154 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Adócsökkentéssel élénkítenének Svédországban Cikk

Svédországban adócsökkentést és az állami kiadások növelését előirányzó, forintban számolva több mint ezermilliárdos csomaggal kívánja élénkíteni a kormány a lassuló gazdaságot.

Regisztrációs adó: leggyakoribb kérdések és válaszok Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. Íme a leggyakoribb kérdésekre adott válaszok. A kérdések tisztázásában a Csurgay Ügyvédi Iroda segít.

"Nagyon nehéz két év vár Magyarországra" Cikk

Az Orbán-kormány egy esztendeje a túlzott remények és a keserű kiábrándulások, kijózanodások éve lett - mondta Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón kedden Pápán.

Csak adócsökkentés fejében támogatja az ellenzék a görög megszorításokat Cikk

A legnagyobb görög ellenzéki párt adócsökkentéshez köti a kormány megszorító programjának támogatását.

Szja: jövőre nagyon rosszul járhatnak az alacsony keresetűek Cikk

Már az idén is sokan meglepődtek, amikor az általános adócsökkentés közepette kiderült, hogy tavalyhoz képest kevesebb lett a nettó jövedelmük. Ez azonban még semmi ahhoz képest, ami jövőre jön, ha a kormány a konvergencia programban szereplő terveit váltja valóra – írja a Portfolio.hu.

Adóalap- és adózás előtti eredmény csökkentése: vadiúj lehetőségek Cikk

Tizenhat százalékos osztalékkal, eltörölt forrásadóval, áfamentesen adható szolgáltatásokkal és új adóalap-kedvezményekkel kedveskednek a cégeknek jövőre. De mi az az adóelőny, amit még idén érdemes kihasználniuk a cégeknek? Összefoglaltuk.

A gazdagok mellett csak kevés nagycsaládos jár jól a 2011-es adócsomaggal Cikk

Amit most látunk, az adóátrendezés, nem adócsökkentés. Hasznát elsősorban a gazdagok, közülük is a kevés sokgyermekes látja majd, írja a Hírszerző

Véget ért az adócsökkentési számháború: mi marad a zsebünkben? Cikk

Adócsökkentés vagy adóátrendezés? Az ezzel kapcsolatos állításokat mindenki számokkal próbálta alátámasztani, szem előtt tartva, mekkora összeg marad az adózók zsebében. Most a különböző költségvetési számításokat vetettük össze az előzetes becslésekkel.

Vámosi-Nagy Szabolcs: az ágazati adókat végül a lakosság fizeti meg Cikk

Összességében nem adócsökkentés, hanem adóátcsoportosítás történik a lakosságtól az extraprofitot termelő vállalkozások terhére - kommentálta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője.

Az adóváltozások idén 80 milliárddal javítják az elsődleges egyenleget Cikk

A bejelentett adóváltozások, köztük a bankadó kivetése a társasági adó csökkentése mellett az idén 80 milliárd forinttal javítja a központi költségvetés elsődleges egyenlegét a Költségvetési Tanács szerint, amely megjegyzi: mivel a következő évek bankadójáról nem született törvényjavaslat,.

Újra kéne írni az adójogszabályokat Cikk

A gyakorlatban nem valósítható meg, hogy 2011-től jelentős átalakítások legyenek az adórendszerben, az pedig lehetetlen, hogy már az idén nyáron beinduljon ez a folyamat - írja elemzői véleményekre hivatkozva a Napi Gazdaság.

Matolcsy: 3 éves adócsökkentési program készül Cikk

A pénzügypolitika három fő feladata az államadósság szintjének csökkentése, a fenntartható államháztartási deficitcél elérése és az euró bevezetése - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterjelölt a kinevezését megelőző meghallgatáson az Országgyűlés költségvetési bizottságában kedden.

Matolcsy: július elsején indulhat az adócsökkentési program Cikk

A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna.

Matolcsy lát esélyt az idei adócsökkentésre Cikk

Matolcsy György szerint a növekedés beindítása érdekében azonnali fordulatra van szükség egyebek mellett az adórendszerben, és a foglalkoztatásban; az idén az államháztartási hiány a GDP 4,5-6,5 százaléka között lehet. A leendő nemzetgazdasági miniszter lát esélyt egy idei, év közbeni adócsökkentésre és szigorú költségvetési politikát ígér.

A szuperbruttó bumeráng hatása avagy milyen adót szabad csökkenteni? Cikk

Alig egy héttel a választások után már folynak a találgatások, milyen adómódosítások várhatóak 2010. július 1-től, és milyenek 2011. januártól. Sorra vesszük, milyen lehetőségek vannak az azonnali adócsökkentésre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Iparterület-vásárlás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Katás bt. magáncélú telefonszámla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close