144 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

A Fidesz áfát és a benzin jövedéki adóját csökkentené Cikk

Csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját és a benzin jövedéki adóját a Fidesz - jelentette be Szijjártó Péter szóvivő. A kormányszóvivő szerint a Fidesz mindig éppen azt mondja, amitől a legnagyobb népszerűséget várja, nem pedig azt, amivel a legtöbbet használhat az embereknek. Az MSZP úgy látja, hogy a tervezett változásokkal több pénz marad az embereknél és a vállalkozásoknál.

Járulékcsökkentés és szja-kulcsok évközi módosítása: hol a buktató? - kalkulátorokkal Cikk

Fellendülés idején akár funkcionálhattak volna a Gyurcsány Ferenc kormányfő által a parlamentben egy héttel ezelőtt elővezetett adóátrendezési javaslatok. Recesszióban viszont kétséges, hogy az erőteljes külpiaci kitettségű magyar gazdaságot kellőképpen élénkíthetik-e a versenyhátrányt csak mérsékelni képes munkateher-csökkentések, írja a HVG.

Oszkó: 5 milliós sávhatár és 10 százalékpontos járulékcsökkentés Cikk

A munkáltatói járulékterheket idén 5 százalékponttal, jövőre további 3 százalékponttal, majd 2011-ben még 2 százalékponttal javasolja csökkenteni a Reformszövetség. A 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát pedig már 2009-ben évi 5 millió forintra emelné a szövetség a jelenlegi 4 százalékos különadó megszüntetése mellett - ismertette a Reformszövetség adó és járulékprogramját Oszkó Péter, a munkacsoport vezetője szombaton a Magyar Tudományos Akadémián.

Bajnai gyors adócsökkentést szorgalmaz Cikk

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint be kell gyújtani a gazdaság motorjait, ehhez pedig csökkenteni kell a gazdaság terheit, a legfontosabb az élő munka terheinek mérséklése még az első fél évben, de mindez csak a büdzsé egyensúlyának megőrzésével lehetséges.

Parragh az elosztórendszer reformját és adócsökkentést javasol Cikk

Adócsökkentésre, a gazdasági szereplők terheinek mérséklésére lenne szükség, ez persze együtt jár azzal, hogy az állami kiadásokat is csökkenteni kell - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Szegeden.

Harmadszorra sem szavazták meg a Nemzeti Színház adótartozásának mérséklését Cikk

Harmadik nekifutásra sem szavazta meg a ferencvárosi képviselő-testület a Nemzeti Színház adótartozásának mérséklésére benyújtott előterjesztést - tájékoztatta Gegesy Ferenc, a IX. kerület független polgármestere

Merkel elutasította az adócsökkentést Cikk

Elutasította az adócsökkentést szerdai parlamenti beszédében a német kancellár.

Adócsökkentés és iparűzési adó vidéken Cikk

Miskolcon még nincs döntés egy esetleges adócsökkentésről, Szombathelyen nem terveznek adócsökkentést, Kecskeméten az adócsökkentés ellenére nő az iparűzési adóbevétel,

A belgák és a hollandok is elfelejthetik az adócsökkentést Cikk

Nem várható adócsökkentés Hollandiában jövőre a nemzetközi gazdasági válság hatásaival együtt sem, míg Belgiumban a repülőjegy árába épített adót tervezték, ettől azonban elállt a kormány.

Kósa: debrecen már túl van adócsökkentésen Cikk

A gazdaság fejlesztése érdekében Debrecenben nem kell adót csökkenteni, a város ugyanis, megelőzve az országot, ezt már másfél évvel ezelőtt megtette - mondta Kósa Lajos polgármester.

Mit kellene tenni az adórendszerrel? Cikk

Új, közös megoldásokra van szükség ahhoz, hogy Magyarország a lehető legkevesebb veszteséggel élje túl a nemzetközi gazdasági válság időszakát - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a gazdasági csúcsot megnyitó rövid beszédében.

A német politikusok nem kampányolnak majd az adócsökkentéssel Cikk

A nagykoalíciós kormány pártjai, a konzervatív Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) teljes mértékben egyetértenek ebben, és teljes az egyetértés a konzervatív Angela Merkel kancellár és a szociáldemokrata pénzügyminiszter, Peer Steinbrück között is. Egyedül a kisebbik uniós párt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szorgalmaz már régóta - elsősorban a helyi érdekek által vezérelve - adócsökkentéseket, követelései azonban mindeddig meghiúsultak elsősorban a CDU és a kancellár elutasításán.

Az orsztrákoknál lesz adóreform és eltörlik a tandíjat Cikk

Hogy nagykoalíció lesz-e Ausztriában, azaz a szociáldemokraták és a néppártiak együttese irányítja-e majd újra az országot, azt még nem tudni. De az már biztos, hogy amennyiben létrejön a közös kormányzás, akkor már 2009-ben 2,7 milliárd eurós adóreformot hajtanak végre, kötelezővé teszik az iskola megkezdése előtti – ingyenes – óvodába járást, 1,9 milliárd eurót szánnak a gazdaság felélénkítésére, megszüntetik az egyetemi, főiskolai tandíjfizetést.

KPMG: az EU-ban csökken az szja-terhelés, de Magyarország kivétel Cikk

A legfelsőbb személyijövedelemadó-kulcsok átlagosan 2,5 százalékkal csökkentek világviszonylatban az elmúlt hat évben, mivel a kormányok igyekeznek megtalálni az egyensúlyt bevételszükségleteik és a munkaerő fokozottabb globális mobilitásának hatása között – állapítja meg a KPMG új nemzetközi tanulmánya. Az EU több országában, de különösen Közép- és Kelet-Európában mindenféleképpen trendnek tekinthető az egyének adóinak csökkentése, talán az egyetlen figyelemre méltó kivétel Magyarország.

Deloitte: meg kellene határozni az adócsökkentés mértékét és ütemét Cikk

A magyarországi adózók, társaságok és a külföldi befektetők el tudnak tekinteni most az adócsökkentéstől; de látniuk kellene, hogy a költségvetési helyzet normalizálódása, a költségvetési hiány és az államadósság csökkenése után milyen mértékű és ütemű adó- és járulékteher csökkenést várhatnak - mondta Veszprémi István, a Deloitte adótanácsadási üzletágának partnere.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elállási jog cégek esetében

dr. Nagy András Zoltán

ügyvéd

Dr. Nagy András Zoltán Ügyvédi Iroda

Családi gazdaság, egyéni vállalkozó – áfa elszámolása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Flotta telefonszámla elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close