144 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Május 31-ig félhetnek a NAV-nál – Tállai adócsökkentést javasol Cikk

Csökkenteni kell a jövedelmek adóterheit, a forgalmi, fogyasztási típusú adók arányát pedig növelni a költségvetési bevételekben – hangsúlyozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára egy sajtótájékoztatón, hozzátéve: az Európai Bizottság szerint is helyes ez a magyar kormány által követett irány.

Helyi adó Kérdés

Helyi iparűzési adónál a K+F tevékenység anyagköltsége Kérdés

Drasztikus adócsökkentés a szomszédban Cikk

Már jövőre a jelenlegi 16-ról 5 százalékra csökken Romániában az osztalékadó – döntött sürgősségi rendeletben kedden a bukaresti kormány.

Bankadó és adócsökkentés is lesz Lengyelországban Cikk

A lengyelországi választások győztese, a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) az előző kormány által javasolt jövő évi költségvetés "nagyon alapos" módosítására készül, egyebek mellett 0,39 százalékos különadót vezetne be a bankok számára – jelentette ki vasárnap este a PiS politikusa, Zbigniew Kuzmiuk.

Újabb adócsökkentéseket jelentettek be Romániában Cikk

Újabb adócsökkentéseket jelentett be Victor Ponta román miniszterelnök, így január 1-jétől mérséklik az osztalékadót, és kiterjesztik a kedvezményes áfát a lakosság és az ipari vállalatok által használt közüzemi vízre.

Adóforradalom lesz Olaszországban? Cikk

„Adóforradalmat” hirdetett meg Matteo Renzi olasz kormányfő az olasz újságok vasárnapi beszámolói szerint. Bejelentette az ingatlanadó részleges eltörlését, valamint általános adócsökkentést ígért.

Ingatlanvásárlás előleg vállalkozónál Kérdés

Ellenzi az IMF a román adócsökkentési terveket Cikk

Ellenzi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a román kormány adócsökkentési terveit, amelyeket túl korainak tart, ugyanakkor a reformok lassulását is szóvá tette a nemzetközi hitelintézet.

Adócsökkentést ígért Varga Mihály Cikk

Varga Mihály szerint megérett a helyzet arra, hogy a hitelminősítők felminősítsék Magyarországot. A miniszter adócsökkentési tervekről is beszélt.

Brutális adócsökkentés is jöhet: mire gyűjt a kormány 600 milliárdot? Cikk

Adócsökkentési és fejlesztési alapot hozna létre a kormány 2016-tól; ez derül ki a 2015-ös költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott fejezeti indoklásokból – bukkant rá a Portfolio.hu. Az alapban három év alatt 600 milliárd forint gyűlne fel a prognózis szerint, amit adócsökkentésre, valamint beruházásokra lehetne fordítani.

Csökkentenék a személyi jövedelemadót a németek Cikk

Adócsökkentésre készül a német kormány, a pénzügyminisztérium tervei szerint évente 3 milliárd euróval mérséklődhetnek a lakosság terhei a személyi jövedelemadó (szja) rendszerének átalakításával - írta a Der Spiegel.

Adót csökkentenek és elárverezik az állami autókat Cikk

Adócsökkentést, lakásépítési programot és az állami szolgálati autók elárverezését jelentette be Matteo Renzi olasz kormányfő a szerda délután bemutatott száznapos kormányprogramjában.

Így csökkentik az adóterheket az olaszok Cikk

Olaszországban a vállalatok és a munkavállalók adóterheinek csökkentésére alapot hoznak létre, amelynek forrásai az állami kiadások racionalizálásából származó megtakarítások és az adóelkerülés elleni harc révén keletkező bevételek lesznek - írja a kitekintő.hu.

Adócsökkentési lehetőségek és gátak Cikk

Érdemes a magyar adózóknak is figyelemmel kísérni a nemzetközi adózásban megindult legújabb változásokat, hogy ne érjék őket kellemetlen meglepetések. A nemzetközi szervezetek és az általuk kiadott ajánlások, értelmezések nyomán a magyar adóhatóság ugyanis már javában készül a trendváltásra, melynek célja az úgynevezett “agresszív adótervezés” technikáinak a visszaszorítása. Ezek bár jogszerű lépésekből állnak, fő céljuk az adóterhek csökkentése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vendéglátás számlázása EU-ba

Nagy Norbert

adószakértő

Zárt végű pénzügyi lízing felmondása

Nagy Norbert

adószakértő

Számlaadás helyett nyugta kiállítása

Kelemen László

adószakértő, jogász

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X