6 találat a(z) EU adószám cimkére

Német telephellyel és adószámmal rendelkező magyar cég fuvarrendelése Kérdés

Költségtérítés továbbszámlázása közösségen belül Kérdés

Áfa szolgáltatásnyújtás esetén Kérdés

EU-adószám – Románia Kérdés

Tisztelt Szakértő! Intézményünk Romániában vállalt feladatot és ott kellett szállást keresni a munkatársaknak. Több szállásadóval sikerült megoldanunk ezt a problémát, viszont van két kérdés, amiben a segítségét kérjük. Az egyik szállásadónak nincs EU-s adószáma, és azt mondja, hogy ő az országában adómentes státuszban van, nem kell EU-s adószámot kérnie, és nem is fog kérni. A másik szállásadó rendelkezik EU-s adószámmal, viszont a számlát 5 százalékos adóval állította ki. Ahogy nézem, ez talán a forrásadó lehet, de egyszerűen hiába próbáljuk elmondani nekik, hogy mire lenne szükségünk, nem értik, és nem is akarnak változtatni. Kérem a segítségét ebben a kérdésben, mert mi itt, Magyarországon nem akarunk hibázni az áfa bevallásakor és a számlák könyvelésekor. Előre is köszönöm a segítséget!

Katás alanyi mentes egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt szakértő! Egyéni vállalkozó a kata adózást és áfa tekintetében az alanyi mentességet választotta. Főtevékenysége polírozás (például szerszámok, speciális alkatrészek stb.). Egyre több megrendelése lesz EU tagállamból. 1. eset: hozzák a terméket, amit ő megmunkál és visszaviszik. 2. eset: a terméket ő állítja elő, anyagot vesz és polírozza, majd elküldi a megrendelőnek. Az első eset bérmunka, szolgáltatás, szerepeltetni kell az áfabevallásban? 2. eset: szerepel az áfabevallásban? EU adószámmal rendelkezik az egyéni vállalkozó. Köszönettel Ildikó

EU-s beszerzés bizonylata Kérdés

Szlovák szállító partnerünk EU-s adószámával állított ki számlát, azonban magyar szállítólevél kisérte az árut. Kérdésünkre a partner azt nyilatkozta, hogy nem magyarországi raktárából szállítja az árut, így nem a magyar adószámáról számláz, hanem cross-docking rendszerrel szállítják kamionnal logisztikai cégük magyar kirendeltségéhez, ott belföldi címekre induló kisebb autókra átrakják. Ebben az esetben szükséges-e még más dokumentummal rendelkeznünk, hogy az EU-s beszerzést alá tudjuk támasztani?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telefon elvétele munkahelyen

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Tevékenység bővítése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs