174 találat a(z) Kína cimkére

Kevés lesz az akácméz idén, megbetegedtek télen a méhek Cikk

A méhek 15-20 százaléka hullott el Békés megyében a télen. A túl kevés termelő méh miatt valószínűsíthető, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz – tájékoztatta az MTI-t Haász Ferenc, a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke.

Nagy fogás Kínában Cikk

A kínai hatóságoknak különféle korrupciós ügyek 164 gyanúsítottját sikerült kézre keríteniük nemzetközi hajtóvadászat keretében – tudatta vasárnap Kao Csien-ming kínai főügyész.

Jöhet az ingatlanadó Kínában? Cikk

Kína képes lenne kezelni az abból eredő pénzügyi kockázatokat, hogy ingatlanadót vezet be, és emiatt a lakáspiacon korrekció megy végbe – szögezte le az Economic Information Daily című állami napilap hétfőn megjelent számában.

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem Kínából importál árut, amit kiskereskedelmi forgalomban értékesít. A csomagolóanyagot terhelő környezetvédelmi termékdíjat önadozóként kell bevallani, és megfizetni? Gyakorlatilag ugyanúgy kell eljárni, mintha közösségi beszerzés lenne? Válaszát előre is köszönöm!

Visszavont tanulmány – kivégzett elítéltek szerveit is vizsgálhatták Kínában Cikk

Visszavonta kínai kutatók májátültetésekről szóló tanulmányát egy nemzetközi orvosi szaklap, mert fennáll a gyanú, hogy kivégzett elítéltek szerveinek átültetését rögzítő adatokat is felhasználtak a kutatásban.

Lassult a kínai feldolgozóipar Cikk

Lassuló és a vártnál kisebb ütemben növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye januárban: a termelés és a megrendelésállomány is gyengébb ütemben bővült, miközben csökkent a foglalkoztatottak száma, és erősek maradtak az inflációs nyomások – ez derült ki az ágazat teljesítményét tükröző beszerzésimenedzser-indexből, amelyeket pénteken hoztak nyilvánosságra.

Donald Trump történelmi egyezményt semmisített meg Cikk

Aláírta Donald Trump azt az elnöki rendeletet, amelynek értelmében az Egyesült Államok kivonul a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodásból (TPP).

Kínai import vámkezelése Kérdés

Egy magyar társaság Kínából rendel számítástechnikai alkatrészeket, melyeket a kínai fél postán küld meg. Hogyan, és kinek kell a vámkezelést elvégezni/elvégeztetni?

Kis autó: kedvezményes áfa – Kínában Cikk

Egy évvel meghosszabbította a kis teljesítményű gépkocsik adókedvezményét Kína – jelentette be a kínai pénzügyminisztérium csütörtökön.

Különadó a luxusautókra Kínában Cikk

A politikai és gazdasági elit költekezésének megfékezése, valamint a károsanyag-kibocsátás csökkentése céljából tízszázalékos különadót vetnek ki a Kínában értékesített luxusautókra – jelentette be a kínai pénzügyminisztérium csütörtökön.

Kínai vízum és egyéb költség elszámolása Kérdés

Kínai vízum költségét hogyan eleht elszámolni a kft.-ben abban az esetben, ha a vízumot turistaként kértük, és a befizetés is magánszemély nevén van? A magánszemély a kft. alkalmazottja, aki egy szakmai kiállításon vesz részt. Azért kértük a vízumot turistaként, mert szakmai rendezvényre meghívó kell.

Termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó Kínából garázsban használatos, beépített gépjárműemelő rendszert importál 375 ezer forint vámértéken. Keletkezik-e termékdíj-fizetési kötelezettség a berendezés, csomagolás után? Amennyiben igen, hogyan kell megállapítani annak alapját és mértékét?

Import tesztgyártás céljából Kérdés

Ügyfelem tesztelés céljából alapanyagot vásárolt Kínából. A tesztelés tényét a partner számlája is tartalmazza. A NAV Repülőtéri Igazgatóság határozatában "vámeljárás alá vonva fizetési kötelezettség nélkül" kitétel szerepel, vám és áfa nem került előírásra. Kérdésem, hogy ez esetben szerepeltetni kell-e a számla értékét az áfabevallásban, ha igen, mely sor(ok)ban?

Áru selejtezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy induló vállalkozás mobiltelefonokhoz importált termékeket (kijelzőket) Kínából. Sajnos az egyik szállítmány hibás termékeket tartalmazott. Az eladóval folytatott levelezés során nem tudott megegyezni a vevő a termékek cseréjében, illetve a visszaküldés (vámkezelés, szállítás, bevizsgálás) összege közel akkora lenne, mint a bekerülési érték (kb. 300 ezer forint). Hogyan tudja ezt a vállalkozás a könyveiben rendezni? Selejtezésre milyen módon van lehetőség – a hibás kijelzőkkel nem tudnak mit csinálni, megőrzik a selejtezési jegyzőkönyv alátámasztásaként? Az importáfa levonásba helyezhető, keletkezik ez esetben pótlólagos áfafizetési kötelezettségük? Köszönettel.

Importálás Kínából, majd továbbértékesítés EU-ba: vámérték? Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kínában gyártott terméket értékesítenénk Angliába. Két opciónk van: A) Kínából közvetlenül jutna el a termék Angliába – ez esetben ha jól gondolom, nem állítható ki áfamentes számla, annak ellenére sem, hogy Magyarország–Anglia között jön létre a tényleges szerződés (de az áru ugye hiába van a mi tulajdonunkban, mégis 3. országból érkezne az angol céges ügyfélhez)? B) Az áru előbb Kínából Magyarországra érkezik, itt reményeink szerint áfa-mentesen importáljuk (ez vámmentességet nem jelent, tehát azt mindenképp meg kell fizetni, jól tudom?), majd eztán Magyarországról 30 napon belül útra is kelne Angliába- áfamentes számlával. A kérdésem ez lenne, hogy B opció esetén milyen értéket kell megadni a Kína-Magyarország importáláshoz? A nekem megállapított beszerzési árat, vagy pedig rögtön a már a vevőnek szánt (értékesítési) árat? A beszerzés például 13 000 USD, amennyiért eladnám, az 20 000 USD. Melyik érték alapján kerül importálásra Magyarországon a termék? Amennyiben a 13 000 alapján – van-e lehetőség arra, hogy az angliai megrendelő ezt az összeget ne láthassa? (Tehát ne tudja kikalkulálni az én profitommal.) Nagyon szépen köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close