26 találat a(z) 1 százalék cimkére

Vigyázzon, kinek adja az 1 százalékot! Itt a lista a kizárt szervezetekről Cikk

Közzétette honlapján a NAV azoknak a civil szervezeteknek a névsorát, amelyeket az adóhatóság kizárt abból a lehetőségből, hogy a magánszemélyek részükre felajánlhassák személyi jövedelemadójuk 1 százalékát. A listán 1444 szervezet neve szerepel.

Civil szervezetek! Ezt kell tenni, ha nem akarják elbukni az 1 százalékokat Cikk

Hamarosan lejár a határidő, ameddig a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékával kedvezményezetteknek közleményt kell benyújtaniuk a NAV részére. Az adóhatóság tájékoztatóban foglalta össze, hogy kikre vonatkozik ez a kötelezettség.

Közhasznú alapítvány: most mindent megtudhat a működtetéséről Cikk

A közhasznú alapítványok működtetésével, könyvelésére, szabályozására, beszámolási, bevallási kötelezettségére vonatkozó rendelkezések alkalmazása során számos kérdés merül fel, nem egyszerű eligazodni a jogszabályok útvesztőjében. Cikkünkben átfogó képet próbálunk adni a közhasznú alapítvány működtetésével, nyilvántartásainak vezetésével, beszámoló-készítési, valamint adófizetési kötelezettségével kapcsolatban.

Civil szervezetek regisztrációja Kérdés

Kérem, tájékoztassanak arról, hogy azoknak a civil szervezeteknek, amelyek igényt tartanak a magánszemélyek személyi jövedelemadójának 1százalékos felajánlására, hol, mikor, és miként kell regisztrálniuk. Válaszukat köszönöm.

Meglepetés az 1 százalékos felajánlásokban Cikk

Jóval többen ajánlották fel idén személyi jövedelemadójuk (szja) egy százalékát a történelmi egyházaknak, mint az előző évben – számol be mai cikkében a Magyar Hírlap. A katolikus, a református és az evangélikus egyház után a krisnások végeztek az előkelő negyedik helyen.

1 százalék: több mint 700 szervezet kapott legalább 1 millió forintot Cikk

Valamivel több mint 1,8 millió adózó 1 százaléknyi felajánlását juttatták el eddig a kiválasztott szervezetekhez, a NAV eddig ezen a címen 7 milliárd forintot utalt át.

1%: a civileknek már csak négy napjuk van az elszámolásra Cikk

Május 31-ig több mint 24 ezer civil szervezetnek kell elszámolnia a kiutalt egy százalékos összegek felhasználásáról. A következő, 2014-es rendelkező évi egy százalékos felajánlásokból történő kizárást kockáztatja az a civil szervezet, amelyik elmulasztja a határidőt.

Beteg gyerekeknek és állatotthonoknak jutott a legtöbb adófelajánlás Közép-Magyarországon Cikk

A budapesti adózók elsősorban a beteg gyerekek, a Pest megyeiek a gondozásra szoruló állatok megsegítésére ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát, a felajánlásokból a közép-magyarországi régióban az idén 4 milliárd 107 millió forint gyűlt össze - közölte a NAV illetékes főigazgatósága.

1%: kövesse a felajánlásokat online Cikk

A NAV új szolgáltatásának köszönhetően mindenkinek lehetősége van arra, hogy megnézze kedvenc civil szervezetének, választott egyházának idén hányan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1 százalékát. A táblázat ezen kívül azt az összeget is tartalmazza, amelyhez a kedvezményezettünk – köszönhetően saját rendelkező nyilatkozatunknak is – hozzájuthat.

Mire fordítható a személyi jövedelemadónk kétszer 1 százaléka? Szakértői Kommentár

A személyi jövedelemadóról szóló törvény lehetővé teszi, hogy a magánszemélyek a befizetett adójuk 1-1 százalékáról az adóévet követő évben külön törvény (1996. évi CXXVI. törvény) szerint meghatározott célok javára nyilatkozatban rendelkezhessenek. A 2011. évi adóról történő rendelkezésnek mostanában van itt az ideje, emlékeztetőül összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Vámosi Nagy: a bevallási határidőig az elutasított egyházak is jogosultak adófelajánlásra Cikk

Az adófelajánlást ma hatályos úgynevezett 1 százalékos törvény az új egyházügyi törvény alapján elismert egyházak számára teszi lehetővé. Azok a "régi" egyházak, amelyek az egyházügyi törvény alapján kérelmezték az egyházi státusz elismerését, akkor is jogosultak az egyházi 1 százalékos felajánlásokra, ha elutasították a kérelmüket - egészen 2012. május 20-ig (vagyis a bevallási határidőig) - hívta fel a figyelmet Vámosi Nagy Szabolcs adószakértő a Népszava pénteki cikke kapcsán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

GDPR – adatmegőrzési idők külföldön

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Adattovábbítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close