7 találat a(z) őstermelők cimkére

Megjelent! Őstermelők, családi gazdaságok 2021 Cikk

Az őstermelők működéséről, adózásáról szóló szabályozás jelentősen átalakult 2021 januárjától. Bár az őstermelő kategória megmaradt, mellette azonban több új kategória és fogalom is megjelent.

Kövesse a változásokat az Adózónával! – Garantált kiadvány őstermelőkről és 25% kedvezmény a munkajog konferencia árából Cikk

Amiért önnek is érdemes előfizetnie: • Kitűnő ár-érték arány! • Hiteles szakmai támogatás! • Max és Prémium csomagokban a 2021-es HVG Adó-, Tb-, illetve a júniusban várható Munkajog különszámok! • Megrendelésével most garantáltan megkapja legújabb kiadványunkat és 25% kedvezménnyel vehet részt a HVG Munkajog 2021 konferencián!

Őstermelők és szja 2021-től Cikk

Írásunkban bemutatjuk, hogyan fognak adózni az őstermelők 2021-től a családi gazdaságokról szóló, nemrégiben benyújtott, T/13261. számú törvényjavaslat szerint a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alatt.

Új tb: egységes járulék, őstermelőket, nyugdíjasokat érintő változások Cikk

A 2019. november 12-én benyújtott, a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló, T/8021. számú törvényjavaslat nem az 1997. évi LXXX. törvény (Tbj.) módosítása lesz, hanem egy új törvény lép hatályba 2020. július 1-jétől. Ebben a jelenlegi Tbj. és annak végrehajtási rendelete kerül egybeszerkesztésre, kiegészítve új módosító szabályokkal. Írásunkban az egyes keresőtevékenységek kapcsán felmerülő járulékfizetés 2020. július 1-jétől várható változásait ismertetjük.

Őstermelő járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély őstermelői igazolványt szeretne kiváltani. Jelenleg heti 20 órás munkaviszonya van. Milyen járulékfizetési kötelezettsége van a magánszemélynek? Milyen nyomtatványokat kell kitöltenie az őstermelői tevékenysége kapcsán? Hogyan változik a járulékfizetési kötelezettsége, ha heti 40 órás jogviszonya lenne?

Napi Gazdaság: keveset adóznak az őstermelők Cikk

Az őstermelők nyolc százaléka sem fizet adót - állítja keddi számában a Napi Gazdaság az adóhatóság adataira hivatkozva.

Megoldás az őstermelői adóváltozásokra Cikk

Az őstermelőknek mégsem kell aggódniuk a jövő évi adózási szabályok miatt, megoldás körvonalazódik a gazdálkodói kört hátrányosan befolyásoló változások kezelésére - erről Herbály Imre, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke a testület hétfői, budapesti ülésén beszélt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Végrehajtónak járó költségek

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Munkabér átutalása más bankszámlaszámára

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close