149 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Békesi esélytelenségről és adócsökkentésről Cikk

Esély sincs arra, hogy Magyarország versenyképessége javuljon a régióban, ha az adó és járulék centralizáció a mai 40 százalékról nem csökken 30 százalék körüli szintre, mint Szlovákiában - mondta Békesi László volt pénzügyminiszter a hétfőn rendezett budapesti "Pénzügyi csúcstalálkozón".

Vámosi: dőreség tisztességes adóreformot várni most Cikk

A közvéleményt az adók terén a 2009-re beígért „adóreform”, adókorszerűsítés, lehetséges adóváltozások érdeklik mostanában. Ez érthető, hiszen a 2005 év végi, 5 éves adócsökkentési törvény visszavonását 2006 nyarán az azonnali különadó bevezetése és a magánszemélyt terhelő járulékok két és félszázalékos emelése követte, amely még tart ma is.

Vörös szőnyeget és kevesebb adónemet a vállalkozóknak Cikk

Egyszerűbb, áttekinthető adórendszer, a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése, a gazdasági kilátások javulása, az adónemek számának csökkentése – többek között ezek a javaslatok hangzottak el a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal mai ülésén, ahol két tanulmányt mutattak be.

Kínai adócsökkentés az olajár emelkedésének megakadályozására Cikk

Kínában nagy adókedvezményt vezetnek be a nyersolajimportra, hogy ezzel segítsék az olajcégeket finomítási veszteségeik mérséklésében. Az adócsökkentés - a kormány szándéka szerint - elkerülhetővé teszi az üzemanyagárak emelését, aminek inflációs hatása lenne.

A járulékcsökkentő adómódosítási változatot támogatja a Magyar Iparszövetség Cikk

A társadalmi vitára bocsátott három adómódosítási változat közül a járulékcsökkentést támogatja a Magyar Iparszövetség – közölte az érdekképviselet.

MGYOSZ: fordítva ülünk a lovon Cikk

Határozott, bátor és koncentrált adócsökkentésre van szükség 2009-2010-ben a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) javaslata szerint, amely évi 360 milliárd forint költségkihatással számol, ez már jelentősen javíthat a vállalkozások versenyképességén - mondta Futó Péter, az MGYOSZ társelnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A népszavazással úszik az adócsökkentés is? Cikk

A március 9-ei népszavazással, és annak következményeivel jelentősen csökkent annak a lehetősége, hogy érdemi adócsökkenést lehessen végrehajtani Magyarországon – reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a frakciók képviselőinek felszólalására hétfőn a parlamentben, napirend előtt.

Egyben mindenki egyetért: változtatni kell az adórendszeren Cikk

A kormány 250 milliárd forintos adócsökkentési tervéhez pillanatnyilag nincs meg a pénz, a kabinet által támogatott koncepció hátránya, hogy bonyolult és áttekinthetetlen – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) rendezvényén.

A kormány keresi az EU-konform megoldást a hipára Cikk

Magyarországon szükség van adócsökkentésre, s erre megvan a reális lehetőség - mondta Veres János pénzügyminiszter hétfőn; konkrétumokat nem árult el, csak annyit, hogy az arányok és az adózási gyakorlat megváltoztatásával kívánnak forrást teremteni az adócsökkentésre.

A hipa, az adócsökkentés és a tanácsadók felelőssége Cikk

Az iparűzési adó (hipa) bevezetéséről a helyi adóról szóló törvény alapján és keretei között az önkormányzat dönt. Mivel a központi költségvetési juttatások szétosztásakor az iparűzési adót – bevezetésétől függetlenül – figyelembe veszik, majdnem minden település működteti ezt az adónemet. Ha ugyanis nem vezeti be, ez az összeg hiányzik a gazdálkodásából. Az EU döntött a kérdésben, de az ügy kapcsán az adótanácsadók szerepéről is sok szó esett: mit tehetnek és mekkora felelősségük van? Vámosi-Nagy Szabolcs, az E&Y adószakértője kommentál.

MSZP: nem az SZDSZ adócsökkentési javaslataira Cikk

A költségvetésről tartott koalíciós megbeszélés azzal ért véget a parlamentben, hogy a két párt tovább folyatatja az egyeztetést.

Veres: nem várható az áfa csökkentése Cikk

Új áfatörvény kerül az Országgyűlés elé, azonban nem várható áfacsökkentés, mint ahogy más adónemeké sem - mondta Veres János pénzügyminiszter.

Mibe kerülne csökkenteni a munkáltatók járulékait? Cikk

Az adórendszert finomítani kell, de teljes körű reformra nincs szükség, s ideje volna felszámolni egyes, az adókkal kapcsolatos téveszméket a foglalkoztatás terheivel, az egykulcsos adóval, valamint az adócsökkentéssel kapcsolatban - fogalmazta meg több előadó is az APEH fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából tartott konferencián. A gazdasági szakemberek, ex és jelenlegi politikusok érveit alátámasztó számoknak alig akadt közös nevezője.

Veres: nem lesz radikális adócsökkentés Cikk

Belátható időn belül radikális adócsökkentéssel Magyarországon nem lehet számolni, szögezte le a Die Presse csütörtöki számában Veres János pénzügyminiszter, aki szerint ennek megvalósíthatatlanságát mára a jobboldali konzervatív ellenzék is belátta.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Fizetés nélküli szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Bérszámfejtés koronavírus-járvány idején

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close