179 találat a(z) Kína cimkére

Növelik a dohány adóját Kínában Cikk

A dohánytermékek adójának emelésével, az Egészségügyi Világszervezetet segítségül hívva és minden korábbinál szigorúbb szabályok bevezetésével próbálják meg visszaszorítani a dohányzást Kínában, ahol a lakosság csaknem egyharmada cigarettázik.

Exportértékesítés nem belföldről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. Németországból terméket vásárol, amit nem hoz haza. Megbízza a német eladót, hogy saját nevében – a magyar kft. nevében – exportálja Kínába a terméket. Hogyan bonyolítom ezt az ügyletet – számlázás, áfa, stb.? Köszönöm válaszát.

Külföldön szerzett jövedelem adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kínában munkaviszonyban megszerzett jövedelmet Magyarországon be kell-e vallani, illetve van-e adófizetési kötelezettség? A Kínában érvényes szabályok szerint az ottani jövedelemadót megfizeti a magánszemély, aki egész évben ott tartózkodik. Kell-e onnan valamilyen igazolást hoznia az ott megfizetett adókról? Köszönettel.

Kínából beszerzett áru áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1) Egy áfás egyéni vállalkozó tárgyi eszközöket szerzett be, mely után visszaigényelte az áfát. Amennyiben év végén a következő évtől kezdődően az alanyi adómentességet választja, akkor vissza kell-e fizetni a korábban visszaigényelt áfát arányosan? Ha a beszerzéshez szállítási költség is tartozott, akkor annak az áfáját is vissza kell fizetnie? Hogyan kell kiszámítani a visszafizetendő áfát? 2) Amennyiben egy alanyi adómentes egyéni vállalkozó Kínából szerez be árut, akkor kell-e utána áfát fizetnie, illetve áfabevallást beadnia? 3) Ha a Kínából beszerzett árut egy másik EU-s tagállamban bocsájtják szabadforgalomba, majd ezután kerül Magyarországra, és a beszerzés meghaladja a 10000 eurót, akkor kell-e áfát fizetni utána? 4) Kell-e termékdíjat fizetni a Kínából vásárolt, Koperben vámoltatott, majd Magyarországra érkezett termék csomagolása után?

Külföldi árubeszerzés járulékos költségei Kérdés

Tisztelt Szakértők! A következő probléma kapcsán kérném szépen szíves segítségüket: Egy magyar kft. németországi EU-s partnerén keresztül szerzett be árut Kínából. (Így valamivel kedvezőbb áron jutott hozzá a termékhez, ahhoz képest, mintha közvetlenül rendelte volna meg.) Az árut a német cég számlázta le a magyar cég felé, a beszerzést az áprilisi áfabevallásban közösségi beszerzésként bevallottuk, és az összesítő jelentésben is szerepeltettük. Aztán a következő hónapban ehhez a beszerzéshez kapcsolódóan újabb számlák érkeztek, mégpedig a német partner külön leszámlázta (áthárította) az áru kínai kikötőből a német kikötőbe történő eljuttatásának fuvardíját, illetve egy másik, egy német fuvarozó cég közvetlenül a magyar cég részére kiszámlázta a németországi vámkezelés, konténerkezelés, valamint a német kikötőből a német cég raktárába történő beszállítás fuvarköltségét. A kérdésem, hogy a német partner által egy hónap késéssel májusban számlázott fuvardíjat, illetve a német fuvarozó cég által szintén májusban, közvetlenül a magyar társaság felé kiszámlázott vámszolgáltatási költségeket milyen jogcímen és melyik hónapban kellett volna az áfabevallásban bevallani, illetve az EU-s jelentésben szerepeltetni? A magyar kft. havi bevalló, a német partner áprilisi keltezésű számlával számlázta le az árut, a német fuvarozó számlája május 30-án kelt, az árut pedig ténylegesen június elején hozták el Németországból Magyarországra. Segítségüket előre is köszönöm! Tisztelettel: KSI

Import áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Általános forgalmi adó hatálya alá társaság Kinából importál ruhanemüt kereskedelmi tevékenység céljából. A vám lebonyolitásával külső céget bíz meg, akitől kapott egy igazolást, melyen szerepel NAV uniós vám befizetése, melyet a megbizott cég teljesitett a NAV felé, hivatkozva rajta az ügyfél nevére, vámazonositó számra. Az impotáló társaságnak az áfa bevallásában kell-e szerepeltetni az ügyletet? Köszönettel.

