5 találat a(z) üzleti cél cimkére

Kis értékű ajándék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az üzleti partnerek felé történő kis értékű ajándékozásoknál (például toll, könyv stb.) az egyes meghatározott juttatás szerinti szja és szocho-fizetési kötelezettség felmerül-e? Az áfatörvényben kis értékben (5000 forint) átengedett termékeknél az áfalevonási tilalom nem érvényesül, ha üzleti célt szolgál.Ebben az esetben ez alkalmazható? Kérem, legyen kedves leírni a számviteli vonatkozást is és milyen nyilvántartásra vagyok kötelezett? Köszönettel: Komáromi Judit

Cégautóadó alóli mentesülés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lehet-e mentesülni a cégautóadó megfizetése alól, ha az autót csak és kizárólag üzleti célra használjuk? Ha igen, akkor erről hol ír a törvény és milyen dokumentáció vezetése szükséges hozzá? A mentesülés esetén a 01-es bevallást be kell küldeni?

Áfalevonás személygépkocsi bérlésénél 2019-től – 3. rész Cikk

A bérelt személygépkocsikkal kapcsolatos adólevonási szabályok változásával foglalkozó cikksorozatunk harmadik részében egyebek között az 50 százalékos, illetve az üzleti használattal arányosított levonás részleteit elemezzük. Ismertetjük a kizárólag adóköteles, illetve kizárólag magáncélra használt autókra vonatkozó előírásokat.

Üzleti célból adott sorsjegy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagykereskedés lévén szeretnénk a vásárlás ösztönzésére kaparós sorsjegyeket adni partnereinknek, akik bizonyos összeg felett vásárolnak. Mi a feltétele és a következménye az ilyen jellegű "ajándék' nyújtásának? Kell-e nyilvántartást, nyilatkozatot aláíratni a partnerrel? Van-e valamiféle adóvonzata az átadott sorsjegynek?

Gépjármű üzleti célú használata? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk az ország területén területi képviselőket alkalmaz. Munkavállalóink partnereinket vállalkozásunk által biztosított személygépkocsival látogatják, naponta átlagosan 10 partnert keresnek fel. Kérdésem, hogy az otthonukból az első partnerig tartó út, illetve az utolsó látogatást követően az otthonukig megtett út hivatalos használatnak minősül-e?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close