145 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Nesze neked, adócsökkentés! Az Európai Bizottság szerint túl sokat adóznak a legszegényebbek Cikk

Tovább kellene mérsékelni az alacsony jövedelmű munkavállalók adóterheit, és fontos lenne az adószerkezet egyszerűsítése – hívja fel Magyarország figyelmét az Európai Bizottság.

Jelentős adócsökkentés az USA-ban – a német miniszter nem aggódik Cikk

A Nemzetközi Valutaalap és a Világbank tavaszi közgyűlése alkalmából a német Wirtschaftswoche magazinnak Washingtonban adott nyilatkozata szerint Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter egyáltalán nem aggódik az amerikai társasági adó esetleges csökkentése miatt.

Agyő, agresszív adóelkerülés! Zárulnak a kiskapuk a multik előtt Cikk

Bezárhatja a kiskapukat a multik adóelkerülési gyakorlata előtt az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló törvényjavaslat, amelyet mai ülésén tárgyal a parlament – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Luxusadót és adócsökkentést is tervez az MSZP Cikk

Tegyünk igazságot! szlogennel országos politikai kampányt, országjárást indít az MSZP – jelentette be a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az amerikai elnök két-három héten belül bejelenti adócsökkentési terveit Cikk

Donald Trump amerikai elnök azt ígérte csütörtökön, hogy heteken belül fontos bejelentést tesz az adóreformról.

További adócsökkentést sürgetnek a kkv-knek Cikk

Újabb intézkedéseket, egyebek mellett az adminisztrációs és adóterhek további csökkentését szorgalmazza az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöksége a kkv-k gazdasági helyzetének javítására, javaslataikat jövő héten juttatják el a kormányhoz – közölte a szövetség az MTI-vel.

Jelentős adócsökkentést tervez az új amerikai elnök Cikk

Az új amerikai kormányzat tanulmányozza annak a lehetőségét, hogy jelentősen csökkenti a középosztály és a vállalkozások adóját – jelentette be Donald Trump amerikai elnök, amikor hétfőn fogadta több amerikai nagyvállalat vezetőjét a Fehér Házban.

Dilemmák az ekhóról: a kisebb eho miatt van, amikor kevésbé éri meg Cikk

Az egészségügyi hozzájárulás (eho) mértékének csökkentése miatt nem biztos, hogy minden esetben az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) a legkedvezőbb adózási forma azoknál a tevékenységeknél, amelyeknél azt egyáltalán választani lehet.

Románia csökkentett: visszaállította a 2010-es szintre az áfakulcsot Cikk

Újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent január 1-jétől az általános forgalmi adó Romániában. Emellett eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három éve kivetett pótlólagos jövedéki adót.

További adócsökkentést ígér a választási győzelemre esélyes párt Cikk

Tovább csökkentené a jelenleg 20 százalékos áfát, és eltörölné a kiskeresetűek jövedelemadóját a Szociáldemokrata Párt (PSD) Romániában. A közvélemény-kutatások szerint a párt legalább nyolc százalékpontos előnnyel nyerheti a decemberi parlamenti választásokat.

Az adócsökkentésért cserébe többet kell dolgozni, befagyasztják a béreket, visszafogják a juttatásokat Finnországban Cikk

A finn kormány ígéretéhez híven csökkenti az adókat, miután a szakszervezeti tagok 90 százaléka jóváhagyta a júniusban kötött bérmegállapodást.

Mutatjuk, hogyan csökkenthető az iparűzési adó című szakértői levezetés Kérdés

Építmény-, telekadó, biztosítás számítása iparűzési adó szempontjából Kérdés

Újabb adócsökkentés és otthonteremtési program jövőre is Cikk

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek.

Adócsökkentés és otthonteremtés – kiszámítónak és biztonságosnak mondott büdzsé Cikk

Az Országgyűlés megkezdte szerdán a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslat tárgyalását. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint az adócsökkentés és az otthonteremtés büdzséje is a 2017-es központi költségvetés. Az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnöke egyaránt megalapozottnak nevezte a javaslatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Használtautó-kereskedő: alkatrészáfa

Nagy Norbert

adószakértő

Egyéb oktatás áfabesorolása

Nagy Norbert

adószakértő

Áfa visszaigénylése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close