324 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Óriási összegeket bukhat az Apple Cikk

Az Európai Bizottság azzal vádolja az ír adóhatóságot, hogy az Apple-lel kötött két adóügyi megállapodásban olyan jelentős kedvezményeket biztosított a vállalatóriásnak, amelyek az uniós jog alapján tiltott állami támogatásnak minősülhetnek. Az EU versenyjogi biztosa, Joaquin Almunia a múlt héten ismertette ezzel kapcsolatos előzetes álláspontját a dublini kormánnyal. Ha a vádak beigazolódnak, akkor nem kizárt, hogy az Apple-nek több százmillió dollárt kell befizetnie az ír költségvetésbe.

Uniós szankciók Oroszország ellen Cikk

Úgyszólván a teljes orosz bankszektort elvágná a pénzügyi forrásoktól, fegyverembargót vezetne be, felújítaná a COCOM-listát és értékes nyugati technológiáktól fosztaná meg az orosz olajipart a gazdasági szankciók Európai Bizottság által kidolgozott első köre, amiről csütörtökön kezdtek tárgyalni az EU-tagállamok állandó brüsszeli képviselői – írja a BruxInfo.hu.

Ettől függ, hogy az unió fizet-e Magyarországnak Cikk

Négy könyvvizsgálói jelentés eredményétől teszi függővé az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatósága, hogy zöld jelzést adjon-e azoknak a kifizetéseknek, amelyek a támogatások lebonyolításáért felelős magyar intézményrendszer április közepi átalakítása óta és azt követően váltak, illetve válnak esedékessé.

Uniós források lehívása: elmaradásban Magyarország Cikk

A 2007 és 2013 között elérhető közel 25 milliárd euró felzárkóztatási forrás 66,57 százalékát sikerült lehívnia mostanáig Magyarországnak a legutolsó adatok szerint.

Így szabályoznák a hajósok munkaidejét Cikk

A belvízi árufuvarozó és személyszállító hajókon dolgozók, a legénység és a kiszolgáló személyzet munkaidejének alapszintű szabályozására tett javaslatokat az Európai Bizottság.

Baj volt az aszfaltkeverővel. Valaki ráfizet Cikk

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint az uniós támogatásból megvalósult útépítések ügyében az európai bizottsági (EB) döntést követően lehet szó a konkrét tehermegosztásról, a kormány eszerint fog továbblépni.

Ismét magyar szabályokat bírál Brüsszel Cikk

A mobilfizetésre vonatkozó uniós jogszabályok betartására szólította fel csütörtökön az Európai Bizottság Magyarországot, második szakaszba léptetve ezzel a kötelezettségszegési eljárást. A testület a BruxInfo értesülései szerint az elektronikus útdíjrendszer létrehozásáról szóló megbízási szerződés kapcsán is hivatalos felszólító levelet küldött a kormánynak, elindítva ezzel a jogsértési eljárást.

Jogosulatlanul kaptak agrártámogatást – Brüsszel visszafizetteti Cikk

Mintegy 60 millió eurónyi agrártámogatást kell szabálytalanságok miatt visszafizetnie tizenöt tagállamnak az uniós költségvetésbe. Magyarországtól 380 ezer eurót kér vissza az Európai Bizottság.

Brüsszel a győri Audi állami támogatását vizsgálja Cikk

Szerdán részletes vizsgálatot kezdeményezett az Európai Bizottság (EB), hogy megállapítsák, a szabályoknak megfelelő-e a magyar állami támogatás, amelyet az Audi kap győri autógyárának bővítéséhez - írta közleményében az EB. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: a cégnek nagy a piaci részesedése Európában, emiatt kell a vonatkozó jogszabályok alapján a bizottságnak eljárást indítania.

Több tagállam csődregiszterét összekapcsolják Cikk

Hét uniós tagállam, Csehország, Németország, Észtország, Hollandia, Ausztria, Románia és Szlovénia csődregisztereit kapcsolja össze és teszi elérhetővé egyetlen honlapon keresztül az Európai Bizottság - közölte hétfőn a brüsszeli testület.

Reklámadó: a DK-sok az Európai Bizottsághoz fordulnak Cikk

Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) két európai parlamenti (EP) képviselője kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a reklámadóval kapcsolatban - közölte szerdán a DK sajtóirodája.

NGM: Brüsszel utóbb kénytelen lesz elismerni a magyar erőfeszítéseket Cikk

Az Európai Bizottság legújabb jelentésében a többi között azt javasolja, hogy Magyarország vezesse ki a különadókat, csökkentse az alacsonyabb keresetűek adókedvezményét, ne adjon kedvezményes hiteleket a kis és középvállalkozóknak. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) reagált a javaslatokra.

Figyelmeztetés Magyarországnak Brüsszelből Cikk

Magyarországnak valószínűleg újabb költségvetési kiigazításra lesz szüksége ahhoz, hogy elkerülhesse a túlzottdeficit-eljárás 2015 tavaszi újbóli megindítását – figyelmeztetett az Európai Bizottság azt követően, hogy szakértői június végén Budapesten áttekintették a friss gazdasági fejleményeket és szakpolitikai kezdeményezéseket.

Sürgősen döntenie kell! Az időzítésen is múlik az adókedvezmény Cikk

Átrendezi az úgynevezett támogatási térképet és módosítja a fejlesztési adókedvezmény feltételeit többek között a kkv-k esetében is július 1-jétől az Országgyűlés által a minap elfogadott törvényjavaslat. Összefoglaltuk a változásokat.

Így lehet 10 százaléknál kevesebb az szja: ezt tervezi Orbán Viktor Cikk

A miniszterelnök szeretné, ha a mostani kormányzati ciklusban tíz százalék alá csökkenthetnék a személyi jövedelemadót (szja) – közölte a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A reklámadóról szólva leszögezte: a reklámszakma sem maradhat ki a méltányos közteherviselésből.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Német jövedelem, magyar kft.

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Helyi adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Családi gazdaság támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs