgyerekesek munkajogi kedvezményei eddig tabunak számítottak; noha az is belátható, ha túl kemények a védelmi szabályok, akkor a munkáltatók nem szívesen foglalkoztatnak fiatal nőket. A hvg.hu utánajárt, mi késztette arra a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy kivegye a gyerekes nők védelmét az új Munka törvénykönyvének tervezetéből.

Szakszervezetek: elfogadhatatlan az új Mt. tervezete Cikk

A hat országos szakszervezeti szövetség elfogadhatatlannak tartja az új Munka törvénykönyvének (MT) tervezetét - közölték az érdekvédelmi szervezettek az MTI-vel csütörtökön.

Kirúgás járhatna a főnök kritizálásáért is Cikk

Akár egy vasárnapi fröccsözés vagy a „nem megfelelő” ruházat is ok lehet a kirúgásra az új Munka Törvénykönyve szerint, ha a munkaadó úgy gondolja, hogy ezzel az érdekeit sértettük – olvasta ki a gumiparagrafusoktól hemzsegő tervezetből az MSZOSZ elnöke és egy munkajogász.

Szijjártó: az már eldőlt, hogy a védett kor intézménye megmarad Cikk

A miniszterelnök szóvivője a Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta: a nyilvánosságra hozott dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez továbbra is várják az észrevételeket, javaslatokat, véleményeket.

A LIGA szerint se munkahelyteremtés, se béremelés nem lesz Cikk

A LIGA Szakszervezetek felszólítja a kormányt a szociális partnerekkel való egyeztetés azonnali megkezdésére az új munka törvénykönyve tervezetének visszavonására, a többkulcsos, progresszív adórendszer visszaállítására és arra, hogy nézzenek őszintén szembe az elmúlt egy év kormányzati politikájával és hibáikat belátva, helyezzék azt új alapokra.

Munka törvénykönyve: a csapás egymillió munkavállalót érinthet Cikk

Kivégezheti a kormány a szakszervezeteket az új Munka törvénykönyvével: a tervezet gyakorlatilag az összes olyan jogosítványukat elveszi, amelyek működésüket és tagjaik érdekképviseletét lehetővé tették.

Megnyirbált jogok, kiszolgáltatott munkavállalók - a LIGA aggódik Cikk

A LIGA Szakszervezetek értékelése szerint szinte nincs az új Munka törvénykönyve tervezetének olyan szakasza, amely ha apró eltérésként is, de ne hátrányosan érintené a munkavállalókat.

Szijjártó: "az emberek döntése az irányadó, tehát védett kor intézménye lesz" Cikk

Garantálja a kormány a védett kor intézményét, vagyis azt, hogy 55 éves kor felett csak különösen indokolt esetben - például fegyelmi vétség esetén - lehet elbocsátani a munkavállalót - jelentette ki a miniszterelnök szóvivője hétfőn újságírók előtt.

Munka törvénykönyve: összecsaptak a pártok Cikk

Valamennyi ellenzéki párt kifogásolta hétfőn a munka törvénykönyve módosításának a kormányzati honlapon pénteken közzétett tervezetét; a kabinet mindeközben viszont azt hangsúlyozta: a dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez várják az észrevételeket, javaslatokat, véleményeket.

Kíméletlen lehet a kisgyerekesekkel és a nyugdíj előtt állókkal a törvény Cikk

A védelmi időszak alatt is közölhetik a munkáltatók a jövőben a 3 évnél fiatalabb gyermeket nevelő szülőkkel, hogy nem kívánják őket tovább foglalkoztatni - derül ki Munka törvénykönyvének a Pénzcentrum birtokába került tervezett módosításából. Ráadásul a felmentési idő már a védelmi idő lejártának napján kezdődik, nem pedig az azt követő 15., illetve 30. naptól. Megszűnik a nyugdíj előtt állók védettsége is; az öregségi nyugdíjkorhatár előtt 5 éven belül is bárkit el lehet majd küldeni rendes felmondással is.

Fél éves próbaidő, 44 órás munkahét, szabadságkiadás - rábólintottak, változik a törvény Cikk

Elfogadta hétfőn az Országgyűlés azt a munkaügyi törvénycsomagot, amely több ponton megváltoztatja a Munka törvénykönyvét, így a heti munkaidőt, a próbaidőt, valamint a szabadság kiadását.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs