154 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Orbán és a gigantikus megszorító csomag Cikk

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint továbbra is előre hozott választásokra van szükség, a jelenlegi helyzetet ugyanis a mostani kormány nem képes megoldani. A pártelnök az InfoRádiónak adott interjújában egyébként úgy vélte, "Be kell látnunk, hogy nálunk a válságövezet a miniszterelnök asztalánál kezdődik".

Kóka: az SZDSZ kész újraszámolni az adócsomagot Cikk

A világgazdasági válság magyarországi hatásairól tárgyalt vasárnap délután az SZDSZ frakcióvezetője Veres János pénzügyminiszterrel.

Akció, reakció: vita az adótörvény módosításáról Cikk

A parlamentben az adótörvények módosításáról szóló vitában az ellenzék elégedetlenségénk adott hangott, Horn Gábor sem ígérte a javaslatok megszavazását, míg az MSZP-s képviselők a lehetésges változtatásokról beszéltek.

Orbán: drasztikus adócsökkentést kell Cikk

Drasztikus adócsökkentés, a bürokrácia és a korrupció radikális visszaszorítása, valamint kisebb parlament és kisebb létszámú államigazgatás alkotja azt a csomagot, amelyet a Fidesz válaszként ajánl a pénzügyi és gazdasági világválság kihívásaira, ha kormányra kerül - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) rendezvényén.

Gyurcsány: az adócsökkentést nem a nyugdíjasoknak kell megfizetni Cikk

Úgy helyes, ha az adócsökkentés fedezetét nem azok fizetik meg és teremtik elő, akik a legnehezebb szociális helyzetben vannak, és akik mögött már ott van egy életnyi munka és áldozatvállalás - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelében.

Engedmények, szankciók: adó- és járulékjavaslatok Cikk

Közterheik további könnyítését várják a kormánytól a munkavállalói és a munkaadói érdekképviseletek. Számítani lehet az ellenzéki pártok módosító indítványaira is, jóllehet az adócsomag egészét elutasítják.

Adócsökkentés mellett specializált adóbírságokra lenne szükség Cikk

Az idei első félévben 30-40 milliárd forint költségvetési többletbevétel keletkezett a gazdaság fehéredéséből – jelentette a gazdaság kifehéredését vizsgáló bizottság. A foglalkoztatottak száma csökken, a járulékfizetőké nő, írja az Fn.hu.

Gyurcsány: megjósolhatatlan, milyen gyors lesz a fehéredés Cikk

A kormány által tervezett adócsökkentés első évére, 2009-re van csak meg a fedezet - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában. A kormányfő szerint az adócsökkentés forrását 2010-től a szürke-feketegazdaság kifehérítésével kell előteremteni, mert a szociális rendszerből a pénzt nem lehet előteremteni.

S&P: jó irányba mutat az adóterv, de a finanszírozás nem hiteles Cikk

Összességében jó irányba mutat a magyar kormány adócsökkentési tervezete, nem hiteles azonban az az elképzelés, hogy a finanszírozást a gazdaság kifehérítésével oldják meg, áll a Standard & Poor's hétfőn Londonban kiadott elemzésében.

Adócsökkentés: a többség nem hisz Gyurcsánynak Cikk

Szkeptikusan fogadták a szavazók Gyurcsány Ferenc adó- és járulékcsökkentési elképzeléseit; a többség szerint ennek hatására nem fog csökkenni az adója - áll a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásában, amelyet a Magyar Televízió Az Este című műsorának megbízásából készítettek.

Veres: augusztus 21-én tárgyalnak az adócsökkentésről Cikk

Az augusztus 21-i kormányülésen tárgyal az adócsökkentésről a kabinet - nyilatkozta a pénzügyminiszter a Világgazdaságnak.

Handelsblatt: mindenekelőtt az adórendszeren kell változtatni Cikk

Magyarország adócsökkentésekkel csábítja a beruházókat címmel, A kormány reformokkal akarja megakadályozni az új választásokat alcímmel közölt Budai Bernadett magyar kormányszóvivőt és Szabó Vilmos országgyűlési képviselőt megszólaltató elemzést a Handelsblatt.

Jön a Robin Hood-adó és a jövedékiadó-csökkentés Cikk

Nem akadályozza meg az Európai Unió tagországait Brüsszel abban, ha az energiacégek megnövekedett profitjára kiszabott, sajtónyelven úgynevezett Robin Hood-adót vezetnek be, vagy csökkentik bizonyos termékek jövedéki adóját, hogy mérsékeljék a növekvő olajárak okozta hatásokat - jelentette be José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke péntek hajnalban, a tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozóján tartott sajtótájékoztatón.

Kormány az adócsökkentés fedezetén gondolkodik Cikk

A kormány és az MSZP vezetésének konzultációján kedden felszólalók egyetértettek abban, hogy egy esetleges adócsökkentés fedezetét nem a költségvetési kiadások - a szociális támogatások, vagy a nyugdíjakra fordított összeg - csökkentésével, hanem az adórendszeren belül kell megtalálni.

8,4 milliárdos adócsökkentés várható Oroszországban Cikk

Összesen mintegy 200 milliárd rubeles (8,4 milliárd dollár) adócsökkentést kilátásba helyező új adóreform csomag tervezetét terjesztik elő a tervek szerint augusztus elsején Oroszországban, a csomag 2010-ben léphet érvénybe

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó szülése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Munkaerő-közvetítés áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kapcsoltsága

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close