16 találat a(z) 2020-as adóváltozások cimkére

Adóváltozások 2021-től és 2020-ban év közben Cikk

2020-ban – a koronavírus-járványnak is köszönhetően – az előző évekhez képest jóval nagyobb számban születtek új, illetve módosultak már hatályban lévő adó-, társadalombiztosítási, munkajogi és egyéb jogszabályok. A 2020-ban év közben, valamint 2021-től hatályba lépő előírások közül szemezgetünk évindító írásunkban, a hatalmas mennyiségre tekintettel ezúttal a teljesség igénye nélkül.

NAV: ezek az online számlaadat-szolgáltatás gyakori hibái Cikk

Miként kerülhetők el az online számlaadat-szolgáltatás hibái? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a revizorai által feltárt, könnyen megelőzhető hibák kiküszöböléséhez nyújt segítséget – nemcsak az online számlaadat-szolgáltatásra újonnan kötelezett adózóknak. Az összeállítás a Tudjon róla! Segíthet! rovatban, Az online számlaadat-szolgáltatás leggyakoribb hibái címmel, 2020. január 20-án megjelent cikkhez kapcsolódik – írja honlapján a NAV.

Megjelent a decemberi VálaszAdó Cikk

A november eseménydús volt törvényhozási szempontból: elfogadták az őszi adócsomagot, és egyre gyarapszik a koronavírus-járvány kapcsán születő jogszabályok száma is. Az Adózóna folyamatosan igyekszik követni az eseményeket, és cikkeivel, válaszaival segíteni olvasói mindennapi életét, munkáját.

Minimális járulékalap 2020. szeptembertől Kérdés

Áfás számla kiállítása magánszemély részére Kérdés

Adóelkerülés: hamarosan a NAV fókuszában a hibrid struktúrák feltárása Cikk

A 2020-tól hatályos adótörvény-módosítások részeként, az uniós jogharmonizációs kötelezettség nyomán, több jelentős változás is érinti a vállalatok nemzetközi ügyleteinek társasági adózását. Sor került ugyanis az adóalapot védő, az adókikerülési gyakorlatok elleni uniós irányelvek magyar jogba történő átültetésének második fázisára, amellyel 2020. január 1-jétől az irányelvek szerinti szabályok már a belső magyar jog részeként közvetlenül hatással vannak a magyar társaságokra és jogügyleteikre – írja sajtóközleményében a Deloitte Hungary.

A kata új szabályozásának érvényessége Kérdés

2020. évi jogszabályváltozások – Ön mit gondol róla? Cikk

A tavalyi évközi, évvégi jogszabályváltozásokkal kapcsolatban körvonalazódik, hogy mely módosítások gyakorlati alkalmazása jelenti a szakemberek számára a legnagyobb kihívást. Melyek okoznak a legnagyobb fejtörést Önnek ezek közül? Mit gondol, mely témákban kell alaposabban elmélyednie az év folyamán? Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Változások az egyéni vállalkozásoknál Cikk

Egyéni vállalkozóból egyszemélyes kft.-vé válás, áttérés eváról, vállalkozói igazolványok, az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének és a változásoknak a bejelentése, bevételt csökkentő kedvezmények – mind-mind olyan téma, amit érintettek a közelmúlt jogszabályváltozásai.

A minimálbér-változás hatása az szja törvény rendelkezéseire Cikk

Év végén, szinte az utolsó pillanatban jelent meg az a kormányrendelet, mely a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum 2020. január 1-jétől érvényes összegét tartalmazza. A minimálbér emelkedése számos juttatás, adómentes kifizetés növekedését eredményezi. Ezek közül a nagyobb érdeklődésre számot tartó szabályokat szedtük csokorba.

Kihirdették az adócsomagot, módosul az Alkotmány és az illetéktörvény, jön a nagyszülői gyed Cikk

A december 12-én megjelent, 201. számú Magyar Közlöny az Alkotmány újabb módosítása mellett kihirdeti többek közt az őszi adócsomag jogszabálymódosításait, az illetéktörvény megváltozott, valamint a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény nagyszülői gyedre vonatkozó, új rendelkezéseit is.

Megszavazta a parlament a legújabb adócsomagot Cikk

Megszavazta az Országgyűlés a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot.

Izgalmas kérdések 2020-ban – Ön mit gondol róla? Cikk

Az év közben kihirdetett, januárban hatályba lépő törvényváltozások mellett lassan körvonalazódnak azok az újabb módosítások is, amelyek a közeljövőben fejfájást okozhatnak. Melyek a legproblémásabbak ön szerint ezek közül? Mit gondol, mely területek alapos áttekintésével kell töltenie ideje jó részét januárban? Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Elfogadták a jövő évi költségvetést és adócsomagot, módosították a köznevelési törvényt Cikk

A parlament pénteki határozathozatalai során elfogadta a jövő évi költségvetést és adócsomagot, továbbá módosította a köznevelési törvényt.

Az Országgyűlés ma dönt a 2020-as költségvetésről és a jövő évi adóváltozásokról Cikk

Az Országgyűlés ma dönt a 2020-as költségvetésről, valamint a jövő évi adóváltozásokról. A nyári szünet előtti utolsó ülésen Varga Judit újonnan kinevezett igazságügyi miniszter is esküt tesz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink