324 találat a(z) üzemanyag cimkére

Ismét drágult az üzemanyag Cikk

Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Céges személyautó Kérdés

T. Szakértő! Egy kft. személygépkocsit vásárolt. A cégautóadót megfizeti. Az üzemanyag- és a javítási költségek áfáját levonhatja-e? Kell-e útnyilvántartást vagy kiküldetésit vezetni? Válaszát köszönjük.

Ne halassza a tankolást szerdára! Már megint drágul az üzemanyag Cikk

Bruttó 4 forinttal emeli a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Máris visszadrágult a benzin és a gázolaj Cikk

Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Vegyes üzemű tehergépjármű Kérdés

Tehergépjármű-vásárlás előtt kérdezték: benzin-, gáz vegyes üzemű teherautót vásárolnának, van CNG cseppfolyós földgáz és LPG cseppfolyós propán bután gáz üzemű, benzinüzemmel kombinálva. Az áfa a gáz "tankolásról " levonható a vállalkozásban?

Most érdemes tankolni Cikk

Csökkentette bruttó 12 forinttal a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. a jövedéki adó változása miatt.

Olcsóbb lesz az üzemanyag Cikk

Csökkenti bruttó 12 forinttal a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. a jövedéki adó változása miatt – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

Olcsóbb lett a gázolaj Cikk

Csökkentette bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Vásárlási utalvány átadása üzleti partner számára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás üzleti partnere számára üzemanyag-vásárlásra jogosító úgynevezett BLUE kártyát kíván ajándékozni, melynek értéke 100 ezer forint. Úgy gondolom, itt térítés nélküli átadást kell könyvelni. Ebben az esetben, mivel a rendkívüli ráfordítás megszűnt, így a 86-os főkönyvi számra egyéb ráfordításként könyvelhetünk. A vállalkozás érdekében merült fel, mivel üzletpolitikai célból kerülnek az utalványok átadásra. Ennek ellenére társasági adóalapot növelő tételként kell kezelni? Az egyes meghatározott juttatásokat terhelő adót (szja és szociális hozzájárulási adó) kell megfizetni? Válaszukat köszönöm!

Személygépkocsi költségeinek elszámolhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kérem a segítségét! Ez év elején átvettem egy meglehetősen problémás cég könyvelését, a tavalyi teljes évet le kellett könyvelnem, mert megromlott a kapcsolatuk a korábbi könyvelővel. Építőipari tevékenységet végeznek, elsősorban generálkivitelezéssel foglalkoznak. A tulajdonosok rendre a saját autójukat használják, a tankolásról, javításokról a számlát leadják (?), sőt általában bankkártyával fizetnek. A tulajdonosnak bérleti díjat nem fizet a cég, így az szja és az eho sincs rendezve, mint ahogy a cégautóadót sem fizetik. Hogyan lehet ezeket a költéseket elszámolni? A bankkártyás fizetéseket tulajdonossal szembeni követelésként számoltam el, bár soha nem fogja a cégnek visszafizetni (több millió forintos tételről van szó). A készpénzes üzemanyagszámlákat egyelőre nem számoltam el, így viszont a házipénztárban lévő készpénzállomány összege túl magas, ami fizikailag nem áll rendelkezésre. Tény, hogy ezek a tankolások a tevékenység érdekében történtek, de mégsem szabályosak. Mi a járható út ebben az esetben? Köszönettel Vágner Emília

Szerdáig várjon a tankolással! Cikk

Bruttó 3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Olcsóbb lesz a benzin szerdától Cikk

Csökkenti bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI.

Nő és csökken is az üzemanyag ára Cikk

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét 2 forinttal emeli – értesült piaci forrásokból az MTI.

Mától olcsóbb a gázolaj Cikk

Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Egyéni vállalkozó saját tulajdonában lévő tehergépjármű és busz üzemanyag és egyéb költség elszámolása Kérdés

Egyéni vállalkozó saját tulajdonában lévő tehergépjárművével fuvarozási és oktatási tevékenységet is végez. A fuvarozással kapcsolatban az üzemanyag-elszámolásra az alábbi képlet használata helyes-e: Alapnorma=9,5+0,00047 x(megengedett legnagyobb tömeg+saját tömeg)+0,050 x meghajtómotor teljesítménye? Az így kapott alapnorma van felszorozva a megtett kilométerrel és a NAV által közzétett üzemanyagárral. Valamint az oktatásra az alábbi képlet használata szintén helyes-e: tanóra x 18km/tanóra:100 x 9,5L alapnorma x 1,8 alapnorma átalány x NAV üzemanyagár? Valamint az oktatáshoz kapcsolódóan jármű használati költségként van elszámolva tanóra x 836Ft/tanóra. Az oktatáshoz kapcsolódó 9,5 L alapnorma az egyszerűsített elszámolás alapján lett meghatározva, mert ha a kormányrendelet 1. melléklet illetve 1/A melléklete alapján határozom meg az alapnormát, akkor a törvényben meghatározott adattartamú útnyilvántartásra van szükség. A fent leírtak helyénvalóak-e?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Csed-gyed jogosultság

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close