143 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Agyő, agresszív adóelkerülés! Zárulnak a kiskapuk a multik előtt Cikk

Bezárhatja a kiskapukat a multik adóelkerülési gyakorlata előtt az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló törvényjavaslat, amelyet mai ülésén tárgyal a parlament – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Luxusadót és adócsökkentést is tervez az MSZP Cikk

Tegyünk igazságot! szlogennel országos politikai kampányt, országjárást indít az MSZP – jelentette be a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az amerikai elnök két-három héten belül bejelenti adócsökkentési terveit Cikk

Donald Trump amerikai elnök azt ígérte csütörtökön, hogy heteken belül fontos bejelentést tesz az adóreformról.

További adócsökkentést sürgetnek a kkv-knek Cikk

Újabb intézkedéseket, egyebek mellett az adminisztrációs és adóterhek további csökkentését szorgalmazza az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöksége a kkv-k gazdasági helyzetének javítására, javaslataikat jövő héten juttatják el a kormányhoz – közölte a szövetség az MTI-vel.

Jelentős adócsökkentést tervez az új amerikai elnök Cikk

Az új amerikai kormányzat tanulmányozza annak a lehetőségét, hogy jelentősen csökkenti a középosztály és a vállalkozások adóját – jelentette be Donald Trump amerikai elnök, amikor hétfőn fogadta több amerikai nagyvállalat vezetőjét a Fehér Házban.

Dilemmák az ekhóról: a kisebb eho miatt van, amikor kevésbé éri meg Cikk

Az egészségügyi hozzájárulás (eho) mértékének csökkentése miatt nem biztos, hogy minden esetben az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) a legkedvezőbb adózási forma azoknál a tevékenységeknél, amelyeknél azt egyáltalán választani lehet.

Románia csökkentett: visszaállította a 2010-es szintre az áfakulcsot Cikk

Újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent január 1-jétől az általános forgalmi adó Romániában. Emellett eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három éve kivetett pótlólagos jövedéki adót.

További adócsökkentést ígér a választási győzelemre esélyes párt Cikk

Tovább csökkentené a jelenleg 20 százalékos áfát, és eltörölné a kiskeresetűek jövedelemadóját a Szociáldemokrata Párt (PSD) Romániában. A közvélemény-kutatások szerint a párt legalább nyolc százalékpontos előnnyel nyerheti a decemberi parlamenti választásokat.

Az adócsökkentésért cserébe többet kell dolgozni, befagyasztják a béreket, visszafogják a juttatásokat Finnországban Cikk

A finn kormány ígéretéhez híven csökkenti az adókat, miután a szakszervezeti tagok 90 százaléka jóváhagyta a júniusban kötött bérmegállapodást.

Mutatjuk, hogyan csökkenthető az iparűzési adó című szakértői levezetés Kérdés

Építmény-, telekadó, biztosítás számítása iparűzési adó szempontjából Kérdés

Újabb adócsökkentés és otthonteremtési program jövőre is Cikk

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek.

Adócsökkentés és otthonteremtés – kiszámítónak és biztonságosnak mondott büdzsé Cikk

Az Országgyűlés megkezdte szerdán a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslat tárgyalását. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint az adócsökkentés és az otthonteremtés büdzséje is a 2017-es központi költségvetés. Az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnöke egyaránt megalapozottnak nevezte a javaslatot.

Varga: újabb adócsökkentések jöhetnek Cikk

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája csökkenhet jövőre 5 százalékra, de mérséklődik az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is. Az állam működési büdzséje nullszaldós lesz.

Május 31-ig félhetnek a NAV-nál – Tállai adócsökkentést javasol Cikk

Csökkenteni kell a jövedelmek adóterheit, a forgalmi, fogyasztási típusú adók arányát pedig növelni a költségvetési bevételekben – hangsúlyozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára egy sajtótájékoztatón, hozzátéve: az Európai Bizottság szerint is helyes ez a magyar kormány által követett irány.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz vagy készlet

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szerszámok könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Osztalékfizetés eredménytartalékból

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X