20 találat a(z) üzleti út cimkére

Üzleti utak, külföldi munkák, magyar munkavállalói vélemények Cikk

A magyar munkavállalók egybehangzóan úgy vélik, hogy a külföldi üzleti utak növelik a munkájuk értékét, mégis alig dolgoznak olyan pozícióban, amely erre lehetőséget adna. A Randstad Workmonitor adatai szerint mindössze tízből egy magyar szokott külföldre menni céges ügyben, amely messze elmarad a globális átlagtól. Ötből három megkérdezett egy jó állásért még a határon túlra is költözne.

Üzleti partner külfdöldi utazásának költsége Kérdés

Ha egy kft. ügyvezetője a bizonyítottan üzleti célú külföldi utazására marketingcélból magával viszi egy partner cég képviselőjét, ennek a személynek az utazási és szállásköltsége elszámolható-e a kft. részéről, illetve milyen adó- és járulékterhek mellett?

Üzleti út költségeinek elszámolása egyéni vállalkozónál, ügyvezetőnél Cikk

Egyéni vállalkozó (és egyúttal ügyvezető) Olvasónk arról érdeklődött, miként számolhatja el üzleti utazásainak vasúti és étkezési költségeit. Kérdésére Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadónk válaszolt.

Üzleti út esetén fizetendő szja és eho Kérdés

Egy Kft. ügyvezetője és 1 alkalmazott külföldre utazott, céges autóval a termeléshez szüksége gépvásárlási szándékkal. Az utazáshoz kapcsolódó szállást (reggelivel), üzemanyagot az ügyvezető a céges bankkártyájával egyenlítette ki, illetve 1-2 készpénzes számlát adott le, ami éttermi étkezésről szól. Az lenne a kérdésem, hogy keletkezik-e a magánszemélynek SZJA illetve EHO fizetési kötelezettsége egy ilyen üzleti út kapcsán. /Ellátmányt hivatalosan nem kaptak/. Köszönöm válaszukat.

Üzleti utazás költségei Kérdés

Tisztelt Szakértő!Fuvarozó vállalkozásunk tisztségviselői külföldi üzleti útra utaztak, a felmerülő költségekről (szállás, autópályadíj, étkezés...stb.) számlát hoztak. A kérdésem az lenne, hogy ezeket a költségeket terheli-e az egyéb juttatásokat is terhelő szja és eho fizetési kötelezettség?Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Alkalmi munkavállalás több cégnél

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság kiadása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs