144 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

A Fidesz áfát és a benzin jövedéki adóját csökkentené Cikk

Csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját és a benzin jövedéki adóját a Fidesz - jelentette be Szijjártó Péter szóvivő. A kormányszóvivő szerint a Fidesz mindig éppen azt mondja, amitől a legnagyobb népszerűséget várja, nem pedig azt, amivel a legtöbbet használhat az embereknek. Az MSZP úgy látja, hogy a tervezett változásokkal több pénz marad az embereknél és a vállalkozásoknál.

Járulékcsökkentés és szja-kulcsok évközi módosítása: hol a buktató? - kalkulátorokkal Cikk

Fellendülés idején akár funkcionálhattak volna a Gyurcsány Ferenc kormányfő által a parlamentben egy héttel ezelőtt elővezetett adóátrendezési javaslatok. Recesszióban viszont kétséges, hogy az erőteljes külpiaci kitettségű magyar gazdaságot kellőképpen élénkíthetik-e a versenyhátrányt csak mérsékelni képes munkateher-csökkentések, írja a HVG.

Oszkó: 5 milliós sávhatár és 10 százalékpontos járulékcsökkentés Cikk

A munkáltatói járulékterheket idén 5 százalékponttal, jövőre további 3 százalékponttal, majd 2011-ben még 2 százalékponttal javasolja csökkenteni a Reformszövetség. A 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát pedig már 2009-ben évi 5 millió forintra emelné a szövetség a jelenlegi 4 százalékos különadó megszüntetése mellett - ismertette a Reformszövetség adó és járulékprogramját Oszkó Péter, a munkacsoport vezetője szombaton a Magyar Tudományos Akadémián.

Bajnai gyors adócsökkentést szorgalmaz Cikk

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint be kell gyújtani a gazdaság motorjait, ehhez pedig csökkenteni kell a gazdaság terheit, a legfontosabb az élő munka terheinek mérséklése még az első fél évben, de mindez csak a büdzsé egyensúlyának megőrzésével lehetséges.

Parragh az elosztórendszer reformját és adócsökkentést javasol Cikk

Adócsökkentésre, a gazdasági szereplők terheinek mérséklésére lenne szükség, ez persze együtt jár azzal, hogy az állami kiadásokat is csökkenteni kell - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Szegeden.

Harmadszorra sem szavazták meg a Nemzeti Színház adótartozásának mérséklését Cikk

Harmadik nekifutásra sem szavazta meg a ferencvárosi képviselő-testület a Nemzeti Színház adótartozásának mérséklésére benyújtott előterjesztést - tájékoztatta Gegesy Ferenc, a IX. kerület független polgármestere

Merkel elutasította az adócsökkentést Cikk

Elutasította az adócsökkentést szerdai parlamenti beszédében a német kancellár.

Adócsökkentés és iparűzési adó vidéken Cikk

Miskolcon még nincs döntés egy esetleges adócsökkentésről, Szombathelyen nem terveznek adócsökkentést, Kecskeméten az adócsökkentés ellenére nő az iparűzési adóbevétel,

A belgák és a hollandok is elfelejthetik az adócsökkentést Cikk

Nem várható adócsökkentés Hollandiában jövőre a nemzetközi gazdasági válság hatásaival együtt sem, míg Belgiumban a repülőjegy árába épített adót tervezték, ettől azonban elállt a kormány.

Kósa: debrecen már túl van adócsökkentésen Cikk

A gazdaság fejlesztése érdekében Debrecenben nem kell adót csökkenteni, a város ugyanis, megelőzve az országot, ezt már másfél évvel ezelőtt megtette - mondta Kósa Lajos polgármester.

Mit kellene tenni az adórendszerrel? Cikk

Új, közös megoldásokra van szükség ahhoz, hogy Magyarország a lehető legkevesebb veszteséggel élje túl a nemzetközi gazdasági válság időszakát - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a gazdasági csúcsot megnyitó rövid beszédében.

A német politikusok nem kampányolnak majd az adócsökkentéssel Cikk

A nagykoalíciós kormány pártjai, a konzervatív Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) teljes mértékben egyetértenek ebben, és teljes az egyetértés a konzervatív Angela Merkel kancellár és a szociáldemokrata pénzügyminiszter, Peer Steinbrück között is. Egyedül a kisebbik uniós párt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szorgalmaz már régóta - elsősorban a helyi érdekek által vezérelve - adócsökkentéseket, követelései azonban mindeddig meghiúsultak elsősorban a CDU és a kancellár elutasításán.

Az orsztrákoknál lesz adóreform és eltörlik a tandíjat Cikk

Hogy nagykoalíció lesz-e Ausztriában, azaz a szociáldemokraták és a néppártiak együttese irányítja-e majd újra az országot, azt még nem tudni. De az már biztos, hogy amennyiben létrejön a közös kormányzás, akkor már 2009-ben 2,7 milliárd eurós adóreformot hajtanak végre, kötelezővé teszik az iskola megkezdése előtti – ingyenes – óvodába járást, 1,9 milliárd eurót szánnak a gazdaság felélénkítésére, megszüntetik az egyetemi, főiskolai tandíjfizetést.

KPMG: az EU-ban csökken az szja-terhelés, de Magyarország kivétel Cikk

A legfelsőbb személyijövedelemadó-kulcsok átlagosan 2,5 százalékkal csökkentek világviszonylatban az elmúlt hat évben, mivel a kormányok igyekeznek megtalálni az egyensúlyt bevételszükségleteik és a munkaerő fokozottabb globális mobilitásának hatása között – állapítja meg a KPMG új nemzetközi tanulmánya. Az EU több országában, de különösen Közép- és Kelet-Európában mindenféleképpen trendnek tekinthető az egyének adóinak csökkentése, talán az egyetlen figyelemre méltó kivétel Magyarország.

Deloitte: meg kellene határozni az adócsökkentés mértékét és ütemét Cikk

A magyarországi adózók, társaságok és a külföldi befektetők el tudnak tekinteni most az adócsökkentéstől; de látniuk kellene, hogy a költségvetési helyzet normalizálódása, a költségvetési hiány és az államadósság csökkenése után milyen mértékű és ütemű adó- és járulékteher csökkenést várhatnak - mondta Veszprémi István, a Deloitte adótanácsadási üzletágának partnere.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Evás bt. megszüntetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Végelszámolás visszavásárolt üzletrésszel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Gépjármű-átírási illeték

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X