149 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Engedmények, szankciók: adó- és járulékjavaslatok Cikk

Közterheik további könnyítését várják a kormánytól a munkavállalói és a munkaadói érdekképviseletek. Számítani lehet az ellenzéki pártok módosító indítványaira is, jóllehet az adócsomag egészét elutasítják.

Adócsökkentés mellett specializált adóbírságokra lenne szükség Cikk

Az idei első félévben 30-40 milliárd forint költségvetési többletbevétel keletkezett a gazdaság fehéredéséből – jelentette a gazdaság kifehéredését vizsgáló bizottság. A foglalkoztatottak száma csökken, a járulékfizetőké nő, írja az Fn.hu.

Gyurcsány: megjósolhatatlan, milyen gyors lesz a fehéredés Cikk

A kormány által tervezett adócsökkentés első évére, 2009-re van csak meg a fedezet - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában. A kormányfő szerint az adócsökkentés forrását 2010-től a szürke-feketegazdaság kifehérítésével kell előteremteni, mert a szociális rendszerből a pénzt nem lehet előteremteni.

S&P: jó irányba mutat az adóterv, de a finanszírozás nem hiteles Cikk

Összességében jó irányba mutat a magyar kormány adócsökkentési tervezete, nem hiteles azonban az az elképzelés, hogy a finanszírozást a gazdaság kifehérítésével oldják meg, áll a Standard & Poor's hétfőn Londonban kiadott elemzésében.

Adócsökkentés: a többség nem hisz Gyurcsánynak Cikk

Szkeptikusan fogadták a szavazók Gyurcsány Ferenc adó- és járulékcsökkentési elképzeléseit; a többség szerint ennek hatására nem fog csökkenni az adója - áll a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásában, amelyet a Magyar Televízió Az Este című műsorának megbízásából készítettek.

Veres: augusztus 21-én tárgyalnak az adócsökkentésről Cikk

Az augusztus 21-i kormányülésen tárgyal az adócsökkentésről a kabinet - nyilatkozta a pénzügyminiszter a Világgazdaságnak.

Handelsblatt: mindenekelőtt az adórendszeren kell változtatni Cikk

Magyarország adócsökkentésekkel csábítja a beruházókat címmel, A kormány reformokkal akarja megakadályozni az új választásokat alcímmel közölt Budai Bernadett magyar kormányszóvivőt és Szabó Vilmos országgyűlési képviselőt megszólaltató elemzést a Handelsblatt.

Jön a Robin Hood-adó és a jövedékiadó-csökkentés Cikk

Nem akadályozza meg az Európai Unió tagországait Brüsszel abban, ha az energiacégek megnövekedett profitjára kiszabott, sajtónyelven úgynevezett Robin Hood-adót vezetnek be, vagy csökkentik bizonyos termékek jövedéki adóját, hogy mérsékeljék a növekvő olajárak okozta hatásokat - jelentette be José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke péntek hajnalban, a tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozóján tartott sajtótájékoztatón.

Kormány az adócsökkentés fedezetén gondolkodik Cikk

A kormány és az MSZP vezetésének konzultációján kedden felszólalók egyetértettek abban, hogy egy esetleges adócsökkentés fedezetét nem a költségvetési kiadások - a szociális támogatások, vagy a nyugdíjakra fordított összeg - csökkentésével, hanem az adórendszeren belül kell megtalálni.

8,4 milliárdos adócsökkentés várható Oroszországban Cikk

Összesen mintegy 200 milliárd rubeles (8,4 milliárd dollár) adócsökkentést kilátásba helyező új adóreform csomag tervezetét terjesztik elő a tervek szerint augusztus elsején Oroszországban, a csomag 2010-ben léphet érvénybe

Adócsökkentés: egyeztet az MSZP és az SZDSZ Cikk

Elkezdődtek az egyeztetések az MSZP és az SZDSZ között egy lehetséges adócsökkentés ügyében - értesült az MTI a liberális párthoz közel álló forrásokból. A távirati iroda információi szerint az egyeztetések szakmai és politikai szinten is folynak.

Kóka és az adócsökkentés: az SZDSZ partner lesz Cikk

Az SZDSZ a gazdaság szereplőivel folytatott egyeztetések után egy hároméves, ezermilliárd forintos adócsökkentési programot készített - mondta a párt elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Adócsökkentés Németországban? Cikk

Liberális gazdaságpolitikai arculatának erősítése jegyében nagyszabású adócsökkentést javasolt müncheni kongresszusán a német Szabad Demokrata Párt.

A finneknek bejött az adó csökkentése, a korhatár emelése Cikk

Nagyon sok a hasonlóság Magyarország jelenlegi és Finnország egy évtizeddel ezelőtti gazdasági helyzete között - hangzott el Eero Heinaluoma, a Finn Szociáldemokrata Párt (SDP) elnöke és Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese megbeszélését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Szja-körkép: adócsökkentés és kedvezmények szomszédainknál Cikk

Adóreformra Magyarországon is rendkívül nagy szükség van – ebben a pártok, a szakemberek, és az „átlagemberek” is egyetértenek. A megvalósításában korántsem ilyen nagy az összhang. Pedig az idő fogaskereke kényszerítő erőként kellene, hogy hasson, hiszen a környező országokban történő változások következtében Magyarország versenyelőnye igencsak megkopott.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jutalom passzív időbeli elhatárolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Ingatlanvásárlás, felújítás, továbbértékesítés

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close