42 találat a(z) Egyesült Államok cimkére

Nyugdíj melletti munkavégzés EU-n kívül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem édesanyja Magyarországon öregségi nyugdíjban részesül. Kérdésem, hogy az Egyesült Államokban milyen összeghatárig vállalhat munkát, hogy az itthoni nyugdíját ne veszítse el? Köszönettel. Szalánczi Dóra, RISK Kft.

Nem vásárolhatnak elektromos cigarettát a 18 éven aluliak az Egyesült Államokban Cikk

Az amerikai kormány bejelentette, hogy a jövőben tilos elektromos cigarettát eladni 18 éven aluliaknak.

Négy évtizedes mélyponton az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban Cikk

Több mint négy évtizedes mélypontra csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban.

Amerikában szeretne dolgozni? Itt az új szociális egyezmény az USA-val Cikk

Szociális biztonsági egyezményben rögzítette Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok, hogy a két ország állampolgárainak a másik államban történő munkavégzés esetén hol kell megfizetniük a társadalombiztosítási közterheket, s milyen szabályok vonatkoznak az egészségügyi, illetve a nyugdíjellátásokra.

Korrupciógyanús lehet az utaztatás, vacsorameghívás is Cikk

Feltehetőleg kevés magyar társaságnak és cégvezetésnek vannak pontos ismeretei arról, milyen kockázattal és főleg pénzbírsággal járhat, ha megsértik az Amerikai Egyesült Államokban egyre szigorúbban és egyre inkább kiterjesztő értelmezéssel alkalmazott korrupcióellenes törvényt, az úgynevezett Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) előírásait. A jogszabálynak ugyanis jelentős hazai vonatkozásai lehetnek – hívja fel a figyelmet a Szecskay Ügyvédi Iroda. Mindezt érdekes megvilágításba helyezheti, hogy a Korrupciókutató Központ kutatása alapján a Közép-Kelet Európai térségben Románia után Magyarország számít a legkorruptabbnak.

Feljelentette a NAV-elnök az amerikai ügyvivőt Cikk

Vida Ildikó feljelentetést és keresetet nyújtott be André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője ellen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének ügyvédje csütörtökön az MTI-t.

Beszólt a NAV az amerikaiaknak Cikk

A beutazási tiltás indoklásaként nem tényekre, hanem híresztelésekre és vélelmekre alapozott dokumentumot juttatott el az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz – írja közleményében a NAV. Az állítólagos korrupció alátámasztására felszínes, hiányos, több helyen téves információkkal szolgál az amerikaiak összefoglalója – állítják.

NAV-vezetők leváltását követelik, így reagált az NGM Cikk

Az Együtt-PM arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul váltsa le Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "beutazási botrányban" érintett vezetőit.

A NAV elnöke elismerte, hogy kitiltották Cikk

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte, hogy több kollégájával együtt azok között van, akiknek korlátozták beutazását az Egyesült Államokba.

Szabad az út az adózási információk előtt Magyarország és az USA között Cikk

Általános vita keretében megtárgyalta az Országgyűlés a magyar kormány és az Amerikai Egyesült Államok kormánya között a nemzetközi adóügyi megfelelés előmozdításáról és a FATCA szabályozás végrehajtásáról szóló megállapodás kihirdetéséről, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslatot.

Adócsalás: miért ne? Cikk

Az Egyesült Államokban 12 százalékra növekedett azok aránya, akik szerint elfogadható, ha „itt-ott” vagy akár a lehető legtöbbször a kelleténél kevesebb adót fizetnek be - írja a napigazdasag.hu.

Obamán kicsit segített az adócsökkentések érvényességének kiterjesztése Cikk

Az elnök politikáját az amerikaiak 55 százaléka fogadja nemtetszéssel. A legerősebb támogatók a szavazók 21 százalékát, a határozott ellenzők pedig a voksolásra jogosultak 41 százalékát képviselik; ezen adatok alapján az elnök támogatottsági indexe 18 százalék.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Euróalapú szállásadás számlázása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close