144 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Veres: augusztus 21-én tárgyalnak az adócsökkentésről Cikk

Az augusztus 21-i kormányülésen tárgyal az adócsökkentésről a kabinet - nyilatkozta a pénzügyminiszter a Világgazdaságnak.

Handelsblatt: mindenekelőtt az adórendszeren kell változtatni Cikk

Magyarország adócsökkentésekkel csábítja a beruházókat címmel, A kormány reformokkal akarja megakadályozni az új választásokat alcímmel közölt Budai Bernadett magyar kormányszóvivőt és Szabó Vilmos országgyűlési képviselőt megszólaltató elemzést a Handelsblatt.

Jön a Robin Hood-adó és a jövedékiadó-csökkentés Cikk

Nem akadályozza meg az Európai Unió tagországait Brüsszel abban, ha az energiacégek megnövekedett profitjára kiszabott, sajtónyelven úgynevezett Robin Hood-adót vezetnek be, vagy csökkentik bizonyos termékek jövedéki adóját, hogy mérsékeljék a növekvő olajárak okozta hatásokat - jelentette be José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke péntek hajnalban, a tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozóján tartott sajtótájékoztatón.

Kormány az adócsökkentés fedezetén gondolkodik Cikk

A kormány és az MSZP vezetésének konzultációján kedden felszólalók egyetértettek abban, hogy egy esetleges adócsökkentés fedezetét nem a költségvetési kiadások - a szociális támogatások, vagy a nyugdíjakra fordított összeg - csökkentésével, hanem az adórendszeren belül kell megtalálni.

8,4 milliárdos adócsökkentés várható Oroszországban Cikk

Összesen mintegy 200 milliárd rubeles (8,4 milliárd dollár) adócsökkentést kilátásba helyező új adóreform csomag tervezetét terjesztik elő a tervek szerint augusztus elsején Oroszországban, a csomag 2010-ben léphet érvénybe

Adócsökkentés: egyeztet az MSZP és az SZDSZ Cikk

Elkezdődtek az egyeztetések az MSZP és az SZDSZ között egy lehetséges adócsökkentés ügyében - értesült az MTI a liberális párthoz közel álló forrásokból. A távirati iroda információi szerint az egyeztetések szakmai és politikai szinten is folynak.

Kóka és az adócsökkentés: az SZDSZ partner lesz Cikk

Az SZDSZ a gazdaság szereplőivel folytatott egyeztetések után egy hároméves, ezermilliárd forintos adócsökkentési programot készített - mondta a párt elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Adócsökkentés Németországban? Cikk

Liberális gazdaságpolitikai arculatának erősítése jegyében nagyszabású adócsökkentést javasolt müncheni kongresszusán a német Szabad Demokrata Párt.

A finneknek bejött az adó csökkentése, a korhatár emelése Cikk

Nagyon sok a hasonlóság Magyarország jelenlegi és Finnország egy évtizeddel ezelőtti gazdasági helyzete között - hangzott el Eero Heinaluoma, a Finn Szociáldemokrata Párt (SDP) elnöke és Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese megbeszélését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Szja-körkép: adócsökkentés és kedvezmények szomszédainknál Cikk

Adóreformra Magyarországon is rendkívül nagy szükség van – ebben a pártok, a szakemberek, és az „átlagemberek” is egyetértenek. A megvalósításában korántsem ilyen nagy az összhang. Pedig az idő fogaskereke kényszerítő erőként kellene, hogy hasson, hiszen a környező országokban történő változások következtében Magyarország versenyelőnye igencsak megkopott.

Békesi esélytelenségről és adócsökkentésről Cikk

Esély sincs arra, hogy Magyarország versenyképessége javuljon a régióban, ha az adó és járulék centralizáció a mai 40 százalékról nem csökken 30 százalék körüli szintre, mint Szlovákiában - mondta Békesi László volt pénzügyminiszter a hétfőn rendezett budapesti "Pénzügyi csúcstalálkozón".

Vámosi: dőreség tisztességes adóreformot várni most Cikk

A közvéleményt az adók terén a 2009-re beígért „adóreform”, adókorszerűsítés, lehetséges adóváltozások érdeklik mostanában. Ez érthető, hiszen a 2005 év végi, 5 éves adócsökkentési törvény visszavonását 2006 nyarán az azonnali különadó bevezetése és a magánszemélyt terhelő járulékok két és félszázalékos emelése követte, amely még tart ma is.

Vörös szőnyeget és kevesebb adónemet a vállalkozóknak Cikk

Egyszerűbb, áttekinthető adórendszer, a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése, a gazdasági kilátások javulása, az adónemek számának csökkentése – többek között ezek a javaslatok hangzottak el a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal mai ülésén, ahol két tanulmányt mutattak be.

Kínai adócsökkentés az olajár emelkedésének megakadályozására Cikk

Kínában nagy adókedvezményt vezetnek be a nyersolajimportra, hogy ezzel segítsék az olajcégeket finomítási veszteségeik mérséklésében. Az adócsökkentés - a kormány szándéka szerint - elkerülhetővé teszi az üzemanyagárak emelését, aminek inflációs hatása lenne.

A járulékcsökkentő adómódosítási változatot támogatja a Magyar Iparszövetség Cikk

A társadalmi vitára bocsátott három adómódosítási változat közül a járulékcsökkentést támogatja a Magyar Iparszövetség – közölte az érdekképviselet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csekély összegű ajándék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Könyvelési program

Pölöskei Pálné

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X