179 találat a(z) Kína cimkére

Jelentősen csökkent az szja-bevétel Kínában Cikk

Jelentős mértékben csökkent a személyi jövedelemadóból származó központi bevétel Kínában, és a teljes költségvetési bevételek növekedése is lassult - írja a Hszinhua hírügynökség.

Shanghai Daily: egyre több tartomány csatlakozik az adórefromhoz Cikk

Tíz újabb tartomány és város jelezte Kínában részvételi szándékát a tavaly óta kísérleti jelleggel már 12 régióban működő adóreform-programban, melyet a gazdasági szerkezetátalakítás fontos részének tartanak - írja pénzügyminisztériumi forrásokra hivatkozva a Shanghai Daily napilap.

Áfa-alany, Kína és EU Kérdés

Milyen tipusú értékesítésnek számít, ha a számla címzettje és fizetője Kína, de a szállítási cím Németország (Europai Unió)?

A nyugdíjkorhatár emelésén gondolkodnak Kínában Cikk

A nyugdíjkorhatár felemelését fontolgatja a kínai vezetés, amit a várható élettartam növekedése, az elöregedő társadalom indokol - írja a csütörtöki Shanghai Daily napilap.

Felfüggesztett halálbüntetésre ítélték a pekingi adóhivatal volt vezetőjét Cikk

Korrupció miatt halálra ítélték a pekingi adóhivatal volt igazgatóját szerdán a fővárosi 1. számú bíróságon; a büntetést két évre felfüggesztették – jelentette a Hszinhua hírügynökség.

Kínában átütemezés hozhat megoldást a tartományi adóssággondokra Cikk

Kínában a tartományi hitelek 10 milliárd jüant jócskán meghaladó állománya jelentős problémát okoz a központi kormányzatnak, amire az átütemezés hozhat megoldást.

Pekingi tiltás: a kínai légitársaságok nem fizetnek széndioxid-adót Cikk

A kínai kormány megtiltotta az ország légitársaságainak, hogy az Európai Unió által előírtaknak megfelelően díjat fizessenek üvegházgáz-kibocsátásuk után - jelentette a kínai média hétfőn.

Kína nyereség adót tervez kivetni külföldi brókercégekre Cikk

Az elért nyerség után tíz százalékos adó kivetését tervezi a kínai központi vezetés a belföldi értékpapír piacokon kereskedő külföldi cégekre - értesült a caixin.com pénzügyi és gazdasági hírportál. A portálnak az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozó információi szerint a döntéshozók jelenleg a javaslattal kapcsolatos visszajelzésekre várnak, így egyelőre nem lehet tudni, az új szabályozás mikor lép életbe.

Adócsökkentéssel pörgetné a gazdaságot Kína Cikk

Strukturális adócsökkentéssel próbál segíteni a gazdaság meghatározott ágazatain a kínai kormány. A terv próbafázisa jövő év elején indul, elsőként Sanghajban.

Kína: felfüggesztett halálbüntetést kapott egy adóhivatali alkalmazott Cikk

Adóhivatali könyvelőt ítéltek halálra csalás és sikkasztás miatt a közép-kínai Hunan tartományban, de büntetését két évre felfüggesztették - jelentette csütörtöki hírében a Hszinhua hírügynökség.

Kivégzéstől tart egy kínai adócsaló Cikk

Elutasította az illetékes kanadai bíróság a több millió dolláros adócsalás vádjával hazájában régóta körözött kínai Laj Csang-hszing (Lai Changxing) kiadatása elleni fellebbezést; a 12 éve Kanadában élő férfit várhatóan még a hét végén Kínába viszik.

Kínai lapértesülés: adócsalás gyanújával vizsgálódnak a Google-nél Cikk

A Google érdekeltségébe tartozó három vállalat ügyében folytattak le eljárást adócsalás miatt Kínában, és most a Google maga van soron - jelentette csütörtökön a Csingcsi Zsipao (Jingji Ribao) gazdasági napilap adóhivatali forrásokra hivatkozva.

A virtuális pénzpiac prosperál, adóznak a kínai online játékosok Cikk

Megadóztatják a kínai online játékosokat és az aktív szörfölőket. A kínai adóhivatal a múlt héten jelentette be, hogy 20 százalékos jövedelemadóval sújtja a virtuális pénzbevételeket, írja a The Wall Street Journal.

Kínai adócsökkentés az olajár emelkedésének megakadályozására Cikk

Kínában nagy adókedvezményt vezetnek be a nyersolajimportra, hogy ezzel segítsék az olajcégeket finomítási veszteségeik mérséklésében. Az adócsökkentés - a kormány szándéka szerint - elkerülhetővé teszi az üzemanyagárak emelését, aminek inflációs hatása lenne.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elvont pihenői pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Számlán két vevő neve

Kelemen László

adószakértő, jogász

Tao szerinti écs változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs