7 találat a(z) EU-n kívüli cimkére

Használt tárgyi eszközök átvétele és vámolása Kérdés

Magyarországra importált termék exportja a UK-ba Kérdés

Import EU-n kívüli szabad forgalomba helyezéssel – áfa Kérdés

14 országból utazhatnak szabadon az EU-ba: az USA és Kína nincs köztük Cikk

Az EU tagállamai első körben, július 1-jétől 14 EU-n kívüli ország állampolgárainak engedélyezik az Unió területére a beutazást. A főleg a járványügyi helyzetet tükröző listán nem szerepel sem az Egyesült Államok, sem Törökország, míg Kína akkor kap zöld utat, ha maga is nyit az EU felé, olvasható a Bruxinfo oldalán.

EU-n kívüli számlázás alanyi mentesen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem katás alanyi mentes egyéni vállalkozó. Amerikába számlázna ki saját készítésű termékeket. A kérdésem az lenne, hogy neki kellene beadnom A60-as nyilatkozatot? Segítségüket előre is köszönöm!

Vámkezeltetni kell az EU-n kívülről érkező árukat Cikk

Az Európai Unión (EU) kívülről – például a Távol-Keletről, az Amerikai Egyesült Államokból – postán érkező, nagyobb értékű árukat kötelező vámkezeltetni – hívja fel az interneten vásárlók figyelmét közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Utazásszervezés számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017-re lenne egy 7 éjszakás program EU-n belül (Litvánia, Lettország, Észtország). A programot (szárazföldi rész, transzferek, szállás, ellátás) egy EU-n kívüli, török székhelyű irodától vennénk (ITC Tourism). A repülőjegyet és biztosítást mi tesszük hozzá. A programcsomag elé, kvázi pre-tour jelleggel mi tennénk egy városnézést Minszke, ami Fehérorszország fővárosa, tehát EU-n kívüli úticél. Az EU-n belüli utazási csomag elvileg árrésadózással megy, az EU-n kívüli viszont áfamentes. Ha ez ilyen egyszerű, akkor meg tudom oldani, mert az EU-n kívülre eső részt nullásan számlázom, és külön sorba tüntetném fel az áfás árrést... DE! Befolyásol-e bármit, hogy a csomagajánlat egyik részét EU-n kívülről vennénk, ráadásul úgy, hogy az már önmagában csomag, hiszen: szállás, transzfer, ellátás, guide és a belépők egy része is az ár tartalma....ami, mivel EU-n kívülről veszem, elvileg importáfa köteles lenne...? Remélem, elég érthető a kérdésem. Tisztelettel várom válaszát: Gné Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes melletti táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Rezsitámogatás kkv-k számára

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs