89 találat a(z) ügyvezetés cimkére

Két kft.-ben ügyvezetés járuléka Kérdés

Tisztelt Adózóna! Magyar állampolgár két kft.-ben ügyvezető nulla forint díjazással, megbízási szerződéssel. Elegendő-e az egyik társaságban 10 százalék nyugdíjjárulék és 8.5 százalék egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék megfizetése? Van-e járulékfizetési kötelezettség a másik társaságban? Üdvözlettel: TG

Együttes ügyvezetés – kapcsolt vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítségét a konkrét ügyben. Van egy magánszemély, aki A cégben 100 százalékban, és van egy magánszemély, aki B cégben tulajdonos 50 százalékban. Mindketten ügyvezetők is a saját cégükben. Van egy C cég, amelynek 50-50 százalékos tulajdonosai, és együttes(!) ügyvezetői, tehát csak együtt írhatnak alá. Az A és B cég üzleti kapcsolatban áll C-vel. Itt megvalósul az új kiegészítés, mármint a pénzügyi döntések feletti diszponálás? Megítélésem szerint a C-ben egyikük sem hozhat önálló döntést, így számomra véleményes a kérdés. Előre is köszönöm válaszát.

Részmunkaidős ügyvezető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kétszemélyes kft. többségi magánszemély tulajdonosa kétórás munkaviszonyban látja el az ügyvezetést. Emellett személyesen is közreműködne a cég tevékenységében változó időben. A személyes közreműködést is munkaviszony alapján szeretné végezni. Azt már tudom, hogy egy társaság egy magánszeméllyel csak egy munkaszerződést köthet, és ebbe a munkaszerződésbe kell belefoglalni és részletesen felsorolni a végzett munkákat. A napi 2 órába az ügyvezetés mellett beleférne a személyes közreműködés ideje is. Kérdésem, hogy egy tag, aki nem rendelkezik más biztosítási jogviszonnyal, 2 órás munkaviszony keretében elláthatja-e egyben az ügyvezetést és a személyes közreműködést is a megfelelően megfogalmazott munkaszerződés alapján? Ha igen, a 15T1041 adatlapon FEOR számként mit tüntetek fel, a vezetői tisztséget avagy a személyes közreműködés során végzett munkakört? Köszönettel: Szabóné Sós Ildikó

Ügyvezetés mellett végzett egyéb tevékenység a cégben Kérdés

Tisztelt Szakértők! Nonprofit kft.-nek két tagja van, az egyikük társas vállalkozói jogviszonyban látja el az ügyvezetői feladatokat. Emellett 40 órában munkaviszonyban áll más cégnél. A nonprofit kft.-ben EU-s projektek megvalósításában egyéb, konkrét feladatokat is ellát, kötetlen időbeosztásban és időszakosan, projektmenedzseri minőségben. Ezért a munkáért díjazás illeti meg a pályázati pénzből. Viszont ezekre a konkrét feladatokra megbízási szerződést kellene vele kötni. De milyen jogviszonyban, hogyan lehet ezt a kettős szerepet megvalósítani? Ki írja alá a megbízási szerződést? Lehet-e egyszerre megbízó (mint ügyvezető) és megbízott is (mint projektmenedzser)? A megbízási díjat a projektmenedzseri tevékenységért ki lehet-e fizetni neki euróban, tekintve, hogy a projektet is euróban kell elszámolni, és a pénz is euróban, devizaszámlára érkezik?

Kft. ügyvezetője munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyszemélyes kft., a társasági szerződés szerint az egyszemélyes kft. tagja ügyvezetői feladatait munkaviszonyban látja el napi 8 órában, mellette nincs más jogviszonya. A cég ügynöki kereskedelemmel foglalkozik, nincs alkalmazott, az ügyvezető, aki egyben tag, ellátja a kereskedelmi tevékenységet és az ügyvezetést, tehát mindent egyedül végez. Hogyan lehet ezt a többes tevékenységet alkalmazni? A munkaviszonyban hogyan jelentem be az ügyvezetőt és a kereskedelmi képviselőt a T1041-es nyomtatványon? Hogyan alakul a járuléka a többes tevékenység miatt? A könyvelők nem engedik, mivel ez többes jogviszony, külön kell járulékot fizetni az ügyvezetői tisztségből eredően, és külön szükséges járulékot fizetni a kereskedelmi képviselői munkakör miatt? Elegendő munkaszerződésben rendezni a többes tevékenységet? Így elegendő egyszer megfizetni a 122 000 forint utáni járulékot, ami a munkaszerződésben van? Köszönöm!

Ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítségét az alábbi szituációban. Leendő ügyfeleim cégalapítás előtt állnak. Hárman alapítanának kft.-t 1/3-1/3-1/3 arányban. Elképzeléseik alapján mindhárman ügyvezetők is lennének egyben. Ketten rendelkeznek 36 órát meghaladó munkaviszonnyal, így náluk működhetne az ügyvezetés, megbízási jogviszonnyal, nulla forintért? A 3. tag nem rendelkezik jelenleg munkaviszonnyal. Kérdésem a következő, van-e annak akadálya, hogy a harmadik tag munkaviszonyban legyen ügyvezető (előreláthatólag 200.ezer forint bruttó bérért), míg a másik két tag megbízással, nulla forint megbízási díj fejében ügyvezessen? Mire figyeljünk az alapító okiratnál? Kell azt okiratba foglalni, hogy az ügyvezetést milyen jogviszonyban szeretnék ellátni a tagok? A harmadik ügyvezetőnél (tag is), aki munkaviszonyos lenne, a bérére vonatkozóan a normál járulékalappal kell számolni? Milyen esetekben kell a társas vállalkozókra vonatkozó emelt járulékalapokat alkalmazni? Válaszát előre is köszönöm!

Katás bt. és az ügyvezetés Kérdés

Most induló bt. a katát választotta a beltagja esetében. A beltag az ügyvezetést a társasági szerződés szerint munkaviszonyban látja el. Az ügyvezetést napi egy órában teljesíti, a többi időben személyesen részt vesz a társaság tevékenységében. Ez törvénynek megfelelő? Milyen törvény szabályozza, hogy az ügyvezetést napi hány órában lehet végezni? A 15T1041es nyomtatványon a 1210-es munkakör megfelelő?

Ügyvezető bére Kérdés

Ha egy kft.-tagnak semmilyen más jogviszonya nincs, akkor lehet-e olyan, hogy csak 2 órás munkaviszony után fizeti a járulékokat (3 éve csak körülbelül 20 ezer forintot fizet havonta a NAV-nak)? A céges jogviszonyok azért zavarnak meg, mert én nagyrészt egyéni vállalkozóknak könyvelek, és ott kizárt az ilyen lehetőség. Ha ott nincs más, akkor mindenképpen főállású egyéni vállalkozó, és szóba sem jöhet, hogy csak 2 órányi munkavégzés után fizeti a járulékokat, csak a minimálbér vagy a garantált bérminimum jöhet szóba. Anyuka semmit nem csinál, így a nyugdíja miatt ő nem is fizet. Ez oké, mert van más jogviszonya (nyugdíj). De a lányának, aki az ügyvezető is, neki sehol semmi a kft.-n kívül. Ha el lehet végezni 2 órában a tevékenységet, akkor sem vonatkozik rá, hogy kötelező a minimálbér vagy a garantált bérminimum után fizetni? A két óra zavar, mert, hogy nincs semmi egyebe. A cégek tagjainál, ügyvezetőinél...ezek szerint nem él a kötelező legkisebb minimálbér vagy garantált bérminimum (ha nincs egyéb, például 36 órás munkaviszony, vagy nyugdíj, stb.)? Számomra a munkaviszonyos korábbi számfejtés is zavaró, mert a társasági szerződésben sehol nem szerepel, hogy ő munkaviszonyban látná el az ügyvezetést. Nem kellett volna belevenni? Válaszát előre is köszönöm.

Ügyvezetés többes munkaviszonyban részmunkaidőben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új Ptk. szerint van-e lehetőség arra, hogy egy bt. beltagja az ügyvezetést és a személyes közreműködést kettős munkaviszonyban, részmunkaidőben lássa el? Üdvözlettel, várom válaszát.

Beltag járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bt. beltagja, aki máshol részmunkaidőben dolgozik, a társaságban munkaviszonyban látná el az ügyvezetői, illetve az egyéb tevékenységet is. Mivel egyik tevékenység sem igényli a napi 8 órás foglalkoztatást, így megteheti, hogy csak heti 10 vagy heti 20 órás munkaviszonyban dolgozik, s ez után fizeti meg a járulékokat? (Természetesen a minimálbérhez arányosítva kerülne meghatározásra a részmunkaidős foglalkoztatás jövedelme, illetve a járulékalap.)

Bt.-nél tagi jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bt. beltagjai eddig tagi jogviszonyuk alapján látták el az ügyvezetést, és emellett személyes közreműködés alapján kapták a jövedelmüket. Ha most változtatni kell az alapító okiraton, és a továbbiakban is a személyes közreműködésük alapján biztosítottak, jövedelmet kapnak, az ügyvezetést megbízással látnák el, kell fizetni nekik ezért? A megbízásért kötelező jövedelmet elszámolniuk, vagy lehet ingyen, 0 forint jövedelemért ellátni ezt a feladatot? Köszönöm a válaszát.

Társasági jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. többségi tulajdonosa öregségi nyugdíjasként, díjmentesen végzi az ügyvezetést, a társaságban más munkát nem végez. A társasági szerződés módosításakor hogyan kell meghatározni a tevékenységét?

Bt.-beltag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bt. beltagja (másik cégnél napi 2 órás munkaviszonyban dolgozik) munkaviszonyban is elvégezheti az ügyvezetést, amennyiben ezt a társasági szerződésben rögzítik. A cég tevékenysége, illetve az ügyvezetéssel kapcsolatos teendők nem igénylik a napi 8 órás munkaviszonyt. Ennek ellenére is teljes munkaidőben kellene munkaviszonyt létesíteni, vagy elegendő a napi 4 óra, vagy akár a napi 2 óra is? (A tevékenység zavartalan működéséhez elegendő lenne a napi 2 óra is). Köszönöm válaszát: Cs. Éva

Ügyvezetés gyes mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft.-ben az ügyvezető tag gyesen van. Az ügyvezetést megbízási jogviszonyban nulla forintért végzi, és négyórás munkaviszonyban dolgozik a cégnél. Ebben az esetben az ügyvezetési státuszában mentesül a teljes járulékfizetés alól, vagy azt is munkaviszonyban kellene végeznie, hogy ne keljen fizetni a teljes járulékot? Válaszát előre is köszönöm: Páll Miklós

Ügyvezető jogállása és a társasági szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. társasági szerződése alapján az ügyvezető (tag) munkaviszonyban láthatja el az ügyvezetést. Személyes közreműködésről a társasági szerződés nem rendelkezik. Jól gondolom-e, hogy ebben az esetben ügyvezetés munkaviszonyban, személyes közreműködés tagi jogviszonyban jöhet létre? Van-e mód arra, hogy a személyes közreműködés is belekerülhessen a munkaviszonyba az ügyvezetéssel együtt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős állampolgár

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs