8 találat a(z) üzletvezető cimkére

Nem katás bt. beltag üzletvezető járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nem katás bt. beltagja üzletvezető is egyben, és nincs más üzletvezető a cégben milyen minimális adó- és járulékfizetésre kötelezett? Az üzletvezetői tevékenységet társas vállalkozóként végzi, személyesen is közreműködött a tevékenységben, de a koronavírus miatt be kellett zárnia. A cég tevékenysége tulajdonképpen szünetel, ő csak a minimális üzletvezetési dolgokat végzi, de az egészségbiztosítását mindenképpen meg szeretné őrizni. Lehetséges-e átjelenteni munkaviszonyba heti 1–2 órára, vagy ehhez mindenképpen társasági szerződést kell módosítani?

Kisadózó vállalkozó közterhei Kérdés

Kétszemélyes betéti társaság kültagja és egyben üzletvezetője vagyok, a társaság beltagja egy alapítvány. Emellett jelenleg szüneteltetés alatt lévő egyéni vállalkozói státuszom is van, melyet aktiválnám azzal, hogy egyidejűleg kisadózónak és – ebben a hónapban öregségi nyugdíjjogosultságot szerezve – kiegészítő tevékenységűként jelentkeznék vissza. Kérdéseim: A betéti társaságban az üzletvezetői tevékenységemet megbízási jogviszonyban folytathatom-e kiegészítő tevékenységű kisadózó egyéni vállalkozói minőségben és a társaságnak utánam kellene-e valamilyen közterhet teljesítenie? Kiegészítő tevékenységű kisadózó egyéni vállalkozóként valamennyi adó- és járulékbefizetési kötelezettségemet letudhatom-e havi 25 ezer forint megfizetésével, illetve ezen kívül lenne-e más közterhem?

Tag és egyben ügyvezető halála Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018.07.02-án egy egyszemélyes kft. tagja és egyben ügyvezetője elhalálozott. A kérdésem a cég könyvelői és bérszámfejtői feladatainak ellátásra irányul. A könyvelő mint meghatalmazott (EGYKE alapján) küldhet bevallásokat, nyomtatványokat a NAV felé? Mi a helyzet a járulékbevallással, ahol az ügyvezetőt is szerepeltetni kell?Július hónapra az alkalmazott nem kaphatja meg a munkabérét ügyvezető hiányában? Továbbá még életében megbízott egy úgy nevezett üzletvezetőt a cég ügyeinek intézésével. Ebben az esetben a cég folytathatja a tevékenységét vagy mindenképpen meg kell várni az új ügyvezető kinevezését? Várom mihamarabbi válaszát! Köszönettel

Kapcsolt vállalkozás? Kérdés

T. Szakértő! Bt. beltagja 50 százalékban, a társasági. szerződés alapján üzletvezető. Alapított egy kft.-t ahol 50 százalékban tulajdonos. A társasági szerződés szerződés alapján ügyvezető. A kft. másik tulajdonosa is 50 százalékban ügyvezető. Rokoni kapcsolatban nincsenek. A bt. és a kft. nem létesített üzleti kapcsolatot. Kapcsolt vállalkozásnak minősül-e a két cég? Ha igen, milyen bejelentési kötelezettsége van a két cégnek? Válaszát köszönöm.

Kata 2017 Kérdés

Közkereseti társaság 2 fő taggal rendelkezik. Az egyik nyugdíjas tag és ügyvezető is, a másik tag főállású alkalmazott és üzletvezető is. Jövőre a főállású alkalmazott katás kisvállalkozó lesz és fizeti a katát. Kell-e fizetni 25 ezer forintot a nyugdíjas után, aki után egy másik kft.-ben havonta megfizetjük a 7050 forintot, mert egyúttal a másik cégben is tag és ügyvezető. Kérem szives válaszukat.

Szakirányú végzettség Kérdés

Magánszemély, egyéni vállalkozásban papír-írószer boltot szeretne nyitni. A vállalkozás inditásához pályázna, illetve támogatást szeretne igénybe venni. A kérdésem, hogy ehhez a tevékenységhez milyen végzettség szükséges, kell-e a boltvezetői? Segítségüket előre is köszönöm. Tisztelettel: B. Tóth Józsefné

Pizzéria alkalmazottainak munkaügyi kérdései Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kisvállalkozás elsősorban kiszállítással foglalkozó pizzériát kíván nyitni. Az üzleti tervek elkészítésénél a minimálisan szükséges munkaerővel kapcsolatosan merültek fel kérdések. Munkaidő, pihenőidő, pótlékok stb. A vállalkozásban egyrészt a tulajdonosokat, másrészt külsős alkalmazottakat kívánnak foglalkoztatni. A pizzéria a hét minden napján délelőtt 11 és este 11 óra között üzemelne. Egy-egy alkalmazott több munkakört is ellátna, így az ügyvezetőn kívül lenne egy üzletvezető, aki egyben a szakács, mosogató és kezdetben egy futár. Lehetséges-e, hogy ezen nyitvatartási időben csak ennyi embert alkalmazzanak vagy mindenképp szükséges "váltó" ember a heti 7 munkanap és hétvégi munkavégzés miatt is? Milyen munkaügyi nyilvántartásokat kell vezetniük? Hétvégi, illetve éjszakai munkavégzésre kell-e pótlékot fizetni? Kérném segítségét a leggazdaságosabb felállás kiválasztásában. Köszönettel:

Üzletvezető személyes közreműködése Kérdés

Egy Bt. nyugdíjas beltagja a társasági szerződésben üzletvezetőként szerepel. Mivel a Gt szerint az üzletvezetés nem minősül személyes közreműködésnek és más tevékenységet nem végez a beltag, valamint jövedelmet nem vesz fel, meg kell-e fizetnie a 6390 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close