Külföldön gyártatott termék készletkénti minősítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vitás kérdésben kérném az állásfoglalását. Egy magyar vállalkozás a saját tervei, rajzai alapján Kínában gyártat bizonyos elektronikai cikkeket, majd azokat nagykereskedelmi forgalomban értékesíti több európai országban. Kérdés: A Kínából beérkező termékeket a késztermékek vagy az áruk között kell nyilvántartásba venni a gyártató vállalkozásnál? Változtat-e a helyzeten, ha a termékeket közvetlenül a nagykereskedők részére szállítják? Köszönettel.

Nem aludt egy jelentés elkészítése miatt – belehalt Cikk

A becslések szerint évente mintegy 600 ezren halnak meg Kínában a túlzásba vitt munka következményeként, ami "járványszerű" jelenség az országban - adta hírül a kínai média.

Áfa – harmadik országból származó áru EU-tagállamba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyletben kérném a segítségét: Magyar cég Kínából vásárol árut, amit elad egy szlovák cégnek. Az árut a magyar cég vámoltatja Szlovéniában, majd szállítják Szlovéniából közvetlenül Szlovákiába a vevőnek. Kérem válaszolja meg, hogy a magyar cégnek hol, milyen áfa-kötelezettsége keletkezik? Szükséges-e Szlovákiában bejelentkeznie az értékesítés miatt, vagy a teljesítés helye Magyarország és közösségen belüli értékesítésről van szó? Segítségét előre is köszönöm!

Adókedvezményekkel segíti a munkanélküliek foglalkoztatását Kína Cikk

Adókedvezményekre épülő intézkedéscsomagot tett közzé a kínai pénzügyminisztérium azzal a céllal, hogy a munkanélküliek foglalkoztatását segítse.

Így kerülik el az illetékfizetést a kínaiak Cikk

Egy év alatt csaknem megduplázódott a válások száma Sanghajban, melynek egy tavaly tavasszal életbe lépett ingatlanpiaci szabályozás áll a hátterében – írja a kitekintő.hu.

Import, áfabevallás Kérdés

Kedves Szakértő! Magyar bt. angol kft.-t bízott meg árubeszerzéssel. Az angol kft. Kínából szerezte be az árut és közvetlen szállíttatta (DHL) Magyarországra. A vámolás is itt történt. A vámhatározatot kézhez kapták, 2014.02.03-ei dátummal. A bt. Magyarországon áfa körös szolgáltató, tehát áfa levonási joggal bír. Jól gondolom-e, hogy az áfa-bevallásban nem kell szerepeltetni? (Ha igen, akkor mely sorokban kell bevallani?) Köszönöm.

Korrupció miatt bírákat vonnak felelősségre Kínában Cikk

Bírók, illetve bírósági alkalmazottak százai buktak le korrupció miatt tavaly Kínában, 42 százalékkal többen, mint egy évvel korábban - számolt be közleményében a kínai legfelsőbb bíróság.

Kínai gyógymód a hálapénz ellen Cikk

Írásban kell kötelezettséget vállalniuk az orvosoknak május elsejétől Kínában arra, hogy nem fogadnak el hálapénzt vagy ajándékot betegeiktől - jelentette a kínai média az állami egészségügyi főhatóság közleménye alapján a hétvégén.

Vámcsalás miatt galambokat tart fogva Kína Cikk

A kínai vámhatóság vámcsalás miatt 1200 belga postagalambot tart fogva. A bonyodalmat diplomáciai szinten igyekszenek elsimítani.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs