66 találat a(z) Gyurcsány cimkére

Pártvezetők vagyongyarapodása: Gyurcsány az élen Cikk

Az előző évhez hasonlóan, 2017-ben ismételten Gyurcsány Ferenc kereste a legtöbbet a parlamenti képviselettel rendelkező pártok vezetői közül. A DK elnökének vagyona csaknem 200 millió forinttal gyarapodott, értékpapírban tartott megtakarításai ennek ellenére csökkentek tavaly.

Nyugdíjak: az aktívak kétharmada támogatja a csökkentést Cikk

Nyugdíjellenes mozgalmat indított Kiss Zoltán blogger, aki szerint a „a gyurcsányi-orbáni nyuggerszocialista kormányok” a nyugdíjas szavazatokért feláldozták az ország jövőjét. A hasonló gondolatokkal egyre többen egyetértenek, felmérések szerint ráadásul Magyarországon az aktív keresők kétharmada támogatna egy nyugdíjcsökkentést, a hvg.hu által megkérdezett szakértő szerint azonban korai még a nyugdíjrendszer összeomlásáról beszélni.

Járulékcsökkentés és szja-kulcsok évközi módosítása: hol a buktató? - kalkulátorokkal Cikk

Fellendülés idején akár funkcionálhattak volna a Gyurcsány Ferenc kormányfő által a parlamentben egy héttel ezelőtt elővezetett adóátrendezési javaslatok. Recesszióban viszont kétséges, hogy az erőteljes külpiaci kitettségű magyar gazdaságot kellőképpen élénkíthetik-e a versenyhátrányt csak mérsékelni képes munkateher-csökkentések, írja a HVG.

Veres: az adóváltozások összege nullszaldós Cikk

A bejelentett adóváltoztatások összege mind 2009-ben, mind 2010-ben a költségvetés szempontjából lényegében nullszaldós - mondta egy reggeli televíziós műsorban Veres János pénzügyminiszter.

Mi lesz az adó- és nyugdíjrendszerrel? Cikk

„Olyan, mint zsákban táncolni” – jellemezte a jelenlegi helyzetet Gyurcsány Ferenc a parlament tavaszi ülésszakának első napján, napirend előtti felszólalásában. A miniszterelnök ismertette a kormány gazdaságélénkítő csomagjának elemeit.

Gyurcsány: a munkavállalók 90 százaléka kisebbik adókulccsal fog adózni Cikk

A GDP-hez mérten a magyar állam 2011-ig egy-két százalékkal csökkenti kiadásait, miközben a munkavállalók 90 százaléka az alacsony személyi jövedelemadó kulccsal fog adózni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén, a Parlamenthez benyújtandó strukturális reformok legfontosabb elemeit ismertetve.

Az 1000 milliárdos ajánlat Cikk

Bár a tavaly októberi válsághullámot követő csúcsok után több szakember úgy gondolta, hogy végre az elhangzott – és már lassan évek óta szajkózott – javaslatokból meg is valósul valami, még mindig csak ott tartunk, hogy „legalább az irány jó”.

Gyurcsány nem szivárogtat az adóátrendezésről Cikk

Jól döntött a kormány, amikor a közszféra bérkompenzációját a költségvetési tartalékból fedezték - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közszolgálati rádió péntek reggeli krónikájának adott interjújában; ugyanakkor nem cáfolta az őt kérdező újságíró felvetését, hogy ezt a döntést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rosszallotta.

Horn Gábor: rossz ötlet az áfaemelés Cikk

Az áfaemelésre nemmel kell szavaznunk, mert rossz, káros megoldásnak tartjuk - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában pénteken. Hozzátette: a liberális párt ezt a lépést semmiféle "árukapcsolás" esetén sem tudja támogatni, ehelyett a költségvetés kiadási oldalát kell csökkenteni.

Gyurcsány: marad az eva Cikk

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány egyelőre nem tervezi az eva és az ekho megszüntetését. A miniszterelnök a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: van ugyan ebben igazságtalanság, de megéri fenntartani, mert az eva és az ekho bevezetése sok embert hozott be az adórendszerbe.

Gyurcsány: ezermilliárdos átcsoportosítás az adórendszerben Cikk

Életünk 2009-ben nehezebb lesz, még akkor is, ha mindent megteszünk, és minden úgy sikerül, ahogy szeretnénk - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlamentben. A kormány ezermilliárd forintos átcsoportosítást tervez az adórendszerben. A fideszes és KDNP-s képviselők bent maradtak az ülésteremben beszéde alatt.

Gyurcsány Ferenc: csökkenteni kell a munkaterheket Cikk

Érdemi adó- és járulékcsökkentésre van szükség - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy közgazdászokkal egyeztetett. Abban nincs vita, hogy elsősorban a munkára rakodó terheket kell csökkenteni.

Számoljunk az új adónemmel? Cikk

A Robin Hood-adót már elfogadták, de mi lesz a nemrég felvetett Tobin-adóval? Van realitása az adónem bevezetésének, s ez milyen következményekkel járna? Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője, az APEH egykori elnökhelyettese kommentál.

Nem lehet most bevezetni a Tobin adót Cikk

Rövid távon belül nincs realitása és most nincs is napirenden a globális adó, a Tobin-adó bevezetése - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sajtótájékoztatóján vasárnap egy kérdésre válaszolva. Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja szombaton döntött úgy, hogy javaslatot tesz a valutaátváltások megadóztatását szolgáló adó bevezetésére.

Mit kellene tenni az adórendszerrel? Cikk

Új, közös megoldásokra van szükség ahhoz, hogy Magyarország a lehető legkevesebb veszteséggel élje túl a nemzetközi gazdasági válság időszakát - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a gazdasági csúcsot megnyitó rövid beszédében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Nyugdíjjárulék-fizetési felső határ

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs